Ana içeriğe atla

Neler Oluyor İnsan(!)lığa


  Hayatı seviyorum da...Siyaseti ve haberleri sevmiyorum...Bizi bıraksalar(!) insanca yaşayacaz da, sanki birileri var bişeyler yazıyorlar insanlar üzerinde...Sonra da salıyorlar oyunlarını içimize biz de o senaryoyu oynuyoruz çoğu bilmeden istemeden...Bu nasıl iş arkadaş ya hu! Yoksa hayatımız dizi film oldu da haberimiz mi yok...Birileri dünyanın bir yanında insanları öldürüyor ,bir diğeri Afrikadakileri sömürüp sonra onları açlığa mahkum ediyor, birileri bilmem o hayvanın bilmem bu hayvanın virüsünü yapıp salıveriyor insanlığın üzerine, sonra yine aynı kişiler bir de ilacını bulup bize satıyor...
  Birileri dünyadaki müslümanları öldürerek bitirmeye çalışıyor ve müslümanım diyen ülkelerin kılı kıpırdamıyor (beynimiz mi uyuştu anlamıyorum ki),Ülkem de kardeşlerim öldürülüyo ve ben onlara bile engel olamıyorum ki kalkıp dünyanın diğer ucundaki diğer kardeşlerime yardım edecek yüzüm olsun, Avrupada bir kedi ağaca çıksa ana haberlerde izliyoruz, kardeş kardeşi ,evlat anneyi öldürecek duruma geldi, tüm değerlerimizi para karşılığı sattık, doğruyu düşünemez hale geldik... Erdem, ahlak, dürüstlük ,sevgi ,saygı, empati,samimiyet  az bulunurlar arasına girdi neler oluyor bize ...Kıyamet geldi de DUHAN ortaya çıktı da bizim mi haberimiz yok aceba ? 
  Kişisel gelişecez diye toplumsal çöküşe mi geçtik nedir bu ya hu! Düşün düşün işin içinden çıkamıyorsun..Hoş düşünmekle de neyi değiştireceksin ki, o da ayrı bir konu...
  Neler oluyor insanlara,  nereye gittiğimizi hiç kimse göremiyor mu? Para hırsı ,şeytana papucunu ters giydirmiş olabilir mi merak ediyorum doğrusu....Allah sonumuzu hayr eyleye ne diyeyim...!!
  Ey güzel ALLAH'ım bize yaşamamız için emanet ettiğin 'dünya' nı rezil ettik başardık bunu...Ne insanlık bıraktık , ne tabiat bıraktık ne ahlak bıraktık bize nasıl emanet ettiysen tam aksi hale getirdik DÜNYAyı...Sonunda başardık bunu...Yİne de yüzsüzlüğümüzle huzuruna gelip ''RABBİM! Sen bizi affet, özür dileriz emanetine hıyanet  ettiğimiz için bizi affet biz yaptık ama sen bizi affet !'' diyebiliyoruz... 
  Aklım almıyo bunca kötülüğü ve vurdumduymazlığı...Anlayan varsa anlatsın lütfen!!

Yorumlar

đerkenαя dedi ki…
Allah'ın emanetlerine, Atalarımızdan kalan hiçbir mirasa sahip çıkamadık.Evlatlarımıza, torunlarımıza bu dünyanın bu hale gelmesinde bizlerinde payı var diyebilecekmiyiz acaba..
Adsız dedi ki…
papuç, yazını okurken aklıma bir film geldi "V for vandetta"
bu filmi izledin mi bilmiyorum ama bizim nedenlerimize cevap bulmuş bu film :)
bazı şeyler medyanın abartması domuz gribi filan..
ama toplumsal çöküşe geçtiğimiz bir gerçek.. fakat düzeltmeye çalışanlar olduğuda bir gerçek ;) en azından onlara destek çıkarak bir şeylere katkımız olabilir..
Pabuc dedi ki…
@derkenar, demiyecez ki biz de diyebilecek cesaret olsaydı düzeltmeye de cesaretimiz olurdu...
Pabuc dedi ki…
@Bahaar, ewet o filmi izledim hem d 3 defa:) çok güzel bi filmdir farklı...güvenebildiğimiz sürece iyi bişeyler yapanların her daim arkasında oluruz...ama yeterki samimi olsunlar canımısı yesinler :)
stuven dedi ki…
bu dünya hepimize yeter ama anlamıyorlar...

benim hala umudum var...

