Ana içeriğe atla

Bu yazıyı Okumadan Geçebilirsiniz Gönül Rahatlığıyla

Konuşmak en güzel ve en net iletişim aracı bence
Kendi yapmadığım şeyleri başkalarından da beklemem genelde.Gerçi çoğu zaman da kendim yaptığım halde başkalarından yine beklemediğim şeyler de olabiliyor.Cümleler biraz karışık mı oldu! O da benim özelliğim olsun artık (anlamak ama anlatamamak) Birini seviyorsam bir özelliğinin farkına varmışımdır ama beni de sevsin kaygım olmaz doğrusu.Çünkü sevmek başlı başına bir nimet ve ben bunu neden kullanmayayım ki ...Sevilmeyi beklemek sevgiye menfaat katmak gibi sanki, seversiniz hissettirirsiniz karşı taraf sever ya da sevmez.Ne siz kendinizden bir şey kaybedersiniz ne de karşı taraf..Çünkü sevmek bir gönül işi, çoğu zaman da anlaşılmaz bir şey.

Hayatında görmediği sanatçıları seven milyonlarca insan var.Tanımadıkları insanların neyini severler mesela! Huyunu,suyunu,giyim tarzını,sesinin rengini,okuduğu kitabı,şarkı sözlerini,nerelerde gezdiğini,hangi kokuyu kullandığını bilmek sevmek için mümkün mü ? Demek ki mümkün ki bunca sanatçının bu kadar çok seveni var.Hangi hayranı onları gerçekten tanıyor olabilir ki! Ya da gerçekten tanıyor olsalar bu derece sevebilirler mi ?Karışık işler anlayacağınız.

Ben bunun için sürekli diyorum yazma işinde iyi değilim diye bakın işte yine konu nereden nereye saptı.Benim ne işim olur sanatçılarla nasıl getirdim konuyu onlara anlamadım.aklınızda onlarca tilki dolanıyorken(tilkiyi lütfen konu olarak alınız) ve hiç birinin bir birinden haberi olmasın diye de uğraşıyorken seçtiğiniz konuyla verdiğiniz örnek arasında uçurumlar oluşabiliyor.Önce tilkileri bir hizaya getir bre acelesi Pabuç..

Buyurun yine elimde var darmadağın bir yazı..Bir paragraf diğer paragrafa uymuyor.Hepsi ayrı telden çalıyor.Onlar çalıyor benim parmaklar oynuyor (hatta kuğu gölü balesi yapıyor halk müziği eşliğinde)O derece karışık ve enteresan bir durum yani.

Ya o değil de;ben yazmayı eğlence olarak görüyorum.Yazıyorum rahatlıyorum,yazıyorum eğleniyorum,yazıyorum çoğu zaman okunur okunmaz diye de düşünmüyorum.Okunsun diye yazdığım yazılar da var elbet ama benim önceliğim eğlenmek (eğlenmek kelimesini burada lütfen hafife almayın)Canım nasıl isterse öyle  yazıyorum işte.Kaygım yok,telaşım yok,beklentim yok. İnsanların fikirlerini belirtmeleri hoş .Fikirlerden de fikir edinebiliyorsunuz.Eksiklerinizi söyleyenlerde oluyor sağolsunlar ama bir türlü anlatamıyorsunuz  eksikliklerinizi de sevdiğinizi.Çünkü mükemmel olma kaygım yok .Ya da ben burada rahatlamak için yazıyorum kazancım sadece manevi.Hadi maddi bir karşılık için yapıyor olsam işimi en iyi şekilde yapmak için gayretim olur çünkü sorumluluğum vardır ve hakkını veririm de bunun.Ama işte kurallardan uzak ,rahat olduğu için  ben buradayım zaten!

Uzun yazıları da çoğu zaman (istisnalar asla kaideyi bozmaz sayfalarca yazsa yazılarını sıkılmadan okuyacağım kişiler de var buralarda) okumam çoğu zaman.Çünkü yeterince kitap okuyorum zaten.Ekranda uzun uzadıya yazılar okumayı sevmiyorum .Benim yazdığım uzun yazılarında okunmasını beklemiyorum o yüzden.Ne uğraşacaklar uzun uzadıya yazdığım yazılarla.Sonuçta dünyayı kurtaracak formül yok ya yazının için de.Herkesin söyleyebileceği şeyleri kendince söylemiş biraz da uzatmış yazan kişi der ve yazıya bir göz atıp çıkar yani .Bu da hakkı herkesin.Çoğu zaman ben de öyle yapıyorum çünkü..Tabi ki bu kişisel blog yazılarıyla ilgili.Yoksa araştırdığım bir konu olursa ilgiyle ve merakla okuyorum sitelerden.Uzun yazılardan sıkılıyorum okumuyorum ve bir de bunu bile bile kendim uzun yazı yazıyorum ,sonra bir gün o yazıyı görünce de ''yuh artık amma yazmışsın'' da diyorum.

