Ana içeriğe atla

İçses Sinir Harbinde!

 Sabretmek ne güzel bişeydir! ...de o sabrettikleriniz bir gün gelip sizin aklınızı başınızdan almadığı sürece...Biriktirdiklerinizi gerçek anlamda unutabilmek çok hoş olurdu...Yaşadıklarınıza o an için sabrediyorsunuz ya bir de sonrasında o yaşananları beyninizden kalbinizden de çıkarıp atabilseniz en güzeli olur...Bu nasıl yapılır tamamen unutmak bu nasıl bişeydir ya da mümkün mü? Mümkünse biri bana öğretsin (bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp'' sözünü başım üstüne alıyorum ve öğrenmek istiyorum... Unutmak istiyorum yapılanları,istemeden yaşadıklarımı kendi çapımda sabrettiklerimi ,istemediğim halde memnun etmeleri ,zorunluluklardan yapılanları,numaradan yapılan gülücükleri ..v.b herşeyi herşeyiiiiiiiiii maziye gömmek istiyorum ve hatırlamak istemiyorum  bir daha...Hatırlayıp da sinirlenmek istemiyorum.

Bir arkadaş gurubu için de ya da ikili ilişkilerde (arkadaşlık dostluk gibi işte) bencillik sezdim mi artık kendim gibi olmamayı seçiyorum..Duruma kişiye ayak uydurmak...Madem öyle istiyorsun al sana Papucun yüzeysel dostluk hali...Beni anlamak istemeyen insanı ben hiç anlamam ve onun için bir adım öne ilerlemem..Kötümüyüm ben ? Eğer öyle oluyorsam hı hı kötüyüm...Herkesin sevgi ,saygı anlayışı sanırım farklı..Eğer birini seviyorsanız bu farkları farketmeli ve ona göre davranmalısınız..Bi zahmet...Sizin şaka diye algıladığınız saçmalıklar karşı taraftan şaka olarak algılanmaz belki bunu düşünmek lazım. Ya da ihtiyacı halinde sevginizle sevdiğinizin (her kimse sevdikleriniz)  yanında olamayacaksanız kendi ihtiyaç anınızda da karşı taraftan beklemeyeceksiniz yanınızda olmasını..Gibi şeyler işte..

En kısa haliyle ''sıkıldım, yoruldum ve bıktım'' Umarım kısa sürer bu ruh halim....

Yorumlar

Adsız dedi ki…
selamun aleykum.

o yazdiklarindan bende de oluyor.bazen ara sira unutuyoruz,ama gecmiste yasadigimiz gercekler bizi rahat birakmiyor.aniden biri cikiyor,suda soyleydi deyip butun hayatimizin icine edebiliyorlar.

acaba cekip gitsek butun sorunlar bitecek mi?yada sorun yasamadan huzurlu hayat surenler varmidir?yada unutmak icin senin baska seylere mi ihtiyacin var?oyle birseye yonelmeli ki,kendini bile unutmalisin.ve dunyanin ne kadar bos oldugunu dahada iyi gormelisin arkadasim.

senin uzenlerin ,dunyadan bihaber oldugunu dusunuyorum.

bazen deger veripte karsilik goremiyorsan,degeri yanlis kisiye verdigini dusunuyorum.karsimizdakiler cogu zaman bencil olabiliyor.

dunyanin bos olduguna ne kadar adapte olursan,o kadar az acir canin.senin durumundan kotu halde olanlari ne kadar ock dusunursen ,o kadar lezzet alirsin hayattan inan.ALLAHIN dini ugruna cefa ceneleri ne kadar cok dusunursen ,hayatinin vazgecilmezleri arasina girer onlar.aldigin nefes bile agir gelir,ama deger buna arkadasim.

bosver su uc kurusluk dunyanin iki kurusluk insanlarini.bildigin dogrularda devam et.bizler bu dunyada unutsakta ,ahirette yuzlerimiz carpilmayacak mi bazi seyler?

rabbim sana bol bol sabir versin.hayirli haftasonlari diliyorum
đerkenαя dedi ki…
Esselamü aleyküm..
Papuç bu aralar gergin ve sıkıntılısın. Sakin ol, yüklenme bu kadar kendine.
Selamette kal..
üryan dedi ki…
sevgili papuç;

dünden beri aklımda bloga yazıp yazmamakta kararsız olduğum bir aforizma ;

hafızam, nisyan ile malûl değil madem; Lethe'nin var olduğuna inanarak avunayım..

