Ana içeriğe atla

Benimle Konuşan Resim..



 Bu resme tek kelimeyle bayıldım..Aceba gariplik bende mi?..Sizce de çok şey düşündüren bi resim değil mi? Cidden çok hoşuma gitti...Hepimiz hayat denen o ağaçtan bir gün kopacaz...O yaprağı insan kabul edersek sadece insanı görürsek diğer her görüntü teferruat ve buğulu bi cam kalıyo...
  Ya da o yaprağı sevdiğiniz biri (arkadaş, dost, sevgili ..v.b) olarak düşünün o zaman da onun dışında hiç bişey gözünüze çarpmıyor...Onun hatalarını da net görmüyorsunuz ya da biraz daha dikkatli baksanız görürsünüz de siz dikkatinizi sevdiğinize verdiğiniz için ayrıntıları görmüyorsunuz..Keşke sevmediklerimize karşı da böyle olabilsek onların da kötü yönlerini görmeyip gözümüzde büyütmesek..
  Ya da şöyle düşünün o da her yaprak gibi bir yaprak ama sizin gözleriniz onu seçmiş ve bakışınız onda kilitlenmiş..Nasıl ki ınsanlar içinde ruhunuza yakın insanları seçip onlarda takılı kalıyorsunuz aynen onun gibi...Sizin değerverdiğiniz farkını farkettiğiniz dost gibi...
  Ben bu resme bayıldım !Bu resim sanki benimle konuşuyor. Kısacası bu...

Yorumlar

ramazan dedi ki…
Bu yeni fotoğraf makinaları harika.Öndeki objeyi böylesine ortaya çıkarıyor.Fotoğraf ise çok güzel ve anlamlı.
Çevremizde gördüklerimiz,bizim ona verdiğimiz anlama göre önemli,ya da önemsizdir.İnceden bakanlar bu güzellikleri görür.Yüreğinize sağlık.Uzun ve sağlıklı yaşayın.
komançi dedi ki…
çok güzel bir fotoğraf.
acaba yaprak düşeceğinin farkındamıydı?
Hilal dedi ki…
bir fotoğraf ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi Pabuç..
bu yazın beni benden aldı götürdü.. Sevgiler
Pabuc dedi ki…
RAMAZAN HOCAM,
Allah razı olsun güzel duanız için ve hepimiz için geçerli olsun inşaallah..

@KOMANÇİ;
ilk filizlendiği zaman düşeceğini biliyordu bence ;)

@HİLAL,
sağolasın insan ben çok daha fazlasını düşündüm resme bakarak..ama hepsini yazamadım abartığım düşünülmesin diye...Çok sevdim resmi ..
mit dedi ki…
Gerçekten de çok güzel ve derin anlamlar içeren bir fotoğraf. Tabi anlayabilene...
iç ses... dedi ki…
Ben bir resme bakıp ondan bu kadar çok anlam çıkaramam ama ona birde şu dizeler eklenirse asıl anlatılmak isteneni anlarım evvelAllah.

"Bak İbret Al Yere düşen Yaprağa, Oda Yüksekten Bakardı Bir Zamanlar Toprağa..."
Profösör dedi ki…
Yaprakları severim ben. Türlü türlü yapraklardan çocuklar için bir tablo yapmıştım. Aşağı yukarı lise okul kitaplarımın aralarında yapraklar vardır.
Pabuc dedi ki…
@MİT;
evt anlayana haklısın :)

@İÇ SES..,
güzel cümlen için teşekkürler..

@PROFÖSÖR,
evt özellikle kitap arası yapılan takvim yaprakları ne hoş olur yıllar sonra karşınıza çıktığında...
Pabuc dedi ki…
ve ADSIZ yorum yapan hanfendi neden adınızı gizlediğinizi anlayamıyorum...Özellikle Adsız yorumları yayınlamayacağımı söylediğim halde , neden ?
Puzzle. dedi ki…
Bu bölüme yaptıgım yorum sanırım yanlış yere yazmışım bu kadar dikkatsizlik:)ya kusura bakma.artık idare et yeni farkına vardım:(
Pabuc dedi ki…
Hey Dostum üzülme ben buraya kopilerim yorumunu ;)
Pabuc dedi ki…
PUZZLE dedi ki...

