Ana içeriğe atla

Enteresanmış..!!


 Gayet sıkıcı bi pazar günü geçiriyorum...''google dedey''le dolaşırken bu lüzümsuz bilgiyle karşılaştım ve sizinle paylaşayım dedim ...Sizin de yapacak daha iyi birşeyleriniz yoksa buyrun bulun doğum gününüzün ağacını ,okuyun özelliklerini... Bir de bir ricam var okuduktan sonra yorum kısmında doğum günü  ağacınızı yazarsanız sizin  hakkınızda fikir sahibi olmuş oluruz ;) Şimdi ben berbat pazar günüme devam etmek için gidiyorum size kolay gele :)) SEvgiler saygılar..

23-31 Aralik: Elma Agaci
1-11 Ocak: Köknar
12-24 Ocak: Karaagaç
25 Ocak-3 Subat: Selvi
4-8 Subat: Kavak
9-18 Subat: Sedir
19-28 Subat: Çam
1-10 Mart: Salkimsögüt
11-20 Mart: Ihlamur
21 Mart: Mese
22-31 Mart: Findik
1-10 Nisan: Üvez
11-20 Nisan: Akçaagaç
21-30 Nisan: Ceviz
1-14 Mayis: Kavak
15-24 Mayis: Kestane
25 Mayis-3 Haziran: Disbudak
4-13 Haziran: Gürgen
14-23 Haziran: Incir
24 Haziran: Hus
25 Haziran-4 Temmuz: Elma
5-14 Temmuz: Çam
15-25 Temmuz: Karaagaç
26 Temmuz-4 Agustos: Selvi
4-13 Agustos: Kavak
14-23 Agustos: Sedir
24 Agustos-2 Eylül: Çam
3-12 Eylül: Salkimsögüt
13-22 Eylül: Ihlamur
23 Eylül: Zeytin
24 Eylül-3 Ekim: Findik
4-13 Ekim: Üvez
14-23 Ekim: Akçaagaç
24 Ekim-11 Kasim: Ceviz
12-21 Kasim: Kestane
22 Kasim-1 Aralik: Disbudak
2-11 Aralik: Gürgen
12-21 Aralik: Incir
22 Aralik: Kayin

Ve açiklamalar

Elma: (Ask) Cazibeli, fiziksel olarak dikkat çekici, etkileyici... Hos bir auraya sahip. Flörtöz ve maceraperest ama hassas ve her zaman asik bir tip. Sevmeye ve sevilmeye merakli. Sadik ve hassas bir es. Cömert. Bilimsel konulara yetenegi var. Bugün için yasar. Hayalgücü yüksek.

Disbudak: (Hirs) Farkli bir çekicilige sahip, hayat dolu, talepkar, düsüncesizce hareket eden ve elestirilere kulak asmayan biri. Hirsli, akilli, yetenekli, kaderine hükmetmeyi seven, egoist olmaya elverislidir. Ama ona güvenebilirsiniz. Bazen beyni kalbine hükmedebilir. Iliskileri çok ciddiye alir ve sadiktir.

Kayin: (Yaraticilik) Iyi bir zevki vardir. Görünüse ve kendi görüntüsüne önem verir. Materyalistik sayilir. Hayati ve kariyeri için çok ve düzenli çalisir. Ekonomiktir. Gereksiz risklere girmez. Makul bir tiptir. Diyet ve sporla fizikine dikkat eder.

Hus: (Esinlenme) Hayat dolu, etkileyici, elegan, arkadas canlisi, gösteristen uzak, mütevazi, asiriliklardan hoslanmayan, kaba seylerden nefret eden biridir. Dogal ve sakin bir yasami tercih eder. Fazla tutkulu degildir. Hayalgücü yüksek ve az hirslidir. Sakin ve uygun ortamlar yaratir.

Sedir:
(Güven) Zarif, her ortama ayak uydurabilen, lüksü seven, sagligina dikkat eden, kendine güvenen, baskalarina da biraz yukaridan bakan biridir. Kararli, sabirsiz ve baskalarini etkilemeyi sever. Iyimserdir ve beceriklidir. Tek ve gerçek askini bekler. Çabuk karar verir.