İşte yine yazdım eğlendim,rahatladım gidiyorum.Dünyayı kurtaracak formülü yine veremedim üzgünüm.Kelin formülü olsa kendine kullanır dener sonra dağıtır zaten.Olur da bu yazıyı sabırla sonuna kadar okuyan birileri çıkarsa anlayacak ki bu yazıdan ana fikir falan çıkmaz.Onun için ben size faydalı bir kaç cümle söyleyeyim de yine yeniden hatırlayın bir kaç güzel özelliği ve okuduğunuz bu yazı tamamen bir hiç olmaktan çıksın.Konuyla alakası olmayan  güzel fikrimiz şu: Siz siz olun ona şuna buna bakarak hayatınızı çizmeyin.Bir ömrünüz var ve Allah'a vereceğiniz hesabın önemiyle atın adımlarınızı.Saygı çerçevesinde canınız nasıl istiyorsa öyle yaşayın.Ne yapmak istiyorsanız onu yapın.Kim ne der korkusunu yaşamayın ''Allah ne der''gerçeğini kazıyın yüreğinize.

Benden bu kadar.İnsan olarak geldiğimiz dünyadan (gerçek anlamda)insan olarak ayrılmayı nasip etsin Allah.İnsan olmanın değerlerini unutmayalım hiç bir zaman emi sevgili yazıyı sabırla okumuş olan okuyucu dostlar..Hakkınızı helal edin ki bir de bu uzun yazı yüzünden Ahirette karşılaşmayalım ..

Bir de Allah bizleri Riyadan uzak etsin..Bir de daha çok iyilik yapma imkanlarımız olsun inşaallah..Bir de bakan körlerden değil güzel ve net gören gözlere sahip olmayı nasip etsin...Bir de huzur dağıtanlardan olmayı nasip etsin..Bir de.......

Peki sustum ...

Yorumlar

Adsız dedi ki…
çok beğendim yazını...sonundaki dua kısmına da içten bir aminnnnnnnnn diyorum...:)
gelibolu17 dedi ki…
yani sus artık mümkünsede konuşma sırası bana gelsin,bi çene bi çene 82 dakkadır yazını okumaya çalışıyorum :)
benim bu yazıdan anladığım pabucum şudurki,sen demek istemişsinki,beni burda tanımadan görmeden seviyosunuz aslında tanısanız,sizin bilmediğiniz özelliklerimi görseniz,öğrenseniz,belkide bu kadar sevmeyeceksiniz,hatta sevdiğinize pişman bile olabileceksiniz :) bumudur? bunu tam tersinede çevirebiliriz,senin içind eaynı şey geçerli....
ama bende diyorumki,seni ve senin nazarında görmeden sevdiğimiz bir çok bloggeri uzaktan sevmek sevgilerin en güzeli,,,,
bizler değilmiyizki O'nun ümmeti görmeden sevdik,bağlandık yoluna anamızı babamızı feda edemedik sahabeler gibi ama sevdik işte be pabucum,niye gönül gözümüzle gördüklerimizide sevemiyelim...
oh be yazdımda rahatladım,bakim kaç karakter olmuş twitter olsa şimdi bana hııı yapıp parmak sallardı daha zeki ol diye :) çünkü sığmıyo benim yazıalrım oraya bi beden büyük geliyo napim :)
bak bende buraya yazdım yorumu rahatladım,gerisini okurken sen düşün,artık nasıl okumaya katlanıcaksan bu kadar uzun yorumu :) o ayrı bir konu başka zaman tartışalım....

ee şekerim bana öyle ağız burun kaş göz oynatma sen kaşındın,böyle yazıya böyle yorum :)