yine güzel yine içten bir paylaşım... papuçun içi özü yine dile gelmiş:) konu dışı yazmıyacagım,Hayat papuç dilerim senin gibi bakan gören gözlerle hissetmeyi bilenler daim olsun.önemli olan bir insanı her hali ile kabul görmek degilmidir.kişi özü nasıl olursa olsun unutmaki hayatımıza giren her kişi bizlerinde bir aynası yansıması degilmidir.güzel bakan güzel görür.öyleyse benim yada senin,onun hiç farketmez her insan içinde gördügü güzellik kadar güzellik görür.Hatalar insanlara mahsustur,önemli olan kendi için güzel olmayanı farketdip o hataları tekrar etmemesi degilmidir.Agaç cansa yaprakta onun canıdır, can canı her zaman affeder papuç,öyle olmasa agaç yapraksız kalırdı.insanların hayatından çıkardıgı dostlar,arkadaşlar,sevdiklerini kuru bir yapraga eş görseydik hayatımızda kimsenin kalmıyacagı o derin yanlızlaga mahkum olurduk.bu yüzden agaç bile yapraklarını dökse bile tekrarında dalında yeşertiyor,Hayatta iyi kötü,kusurlu yada kusursuz önemli olan her hali ile kabul etmek degilmidir.Şu yalan dünyada paylaşılmayan ne var.Bu güzel yazın için yüregine saglık gören hisseden kalbin dert görmesin...
9.3.10
Pabuc dedi ki…
@PUZZLE,(bizi dost kabul edenin dostuyuz)

İnsanların hataları olabileceği gerçeğini aklımızdan çıkarmadığımız sürece hayal kırıklıklarını yıpratır derecede yaşamayız diye düşünüyorum...Hata kusur herkes de var olması da normal adımız insan..
.Nasıl ki sevdiklerimizin kusurlarını görmemezliğe geliyoruz bunu tüm insanlar için de yapabilecek gücümüz var ama irade zayıf olunca malesef..

Güzel yorumun için teşekkür ederim..İnsanlar bir çok insanla (herkesle) hayatınız devam ettirir ama kalpte yer alanlar herkesin için de özel olanlardır..Rabbim özel insanlarla karşılaşıp güzel paylaşımlarda bulunmayı nasip etsin...cümlemize..
Adsız dedi ki…
selamun aleykum papuc,

ah ahhhhhhhhh duduklu tencerede pismek icin bekleyen mercimek,patates,sarimsak ve sogan dortlusu dururken ,sen super yobaz (yani ben ))) papuca laf yetistirmeye calisiyon.bide utanmadan siritiyon:(gene ben)

bu bildigimiz yaprak,bunalmis,asagiya dogru intihar girisiminde bulunmus:)bence oda hayattan bezmis.yada tirtillarin kelebege donustugu gibi,buda sararmis solmus:)(niye file donmemiski,darwin emmiyi anmis oldum))

Aslihan gordumuki bu resimleri:)onun guzel mesajlarini ozledim vallahi,onsuz olmuyor valla.

papuccugum birazcik ciddi olmam gerekirse,bu yaprak bana,sunu hatirlatiyor.

Hani rabbimizin izni olmadan agacdan yapraklar kimildamaz,dusmez ya.benim aklima bu geldi:)ya binlerce yaprak?insanin akli kaldiramiyor bile degil mi?:)

ben mercimek corbami yapayim bari.:)pogacamida yapayim:)ee keksiz olmaz:)belki onuda yaparim.

sana hayirli huzurlu cok cok mutlu gunler diliyorum.:)
Pabuc dedi ki…
@ANLAYAMAZSIN,
sizin orda saat kaç ki akşam vakti poğaça kek deyince bi garip oldum ;) Yoksa 5 çayına misafirlerin mi var delü kardeş:) Neyse şimdiden afiyet olsun diyeyim ben :)