bunu eski bir yazım vardı onun başına ekleyebilirim mesela..

sevgiler..

daha iyi bilirsin ama; imtihan de geçsin, ecrin büyük olur dilerim..
Erkan BAL dedi ki…
bu da geçer ya hu:) bazen insanın kendi kelimelerini başkalarından duyması işe yarayabilir. derin bir nefes alın dışarı çıkıp.
Antipatik Yazar dedi ki…
Yazıdan canının sıkkın olduğunu anlamamak mümkün değil doğrusu! Biz varız, canın sıkıldığında yanındayız, yakınındayız ;)
suskunbiradam dedi ki…
Asıl kendin olmadıktan sonra gerisi kısa sürer.. Ki kısa sürecektir de...

Selamlar...
Sen sabretmeye devam et arkadasım,
ALLAH kmseye tasıyamacagı yük yüklmez! yazıyı okuyunca bundan 6 ay öncekı halımı hatırladım, Zor bır ruh haldır ve her bunye bunu kolay atlatamaz, Nacızane tavsyem Yogunlasma bu duruma, sorgulama mıslı geçmıs zamanı hatta mumkunse ıc gecırıslerını bıle duyma,
Buda gecer !
her ıste bır hayır vardır unutma!

SEvgıler
SAygılar
Pabuc dedi ki…
@Anlayamazsin,
Bazen öyle bi oluyor ki insanın iç dünyası kimseye ne iyilik yapası geliyo ne de insanları önemseyesi geliyo..Öyle baka kalıyorsun etrafına..Soruların içinde sıkışıp kalıyorsun çıkamıyorsun ve bunalıyorsun...Herr zaman yaptığın gibi susup zaman denen ilaca sarılıyorsun ve bekliyorsun...Sana bişey söylüyeyim mi HİÇ KİMSE KİMSEYİ GERÇEKTEN ANLAYAMIYOR...Anladığını sandıkların bile sana bir gün duvar olabiliyor..Onun için senin de dediğin gibi öyle öyle bir şeye yönelmeliyiz ki dünyada ki hiç bir sıkıntı bizi üzmesin..Ah onu bi yapabilsek zaten sorun kalmayacak...SEvgiler canım benim..Allaha emanetsin ailenle ve sevdiklerinle..
Pabuc dedi ki…
@derkenar,
dediğim gibi bazen insanın sabrettikleri yüzüne duvar gibi çarpıyor ve o an ne olduğunu anlayamıyorsun kala kalıyorsun...Geçeceğini umuyorum bekliyorum...ama yine tek duam sabrettiklerimi tamamen unutmam üzerine..Sevgiler..
Pabuc dedi ki…
@üryan,
evt herşey imtihan vesilesi biliyorum ama ahh bir de bunu şu dönemde kendime anlatabilsem :S neyseki bu halimi bile içimde yaşıyorum Rabbim dil ile şikayet ettirmesin...Ama hayat gerçekten zor ..Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inş.
Pabuc dedi ki…
@Erkan BAL,
hı hı yaptım efendim ama bi faydası olmadı :S Keşke şu unutmak işide böyle olsaydı..Gerçek anlamda unutmayı çok isterdim çokk...Yorum için tşk..Sizi blogda görmek güzel..
Pabuc dedi ki…
@Antipatik Yazar,
öyle bi yorum yazmışsın ki ''aceba kuzenlerden birimi bu arkadaş'' diyesim geldi :) Sağolasın...
Pabuc dedi ki…
@suskunbiradam,
öyle umuyorum ama şu unutma işine bi çare bulmazsam bu ruh hali sürekli beni rahatsız edecek..SAygılar ...
Pabuc dedi ki…
@SÖZÜN ÖZÜ,
öncelikle o sensin dimi itiraf et ''eğlenceli''butonunu işaretleyen zat-ı muhterem :)