öpüyorum yanaklarından te çekip gidiyorum,sevgiler selamlar olsun diyerekten klasik bitirşimizi yapıyoruz...
bay bay :)

pabuç bayılabilir burda hazır olun...
gelibolu17 dedi ki…
ufak bir not :) bir önceki yorumun yayınlanmaması gibi bir kaygı duyuyorum,bak gelcem kontrole ona göre :)
Volkan DENİZ dedi ki…
Herşey böyle değil midir zaten? Yapmak istemeye istemeye başladığımız işlerimizi yaptıkça severiz, bitsin istemeyiz. Sen de yazmak istemeye istemeye başlamışsın ama yazdıkça coşmuşsun ve bence çok da güzel beceriyorsun bu işi. Ayrıca uzun yazılar okunmaz diye bir şey yok. Her satırında kendini tekrar eden yazılar okunmaz sadece. Yoksa ilk bakışta bu uzun okumaya gerek yok diyenler zaten okumayı bilmeyenlerdir. Dert etme, onlar kısa da yazsan biraz başına birazda sonuna bakarak hızlı okuma tekniği kullanırlar. Hem buralarda yazılan konulardan bilimsel bir makale bekleyen de olmuyor. Dertleşiyoruz işte karşılıklı. Herkes dolmuş, boşaltıyor yüreğini..
Bak bende kaptırmış gidiyorum oysa sadece "hayat böyledir" diyecektim..
e ama bölyedir işte görüyosun...
Pabuc dedi ki…
/inziva,
seni öncelikle hızlı okuyuşun ve yorumlayışın konusunda tebrik etmek istiyorum :)

Teşekkür ederim bu yazımı okudun ya sen çok iyi bir okuyucusun bu bir gerçek...Yüreğin dert görmesin...


/Gelibolu17,
peki sustum hadi seni dinliyorum :)
Yok ya ne sevecekler beni tanısalar bu kadar da sevmezler eminim :) onun için kendimi gizliyorum işte..Gerçek yüzüm ortaya çıkmasın milleti kaçırmayayım diye ;)

Haklısın sevmek için görmek gerekmez yürekler gönüller bir olsun yeter :) Güzel bir örnek vermişsin var olasın..

Yorumun için çok teşekkür ederim ...Neşen hiç eksik olmasın hep mutlu ol inşaallah..

/Volkan DENİZ (Bir gün Konak yazacam ondan korkuyorum)

Yazmaya istemeye istemeye başlamadım aslında kafamda güzel bir konu vardı da toparlayana kadar aşureye döndürdüm sadece :)

Çok uzun yazıları görünce (özellikle takip ettiğin bloglardan değilse tabi) usulca ayrılıyorum o sayfadan ,ben böyle de kötü bir blogcuyum ...

Bilimsel makale beklenmiyor da Ulusal Gazetelerde yazıyormuş gibi düzenli dikkatli yazmanızı bekleyenler var inan...Geçen gün twitter da bir yazardan duvara çarpar misali bir yorum aldım mesela :)Benim gibi cahil birine yapılmamalı böyle şeyler..

Neyse ben ne diyordum ya..! Evet kırık dökük yazılarım sayesinde güzel dostluklar kurdum daha ne isteyeyim...Bundan iyisi Şam'da şeftali ;)
Adsız dedi ki…
bir de sen gibileri bizlere yar etsin..:)))
yazın çok güzeldi bir daha bu kadar kıs yazma..!
gelibolu17 dedi ki…
pabuç,
susssssttt,susta rüzgarın sesini dinle bak...dışarıda çok fena fırtına var,,,,bana bişeyler fısıldıyo,bakalım sana neler diyecek....selamlar olsun :)
Adsız dedi ki…
CIk cIk cIk. Insan sever de sevilmek istemez mi.! Bunu ancak mazosist kimseler yapar diye dusunuyorum. Sevilmek sevmekten daha guzeldir, degilmi ki dunyanin en mutlu varliklari bebeklerdir :)
Pabuc dedi ki…
Mazoşist de değilim sevilmek için de sevmem ..Gerçekten sevdiğim için seviliyorum ama beklentiyle sevmeliyim anlamı taşımıyor bu..

Ve bence de dünyanın en mutlu insanları bebekler ve onların anneleridir...
Erkan Şen dedi ki…
Bebekler sevildikleri için değil kendi saflıklarında yüreğinin içinden sevdikleri için mutludurlar.

Sustum. Sessizlik bazen geç de olsa daha iyi bir cevaptır.
Pabuc dedi ki…
/Erkan Şen,
Teşekkürler..