Kestane: (Dürüstlük) Alisilmadik bir güzelligi vardir ama insanlari etkilemek gibi bir derdi yoktur. Adil ve neselidir. Dogustan diplomattir. Çok kolay huzursuzluga kapilir ama her türlü iliskisinde hassastir. Bazen olagandisi davranir. Sevgili bulmakta güçlük çeker.

Selvi: (Sadakat) Güçlü, fiziksel olarak kasli, her ortama uyabilen, hayatla fazla ugrasmayan, hosnut, iyimser, paraya meraklidir.Yalnizliktan nefret eder. Kolay kolay tatmin edilemeyecek kadar tutkuludur. Ama sadiktir. Moodu çabuk degisir. Kurallara boyun egmez. Biraz da ukala ve ilgisizdir.

Karaagaç: (Asil): Müsfik, fiziksel olarak düzgün, giyimine dikkat eden, taleplerinde asiriliga kaçmayan, insanlara nese verebilen, liderlik etmeyi seven ama kendisi altta olmayi sevmeyen biridir. Dürüst ve sadik bir estir. Baskalari için karar vermeyi sever. Cömerttir. Pratik zekasi güçlü ve iyi bir espri anlayisi vardir.

Incir: ( Hassasiyet) Çok güçlü, bagimsiz, tartismalara ve zitliklara fazla izin vermeyen, aile hayatina düskün, iyi bir baba ve hayvanseverdir. Sosyal bir kelebek gibidir. Espriden anlar, aylakligi ve tembelligi de sever. Bencilligi vardir. Akilli ve pratiktir.

Köknar: (Gizem) Siradisi bir zevki vardir. Sofistike ve kadirsinastir. Güzel olan her seyi sever. Dikbasli, çabuk mood degistiren, bencil olmasina ragmen kendisine yakin olanlarla ilgilenen biridir. Çok mütevazi oldugu söylenemez. Hirslidir. Memnun edilmesi zor bir sevgilidir. Çok arkadasi vardir. Çünkü ona güvenebilirsiniz.

Findik: (Olaganüstü) Çekici, anlayisli, insanlari nasil etkileyecegini bilen, fazla talepkar olmayan, sosyal hayatta aktif ve girisken hatta dövüsken biridir. Popülerdir. Psikolojik durumu çabuk degisir. Kaprisli bir asiktir. Ama dürüst ve esine toleransli davranir. Kusursuz bir yargi yetenegi vardir.

Gürgen: (Zevk sahibi) Cool bir güzel. Dis görünüsüne vebakimli olmaya dikkat eder. Zevk sahibidir. Baskalarini kendinden fazla düsünür. Hayati mümkün oldugunca kolay bir hale getirmeye çalisir. Disiplinli bir hayat için kilavuzluk eder. Iliskilerinde kibardir. Farkli sevgililer bulmak ister. Duygulariyla ilgili olarak mutlulugu yakalamasi kolay olmaz. Çogunlukla da baskalarina güvenmez. Kararlarindan da asla emin olmaz.

Ihlamur: (Süphe) Hayatin ona getirdiklerini kabul eder. Kavga ve tartismadan nefret eder. Çaliskandir, tembelligi ve bencilligi hiç sevmez.Streslidir. Yumusak huylu ve merhametlidir. Arkadaslari için çekinmeden fedakarlik yapar. Becerikli olmasina ragmen bunlari degerlendirmesini bilmez. Mizmizdir. Kiskanç fakat vefalidir.

Akçaagaç: ( Özgür zeka) Hayalgücü ve orjinalliklerle dolu hiç de siradan olmayan biridir. Utangaç, hirsli, gururlu, kendine güvenli, yeni deneyimlere aç biridir. Genellikle sinirli ve gergin bir yapisi vardir. Hafizasi kuvvetlidir. Çok kolay ögrenir. Ask hayati biraz karmasiktir. Baskalarini etkilemeyi sever.

Mese: (Cesaret): Saglam yaradilisli, cesur, güçlü, bagimsiz ve giriskendir. Acima duygusu çok yoktur. Isini sansa birakmayi sevmez. Ayaklarini yere saglam basmak ister. Hareketlidir.