Yorum için teşekkürederim sağolasın..Tavsiyelerin için de Allah razı olsun..Dünyanın eğlence yerinden çok sınav yeri olduğunu bilmemiz bi nebze rahatlatıyor bizi..Rabbim herşeyin hayırlısını versin her birimize..Saygılar..
Profösör dedi ki…
La havle vela kuvvete illa billahil aliyyül aziiim.
MaSaL dedi ki…
Çözüm o insanlardan uzak durmak..Böylece ne kırmış olursunuz nede kırılırsınız..
Sizde sinir olarak belirmiş bu durum bende iki gündür durgunluğa vesile oldu..Düşünmeyin demek isterdim ama önce bunu kendimde uygulamayı başarmalıyım..
İnsanlardan sevgi,vefa beklemeyeceksin!Bunu öğrendim..
Herkes kendine müslüman ya hu:)
Birde M.Akif'inde söylediği gibi "Artık 2 yüzlüleri sevmeye başladım 20 yüzlüleri tanıdıkça.."
4x4 kimse yok papuç..
Neyse derin düşününce bu mevzu sinir yapabiliyormuş:)
Dost istersen Allah yeter :))
Allah yar olsun..

Son söz;
Ştt şttt sakin ol
Sinirlerine hakim ol :)))

Baki Muhabbetlerimle..
Pabuc dedi ki…
@PRofösör,
Allah razı olsun..
Pabuc dedi ki…
@MaSaL,
üstad güzel söylemiş ne kadar haklı..Ben de bir çok maske takıyorumdur günlük hayatta insanlara karşı ama en azından o maskelerle bile saygımı koruyorum ve beklentimde sadece saygı anlayış...Sanırım bu da fazla beklenti sayılıyor bu devirde..

Saygılar...
SA.Hayat imtihanlarla dolu günü,güne uymayan günler düzeltmek yetmiyor napalım..bol,bol lahevle çekmek dua etmek"Yarabbi" etrafımdaki olumsuz insanlardan uzaklaştır sevdiğin kullarınla arkadaş olmayı nasip et diye dua ediyorum..yoksa bu hayat çekilmez olumlu insanlar ve olumsuz insanla yaşadıkça bunlar olacak hayatın cilvesi..RABBİMi,İyilrle arkadaşlık yapmayı nasip etsin cümlemize amin..sevgiler..A.E.O
Pabuc dedi ki…
@ayfersultan ,
güzel yorumunuz için teşekkürederim..Duanıza da can-ı gönülden AMİN...Sağolsun varolun ...
Adsız dedi ki…
selamun aleykum papuc:)

hadi kalk bize gel.bak kayfaltida yapmadik:)cay icelim guzelce,krep meraki sardi beni beraber yaparik ve yerik:)

derdi tasayi soyle duvara carpar gibi carp,bir daha sana ugramasin.

yoksa bu saate kadar tembel tembel mi yatiyorsun:))

senin derdinden daha buyuk dertleri olan ve kacacak yerleri olmayanlari dusun ki,derdin hafiflesin guzel insan.olmadi derdinin bogazina saril,biraz nefessiz birak bak bi daha uzuyormu seni:)olmadi rabbim e sikayet et hem kendini hemde seni uzenleri:)

bak kreple cayi beraber mideye asirirken agzini sapurdatmacik yok:)

simdi sana bu guzel sabahleyin kucak dolasu sevgiler yolluyorum ve senin o kafanin tahtalarinin tamamiyle eksik oldugu deli halinin donmesini umit ediyorum:)biz akilli degiliz,olmayacazda hadi gel gayrii:)

rahmana emanetsin.hayirli pazarlar diliyorum cilgin sofooor:)
Pabuc dedi ki…
@Anlayamazsin,
oohh ne güzel olurdu beraber kahvaltı yapmak ...Rabbim nasip etsin diyelim..ama ben sana diyorum biz kahvaltı felan yapamayız aç kalırız biz de bu çene varken..Ben ki sana yorumlarında bu kadar gülüyorum yanında olsam Allah bilir ne kadar çok gülerim :)

hım bi de şoförlüğümle ilgili bişey anlatayım...Bir gün arkadaşları gezmeye götürmüştüm arkada oturanlardan biri ilk defa arabama binmişti ben de yolda arkadakilere pek bakmam...neyse arabadan indiğimizde arkadaşın suratını bi gördüm koptummm kadının ödü kopmuşş bi görecektinn:) Bi daha biz biyere giderken gelmiyo bizimle :))