Hım resim sana farklı bişey hatırlatsa şaşardım zate;) Sana da hayırlı mutlu huzurlu ve bol gülücüklü günler diliyorum canım benim...
Adsız dedi ki…
selamun aleykum papuc,

samimiyetimi kusandimda geldim:)

canim burda 6 bucuktan sonra 7ye dogru aksam oluyor.suan saat(turkiyede saatler bir saat ileri)18:23.:))

pogacayi sik sik yapiyorum arkadasim.cocuklarim ve ben cok seviyoruz(mandafon inekleri gibi oldum,hala tikiniyorum,rejimde yapmiyorum.ah benim bu bogazin hali nolacak bilmiyorum))neyse parantez disina bir acilim yapip yazmaya devam:) gecen hafta evimize gelen hollandali insan kardesimize soz verdiydim.once kutuphaneye sonrada pintik(piknik oldugunu biliyorum!)))yapmaya gidecez:)on hazirlik yapiyorum iste.birde havuclu keki yapsaydim daha iyi olacakti:)belki yarin yaparim onuda:)

neyse benim cenemin fermuari acildi gene goruyonmu:)

hem bana misafir gelmiyor sen gelsene.topla sizin kabileyi:)(akrabadan cok kabile daha samimi geliyor bana).

bikerem benim hafizam 10000 donumluk tarla gibi genis:))hahahayttt:)

sana hayirli huzurlu mutlu gunler diliyorum:)
Pabuc dedi ki…
@ANLAYAMAZSIN,
senin yorumlarını çok seviyorum bir de en asabım bozuk zamanlarda gönderiyon yorumları yüzümde kocaman bi gülümseme (ki bazen de kahkaha )oluşuyo sağolasın...Senin yüzünden ''ilk defa şu deliyle reelde de tanışma şansımız olsaydı '' dedim :)

Hollandalı insan kardeşim lafında koptumm yaaaa resmen kahkahalarla güldüm delüü :)Allah da seni güldürsün..

Allaha emanetsin her daim onun sevgisiyle yaşa canım benim...
Adsız dedi ki…
selamun aleykum papuc:)

eger bu dunyada olmazsa ahirettede gorusebiliriz papuc.Herseyin SAHINDEN dileyelimde insALLAH gerisi gelir.

hollandali kardesim derken,hz alinin musluman olmayanlara hz ademden geldigimiz icin insan kardeslerimiz soz aklima gelmisti:))yoksa onun dini ayri benimki ayri.hani islam dairesinden cikmayim dediydim:)

ne guzel sizleri guldurebiliyprsam.buraya bende kendimi en mutluveya uzgun hissetigim zamanlarda geliyorum.demekki buraya ceken bir miknatis var:))

hollandali kizin eli kulagindadir bir bucuktaydi randevumuz.kizimda zati uyudu.gidemiycez zanirim:))

ALLAHA emanetsin.hele su kiiz savayim gene donecem size:)

Ey ask beni tirmala:)))
Pabuc dedi ki…
@ANLAYAMAZSIN,
yine durdun durdun öyle bi cümle yazdın ki koptum yani...Tırmalasın seni hım :))))))))))
Adsız dedi ki…
selamun aleykum papuc,

bir taraftan bebelerle ugrasirken,bir taraftanda sana yazmaya calisiyorum:)

herkes ask icin birseyler yaziyor,benim neyim eksik ha:))))

ben gucum kalirsa sule tatlisindan sonra lahmiyacun yapacam.bak canin ceksin diye ozellikle yaziyorum.kal bakim oturma oyle ,kos kos.sende pisir bisiler:)bana tarif yolla.ordan birsey bilmiyormus gibi yapma:))

ALLAHA emanet ol.hayirli huzurlu mutlu ve bol papuc firlatacagin birgun diliyorum:)
Pabuc dedi ki…
Benim de pc çoğunlukla açıktır işlerimin arasında bakarım yorumlara ya da gmaile..sıkıntı gideririm..inş. seninle de dünya gözüyle karşılaşır iki sohbetin belini kırarız canım..ve ben yemek konusunda beceriksizim mesela lahmacun için dışarda yemek yemek zorundayım..keşke senin gibi hamarat olsam :) Sevgiler canım kardeşim..
Adsız dedi ki…
selamun aleykum papuc:))

cikis yapmistim ama tanirsin beni:))benim gibi yobaz 500 metre oteden taninir degil mi?

benim merdane hazir sohbetin belini kirmak icin gun sayiyorum:)

canim benim benim pc de surekli acik:)ben sana bu konuda hic bisey diyemem.malum sevdigim insanlarin dokunulmazligi varda:))

yakin olsaydik zaten husmen dayimin disi versiyonu gibi tatlilarla,pogacalarla gelirdim sana:)sende bana cayi cok sevdigimden bardakla degil,kovayla ikram ederdin,ancak yeter bana:)))

neyse ben bi bulasiklari makinaya kirmadamn salliyayim:)sonrada yarin icin havuclu kek yapayim(dun yapamadim yorgunlukten olecektim,simdi birazcan geldi)))

sana hayirli mutlu huzurlu ve bol bol tebessum sacacgin bir aksam diliyorum arkadasim:)aba mi deseydim acep:))

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mektubum Var!