Zeytin:
(Erdem):Günesi, sicak havalari sever. Makul biridir. Kibar duygulari vardir! Agresyon ve siddetten kaçinir. Sakin ve toleranslidir.Adalet duygusu gelismistir. Hassas, kiskançliktan uzak bir yapisi vardir.Okumayi ve sofistike insanlarla muhatap olmayi sever.

Çam:
(Titiz) Uyumlu iliskileri sever. Dinç ve güçlüdür. Nasil rahat edilebilecegini bilir. Dogal ve hareketli biridir. Iyi bir partnerdir. Çok arkadas delisi degildir. Çabuk asik olur ama atesi çabuk söner. Her seyden kolay vazgeçebilir. Ideali bulana kadar her sey geçicidir. Güvenilir ve pratiktir.

Kavak: (Tatminsiz) Fazla kendine güvenmeyen, sadece gerektigi zaman cesaretli olan biridir. Arkasinin güçlü olmasini ve siki insanlarla muhattap olmasini sever. Çok seçicidir. Genellikle yalnizdir. Artistik bir dogasi vardir. Kin tutar. Iyi bir organizatördür. Felsefik takilmayi sever. Ama her durumda güvenilebilir biridir. Iliskilerini de cok önemser.

Üvez:
(Hassasiyet) Dikkat çekici, nese verici, bencillikten uzak, dikkat çekmeyi seven biridir. Hayata baglidir. Yerine ve duruma göre hem bagimli hem bagimsiz olabilir. Zevklidir. Duygusal, hassas, tutkulu ve artistik özellikleri vardir. Iyi bir es olur ama çok zor affeder.

Ceviz: (Tutku) Garip ve zitliklarla dolu biridir. Egoist ve agresiftir.Beklenmedik tepkiler gösterir. Asil bir ruhu vardir. Spontandir. Çok hirslidir ve hiç esnekligi yoktur. Zor ve alisilmisin disinda bir estir.Çok zor begenir. Sadece takdir eder. Çok kiskanç ve tutkuludur. Uyum göstermek için fazla fedakarlik etmekten de hoslanmaz. Ilginç stratejiler üretir.

Salkimsögüt: (Melankoli) Güzel ve çok melankoliktir. Etkileyicidir. Güzel ve zevkli seylere meraklidir. Seyahat etmeyi sever. Hayalperesttir. Kaprisli ama dürüsttür. Baskalarinin duygularina önem verir. Çabuk etki altinda kalir ama beraber yasanmasi zordur. Talepkardir. Sezgileri de kuvvetlidir. Asikken aci çeker ama demir atabilecegi birini bulabilir.

Yorumlar

hoşaf dedi ki…
hahah:) elma ağacı imişim ki.neredeyse söyledikleri tamamıyla doğru:))
ben de paylaşıyorum kendi blogumda.
peki seninkisi hangisi sevgili papuç?
HALENİN HARESİ dedi ki…
03 ağustos yani selvi :)
Agresifboy dedi ki…
bir ağaç bu kadar mı bana benzer Kestane 12.11.1977 kestane :D
Pabuc dedi ki…
@bad-ı esrar ,
ben de Dişbudak ... ilk okuyunca Bismillah bunu yazan beni tanıyo mu dedim kendi kendime :)

''Hos bir auraya sahip'' güzel bi özellik olsa gerek :)

@HARE,
bloğa hoşgelmişsin...İyimser hımm :)


@nakrekeşmiş,
:)))))) aynı ben aynı ben diyorsun yani...
Burcu dedi ki…
kestaneymiş:))
olağan dışı davranır bazen:))
mehbup dedi ki…
Kestane benim ki.. ne diyeyim şimdi..
(Dürüstlük) Alisilmadik bir güzelligi vardir ama insanlari etkilemek gibi bir derdi yoktur. Adil ve neselidir.
şu kısma kadar katılıyorum.Pay çıkardım kendime:))
Pabuc dedi ki…
@burcu (curcum),
hep aynı olmak sıkar olağandışı da olmak lazım ara sıra :)

@mehtap,
tabiki pay çıkar ağaç senin ağacın :)
Unknown dedi ki…
karaağaç
Burcu dedi ki…
son cümle doğrumu deyince gelecek yorum ne olacak diye merak ediyordum:))

çok da olağan dışı olmamak lazım.."denge"olayını kurmak lazım:)
Pabuc dedi ki…
@burcu,
muhakkak öyle olmalı dengeli olmak iyidir ne sıkıcı ne fazla uçuk...