Tavsiyelerin ve iyi dileklerin için sağolasın her güzel cümlen 2 katıyla senin içinde olsun canımkardeşim...Sevgimiz daim olsun duasıyla...
Adsız dedi ki…
selamun aleykum arkadasim:)

hazir benimde ehliyet yokken tasirsin benide ankaraya kadar:))ama bende on koltuga oturmama inadi var:)hep cocuklarimla arka koltuga oturuyorum.on koltuk (beni saozde benim yerim)hep bostur:))

dualarinada amin diyorum:))dualari 2 ile carpmayi hic dusunmemistim:))

birde anket acmissin:)ben hepsini isaretledim:)sen anladin :)
ramazan dedi ki…
Sabırdan başka ne yaptık ki...
Pabuc dedi ki…
@Anlayamazsin, seni Ankaraya götürmesie götürürdüm de Ankarada kaybolmama garantisi vermezdim :)))

Tüm şıkları işaretlemen gözlerimi yaşarttı :))

Canımsın..
Pabuc dedi ki…
@ramazan hocam,
başka bişey yapamıyoruz ki zaten..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mektubum Var!

   Yine  yıllar  öncesine  geri   dönüp bi anımı yazacam annemin de  bu yazımı okuyacağını bile bile:) Hoş belki de bunca zaman sonra annem bile unutmuştur  bu olayı ,onun için ona da bi hatırlatma olur:))    Lise yıllarıyla ilgili bir yazım vardı hatırlayanlar olur aranızda işte yine aynı dönem içirisinde ben böyle aklım bir karış havada evden okula ,okuldan eve gidip gelirken gözüm bişey görmezken evdeki aile cemaatinden kopup aklımı fikrimi bir  kişiye odaklamışken farkedememişim hal ve hareketlerimdeki (sanırsam olumsuz) değişiklikleri...Odamdan çıkmamalar ,gizli telefonlar , herşeyin ben bilirim havaları ve beni sevenlere karşı ukala davranışlar almış başını gitmiş (hala hatırlamıyorum o derece kendimde olmama hali yani:)  her zaman derim aşk başa gelince akıl yıllık izne çıkar bu doğaldır:P) Benimle iletişim kurmaya çalışan anneme artık nasıl davrandıysam kadıncağızın demekki canına tak etmiş ki  sitem edeceğine ve didişeceğine  bana 4 sayfalık mektup yazmış ve defterimin için

Bir Bakar mısınız?

Bu bir kamuoyu yoklamasıdır ;) Blog yazılarını ara sıra ya da sürekli okuyan kaç kişi olduğunu merak ediyorum.Tamam farkındayım çok meraklıyım ama her şeyin temelinde merak yok mudur ;) Yazma konusunda kabiliyetli değilim malum ama bu yazmayı sevmememi gerektirmez dimi yani ;) Seviyorum yazmayı,okumayı uf bir de konuşmayı :) Neyse konu kim vurduya gitmesin lütfen sayfamı tıklayan herkes cevaplasın sorumu.Blog yazılarımı okuyor musunuz, okumuyorsanız blogumu neden açıyorsunuz kaardeşim? :)) 500'e yakın blogu izlemeye almışım bir o kadarı da benim blogumu izliyor görünüyor.Kaç kişinin gerçekten yazılarımı takip ettiğini merak ediyorum. . Yorum yazmadan geçmeyiniz kırılırım bilesiniz ;)

Gereksiz Bilgi ;) Bakalım Kim Ne Burcu !!!

  Tamam ya ne kızıyorsunuz bu kadar meraklıyım diye ;) Dünkü postla bi tezat oluşturmuş olabilir bu post ama merak işte..Yazacak konum kalmadığı için değil :) Sakın aklınıza öyle bişey gelmesin...Ben, herkes kendi özelliklerini (birileri uydurup yazmış) öğrensin diye böyle bişey yaptım..!! ;) Okuyun bakalım ''Aynı ben, aynı ben !'' diyecek misiniz ? :) ASLAN ERKEK:   Yufka yüreklidirler. O canı pahasına bile dişisini korur. Karizmatiktir. Kelimenin tam anlamıyla ''dişi''lerden hoşlanırlar. Aslanlar evlerine, ailelerine çok bağlı tiplerdir fakat bir gözleri de hep dışarıdadır. Eşlerinin çalışmayıp evde oturmasını isterler. Onlar sanki baba olmak için yaratılmışlardır ASLAN KADIN: Her zaman bakımlı, zarif, dikkatlidirler. Çok pratik, işlevsel bir zekaya sahiptirler. Gece hayatını severler. Yaşam zevkleri pahalı olur. Kendisine olan güveni son derece gelişmiştir. Özgürlüklerine düşkündürler. Erken çocuk sahibi olmaya pek yanaşmazlar. YENGEÇ ERKEK