   Yine  yıllar  öncesine  geri   dönüp bi anımı yazacam annemin de  bu yazımı okuyacağını bile bile:) Hoş belki de bunca zaman sonra annem bile unutmuştur  bu olayı ,onun için ona da bi hatırlatma olur:))    Lise yıllarıyla ilgili bir yazım vardı hatırlayanlar olur aranızda işte yine aynı dönem içirisinde ben böyle aklım bir karış havada evden okula ,okuldan eve gidip gelirken gözüm bişey görmezken evdeki aile cemaatinden kopup aklımı fikrimi bir  kişiye odaklamışken farkedememişim hal ve hareketlerimdeki (sanırsam olumsuz) değişiklikleri...Odamdan çıkmamalar ,gizli telefonlar , herşeyin ben bilirim havaları ve beni sevenlere karşı ukala davranışlar almış başını gitmiş (hala hatırlamıyorum o derece kendimde olmama hali yani:)  her zaman derim aşk başa gelince akıl yıllık izne çıkar bu doğaldır:P) Benimle iletişim kurmaya çalışan anneme artık nasıl davrandıysam kadıncağızın demekki canına tak etmiş ki  sitem edeceğine ve didişeceğine  bana 4 sayfalık mektup yazmış ve defterimin için

Bir Bakar mısınız?

Bu bir kamuoyu yoklamasıdır ;) Blog yazılarını ara sıra ya da sürekli okuyan kaç kişi olduğunu merak ediyorum.Tamam farkındayım çok meraklıyım ama her şeyin temelinde merak yok mudur ;) Yazma konusunda kabiliyetli değilim malum ama bu yazmayı sevmememi gerektirmez dimi yani ;) Seviyorum yazmayı,okumayı uf bir de konuşmayı :) Neyse konu kim vurduya gitmesin lütfen sayfamı tıklayan herkes cevaplasın sorumu.Blog yazılarımı okuyor musunuz, okumuyorsanız blogumu neden açıyorsunuz kaardeşim? :)) 500'e yakın blogu izlemeye almışım bir o kadarı da benim blogumu izliyor görünüyor.Kaç kişinin gerçekten yazılarımı takip ettiğini merak ediyorum. . Yorum yazmadan geçmeyiniz kırılırım bilesiniz ;)

Gereksiz Bilgi ;) Bakalım Kim Ne Burcu !!!

  Tamam ya ne kızıyorsunuz bu kadar meraklıyım diye ;) Dünkü postla bi tezat oluşturmuş olabilir bu post ama merak işte..Yazacak konum kalmadığı için değil :) Sakın aklınıza öyle bişey gelmesin...Ben, herkes kendi özelliklerini (birileri uydurup yazmış) öğrensin diye böyle bişey yaptım..!! ;) Okuyun bakalım ''Aynı ben, aynı ben !'' diyecek misiniz ? :) ASLAN ERKEK:   Yufka yüreklidirler. O canı pahasına bile dişisini korur. Karizmatiktir. Kelimenin tam anlamıyla ''dişi''lerden hoşlanırlar. Aslanlar evlerine, ailelerine çok bağlı tiplerdir fakat bir gözleri de hep dışarıdadır. Eşlerinin çalışmayıp evde oturmasını isterler. Onlar sanki baba olmak için yaratılmışlardır ASLAN KADIN: Her zaman bakımlı, zarif, dikkatlidirler. Çok pratik, işlevsel bir zekaya sahiptirler. Gece hayatını severler. Yaşam zevkleri pahalı olur. Kendisine olan güveni son derece gelişmiştir. Özgürlüklerine düşkündürler. Erken çocuk sahibi olmaya pek yanaşmazlar. YENGEÇ ERKEK