@art niyetli,
enteresan bi nıck :)
Unknown dedi ki…
10 yılı geçti kullanıyorum.. çok da seviyorm. ama ankaralı artniyet rock band ile bağlantı kuruyorlar hep..:( ben daha önce başladım oysa kullanmaya.. ve benim nick'im artniyetLİ...:)
Pabuc dedi ki…
@art niyetli,
FF de açıklama yapmıştım neden sorduğumla ilgili ...açıklama için teşekür ederim varolasın :)
Kırmızı Papatya dedi ki…
bu yazıya bende rastlamıştım çok önceden..hatta başlığında da"hangi ağaçtan düştünüz?"yazıyordu:)bu arada hemen belirteyim benim ağacım fındık ve yazılanlarda tutuyor:)
paylaşımın için teşekkürler arkadaşım,sevgiler..
Antipatik Yazar dedi ki…
Senin değiminle bu lüzumsuz bilgi bir çok defa bana e posta olarak gönderildi.
Yetmezmiş gibi bir çok kez de internette karşılaştım.
Ama yazılanların bir kısmı doğru gibi :)
Pabuc dedi ki…
@meknun,
o daha iyiymiş ya ''hangi ağaçtan düştünüz?'' Ben de şaşırdım çoğu özelliklerimin bir ağaç adı altında toplanmasına :)
Pabuc dedi ki…
@Antipatik Yazar,
lüzumsuz bilgi diye nitelendirdiğim bi yazıyı neden bloğuma ekledim ..sana itiraf olsun çünkü berbat bir gün geçiriyordum ve lüzumsuz bişeylerle ilgilenip kafamı dağıtmak istedim (işe yaradı mı tartışılır) ve paylaştım...Bu ara da hangi ağaç olduğunu yazmamışsın ;)
cecil dedi ki…
:))
12 aralık incir..
fakat hayvansever degilim :)
mit dedi ki…
Allah Allah, çok enteresanmış. Lüzmsuz değil gayet eğlenceli bir bilgi, teşekkürler. Benimki Karaağaç çıktı.
Pabuc dedi ki…
@mit,
eğlenceli olduğu kesin :) karaağaç hım güzelmiş:)
absalom dedi ki…
hepimiz odunuz yani.

:))
Pabuc dedi ki…
@absalom,
bu günün ilk kahkahasını sayende attım...varolasın emi...Evet heppimiz odunuz bu kavga ne die ;)
Antipatik Yazar dedi ki…
1-Doğum tarihimin gün ve ay kısmı tahmin edilebilir diye söylemedim,
2-Senin bu soruyu soracağını biliyordum
3-Bak tahminim gerçekleşecek mi diye yazmadım.
Sizi seviyorum papuç. Tüm aksiliğime rağmen bana yazdığınız için ;)
Cevap mı? Gürgen :)
Pabuc dedi ki…
@Antipatik Yazar ,
ben de senin varlığından müteşekkirim (ki bu kelimeyi doğru mu yazdım onu bile bilmiyorum anlamını hiç bilmiyorum sadece yorumların mutlu ediyor bilmeni istedim )

Başkalarını kendinden fazla düşünür ..diyor gürgende...bir de sonrasında başkalarına güvenmez diyor :) enteresan güvenmediğin insanları neden kendinden çok düşünüyorsun ;)
murat dedi ki…
hakketen enterasan bir bilgi doğru mu bilmiyorum. bana uyuyor gibi.. salkım söğütten düşmüşüm. doğum tarihim bu ağaca denk geliyor. melankolik sayılırım. en azından demir atacak birisini bulabilirmişim.. teselli kaynağı bir cümle...
Pabuc dedi ki…
@murat,
ben googlenin yalancısıyım o kimin yalancısı bilmiyorum..Bilgi doğru mu ben depek emin değilim ama benim ağaçta uydu ben onu biliyorum sadece ;)
Adsız dedi ki…
Karaağaç dediiii :)))
Pabuc dedi ki…
Maşaallah Karaağaçtada hiç olumsuz bir şey yazmıyor :)
Ramazan dedi ki…
Dişbudak, valla ne diyeyim agacın ismi bile bi garip.Açıklamasına baktımda sadece hırslı kısmına takıldım pek hırslı biri degilimdir,egoist olmaya elverişli diyor olmamaya gayret ediyorum ama meyilli olmak kötü.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mektubum Var!