Susmak çoğu zaman öyle güzel bir seçimdir ki..
Adsız dedi ki…
Anliyorum sizi, makbul olan da budur zaten tabiki, bizimkisi ise sadece bir latifeydi :)
Pabuc dedi ki…
/Gelibolu17,
yorumun geç geldi neden bilemiyorum,belki de rüzgarın sesinin etkisi vardır :)

Ben de rüzgarı ve yağmurun sesini severim sıcak evimdeysem :)

Sevgiler..
Profösör dedi ki…
Yazını satır satır, kelime kelimesine okudum. Dinlini dinlene okudum. Dostluğu da, arkadaşlığı da, sevgiyi de sevilmeyi de ne güzel anlatıyorsun. Teşekkür ederim.
Pabuc dedi ki…
Hocam,
Allah razı olsun ..Yazılarımı okuyor olmanız zaten bir onur ve bir de böyle güzel şeyler yazıyorsunuz çok mutlu oluyorum..Sağolun..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mektubum Var!

   Yine  yıllar  öncesine  geri   dönüp bi anımı yazacam annemin de  bu yazımı okuyacağını bile bile:) Hoş belki de bunca zaman sonra annem bile unutmuştur  bu olayı ,onun için ona da bi hatırlatma olur:))    Lise yıllarıyla ilgili bir yazım vardı hatırlayanlar olur aranızda işte yine aynı dönem içirisinde ben böyle aklım bir karış havada evden okula ,okuldan eve gidip gelirken gözüm bişey görmezken evdeki aile cemaatinden kopup aklımı fikrimi bir  kişiye odaklamışken farkedememişim hal ve hareketlerimdeki (sanırsam olumsuz) değişiklikleri...Odamdan çıkmamalar ,gizli telefonlar , herşeyin ben bilirim havaları ve beni sevenlere karşı ukala davranışlar almış başını gitmiş (hala hatırlamıyorum o derece kendimde olmama hali yani:)  her zaman derim aşk başa gelince akıl yıllık izne çıkar bu doğaldır:P) Benimle iletişim kurmaya çalışan anneme artık nasıl davrandıysam kadıncağızın demekki canına tak etmiş ki  sitem edeceğine ve didişeceğine  bana 4 sayfalık mektup yazmış ve defterimin için

Bir Bakar mısınız?

Bu bir kamuoyu yoklamasıdır ;) Blog yazılarını ara sıra ya da sürekli okuyan kaç kişi olduğunu merak ediyorum.Tamam farkındayım çok meraklıyım ama her şeyin temelinde merak yok mudur ;) Yazma konusunda kabiliyetli değilim malum ama bu yazmayı sevmememi gerektirmez dimi yani ;) Seviyorum yazmayı,okumayı uf bir de konuşmayı :) Neyse konu kim vurduya gitmesin lütfen sayfamı tıklayan herkes cevaplasın sorumu.Blog yazılarımı okuyor musunuz, okumuyorsanız blogumu neden açıyorsunuz kaardeşim? :)) 500'e yakın blogu izlemeye almışım bir o kadarı da benim blogumu izliyor görünüyor.Kaç kişinin gerçekten yazılarımı takip ettiğini merak ediyorum. . Yorum yazmadan geçmeyiniz kırılırım bilesiniz ;)

Gereksiz Bilgi ;) Bakalım Kim Ne Burcu !!!

  Tamam ya ne kızıyorsunuz bu kadar meraklıyım diye ;) Dünkü postla bi tezat oluşturmuş olabilir bu post ama merak işte..Yazacak konum kalmadığı için değil :) Sakın aklınıza öyle bişey gelmesin...Ben, herkes kendi özelliklerini (birileri uydurup yazmış) öğrensin diye böyle bişey yaptım..!! ;) Okuyun bakalım ''Aynı ben, aynı ben !'' diyecek misiniz ? :) ASLAN ERKEK:   Yufka yüreklidirler. O canı pahasına bile dişisini korur. Karizmatiktir. Kelimenin tam anlamıyla ''dişi''lerden hoşlanırlar. Aslanlar evlerine, ailelerine çok bağlı tiplerdir fakat bir gözleri de hep dışarıdadır. Eşlerinin çalışmayıp evde oturmasını isterler. Onlar sanki baba olmak için yaratılmışlardır ASLAN KADIN: Her zaman bakımlı, zarif, dikkatlidirler. Çok pratik, işlevsel bir zekaya sahiptirler. Gece hayatını severler. Yaşam zevkleri pahalı olur. Kendisine olan güveni son derece gelişmiştir. Özgürlüklerine düşkündürler. Erken çocuk sahibi olmaya pek yanaşmazlar. YENGEÇ ERKEK