   Yine  yıllar  öncesine  geri   dönüp bi anımı yazacam annemin de  bu yazımı okuyacağını bile bile:) Hoş belki de bunca zaman sonra annem bile unutmuştur  bu olayı ,onun için ona da bi hatırlatma olur:))    Lise yıllarıyla ilgili bir yazım vardı hatırlayanlar olur aranızda işte yine aynı dönem içirisinde ben böyle aklım bir karış havada evden okula ,okuldan eve gidip gelirken gözüm bişey görmezken evdeki aile cemaatinden kopup aklımı fikrimi bir  kişiye odaklamışken farkedememişim hal ve hareketlerimdeki (sanırsam olumsuz) değişiklikleri...Odamdan çıkmamalar ,gizli telefonlar , herşeyin ben bilirim havaları ve beni sevenlere karşı ukala davranışlar almış başını gitmiş (hala hatırlamıyorum o derece kendimde olmama hali yani:)  her zaman derim aşk başa gelince akıl yıllık izne çıkar bu doğaldır:P) Benimle iletişim kurmaya çalışan anneme artık nasıl davrandıysam kadıncağızın demekki canına tak etmiş ki  sitem edeceğine ve didişeceğine  bana 4 sayfalık mektup yazmış ve defterimin için

Bir Bakar mısınız?

Bu bir kamuoyu yoklamasıdır ;) Blog yazılarını ara sıra ya da sürekli okuyan kaç kişi olduğunu merak ediyorum.Tamam farkındayım çok meraklıyım ama her şeyin temelinde merak yok mudur ;) Yazma konusunda kabiliyetli değilim malum ama bu yazmayı sevmememi gerektirmez dimi yani ;) Seviyorum yazmayı,okumayı uf bir de konuşmayı :) Neyse konu kim vurduya gitmesin lütfen sayfamı tıklayan herkes cevaplasın sorumu.Blog yazılarımı okuyor musunuz, okumuyorsanız blogumu neden açıyorsunuz kaardeşim? :)) 500'e yakın blogu izlemeye almışım bir o kadarı da benim blogumu izliyor görünüyor.Kaç kişinin gerçekten yazılarımı takip ettiğini merak ediyorum. . Yorum yazmadan geçmeyiniz kırılırım bilesiniz ;)

Gereksiz Bilgi ;) Bakalım Kim Ne Burcu !!!

  Tamam ya ne kızıyorsunuz bu kadar meraklıyım diye ;) Dünkü postla bi tezat oluşturmuş olabilir bu post ama merak işte..Yazacak konum kalmadığı için değil :) Sakın aklınıza öyle bişey gelmesin...Ben, herkes kendi özelliklerini (birileri uydurup yazmış) öğrensin diye böyle bişey yaptım..!! ;) Okuyun bakalım ''Aynı ben, aynı ben !'' diyecek misiniz ? :) ASLAN ERKEK:   Yufka yüreklidirler. O canı pahasına bile dişisini korur. Karizmatiktir. Kelimenin tam anlamıyla ''dişi''lerden hoşlanırlar. Aslanlar evlerine, ailelerine çok bağlı tiplerdir fakat bir gözleri de hep dışarıdadır. Eşlerinin çalışmayıp evde oturmasını isterler. Onlar sanki baba olmak için yaratılmışlardır ASLAN KADIN: Her zaman bakımlı, zarif, dikkatlidirler. Çok pratik, işlevsel bir zekaya sahiptirler. Gece hayatını severler. Yaşam zevkleri pahalı olur. Kendisine olan güveni son derece gelişmiştir. Özgürlüklerine düşkündürler. Erken çocuk sahibi olmaya pek yanaşmazlar. YENGEÇ ERKEK