"umudunu kaybeden bizden değildir." buyurmuş Peygamber Efendimiz
Pabuc dedi ki…
@stuven, haklısın EFENDİMİZ ne derse doğrudur...ama ben şu yaşadığımız hayatı bi hatırlatayım dedim...
Papuç bu kadar güzel konulara değinmek zorundamısın? :)))
Ellerine sağlık,klavyeye basan parmakların dert görmesin!

''RABBİM! O kadar bağışlıcı ki binlerce kez tövbeni bozsanda kapısına af dilenmek için her gidişte elini boş göndermiyor kullarının! Biz insanlar kimiz ki! Başkasını affetmiyoruz! Başkasının yaşam alanına burnumuzu soktukça var olan dengeleri bozabiliyoruz!
Benimde aklım almıyor arkadaşım. Toplum olarak değer yargılarımızı yitirmekteyiz. Buna dur diyecek kimseler azınlıkta şuan ama benimde umudum var. Çoğunluk koyun psikolojisi ile hareket ettikçe Bu işe inanmış yetkin azınlıkların sayısı elbet bir gün artacak ve söz sahibi olacaktır diye düşünüyorum!
Bizlere de değerlerini yaşatabilen insanların yanında olmak düşer. Yapabilirsek ne mutlu bizlere.

SEvgiler,
SAygılar...
Pabuc dedi ki…
@SÖZÜN ÖZÜ , güzel konulara değinmek mi ,ben konu bulacam diye bu kafamı patlatıyom bea :D sen ne diyon :))

Şaka bir yana bnlar hayatın gerçekleri acı gerçekleri ..bizler toplum olarak bişeyeri yanlış yapmasak iler bu kadar kötüye gitmez diye düşünüyorum (tüm dünya halkları için geçerli bu durum)Hepimizin sürekli aklına takılan sorunlar bunlar biliyorum benim ki sadece hatırlatmak işte..

Bu arada seni de listeme ekliyorum (eğer yazılarıma yorum yazmassan kafasına merdane gelecekler listesi :D) çok tşk ederim yorumların için..
Quaresma7 dedi ki…
Aslında bu zor gibi görünen sorunun cevabı tek bir ayette gizli. Ben onu yazayım ve çekileyim. Selam ve Dua ile...

Kafirler birbirinin dostları, yardımcılarıdır. Eğer, Allahü Teala'nın emirlerini yerine getirmez, kendi aranızda dost olmazsanız, yeryüzünde, kargaşa, fitne ve büyük fesat çıkar. [Enfal 73]
Quaresma7 dedi ki…
Ben de Stuven'e birşey soracağım izninle. "Umudunu kaybeden bizden değildir." bir hadis midir? Daha önce hiç bir kaynakta rastlamadım biraz önce yine araştırdım bulamadım. Kaynağını biliyorsan bana ulaştırabilir misin?

http://islambuyukleri.blogspot.com

herhangi bir postun yorum kısmına bırakırsan çok memnun olurum.


Vesselam.
stuven dedi ki…
yaptığım bir hatayı düzeltmek istiyorum ''yalan söyleyen, aldatan bizden değildir'' diye buyuruyor peygamber efendimiz. önceki yorumumda ki bir hadis değildir.
stuven dedi ki…
''Allahtan umudunu kesenler kafirlerin önde gidenleridir'' (ankebût 23)
mit dedi ki…
İnsanoğlu kendi kıyametini kendi getirecek bu dünyaya. Tıpkı cehenneme kendi ateşini kendi götüreceği gibi.
Pabuc dedi ki…
@Queresma7, ayet meali için Allah razı olsun....Ayrıca yazılarımı okuduğun için de teşekkürler..
Pabuc dedi ki…
@mit , öhö öhö günün özlü sözü sevgili mitten geldi :)) varolasın
Puzzle. dedi ki…
İnsan insana yapyor ne yaparsa aslolan bu.Aç ruhları doyurmak zor bu yüzden insanlıgı vijdanı mehameti unutanlara allah gözlerine ve kalplerine açık perde indirsin papuç yazını begeni ile okudum.iyileşmiş gördüm ayrıca seni.sevindim.saglıkla kal.
Pabuc dedi ki…
@PUZZLE, yorum için teşekkürederim...Sizi buralarda görmek şaşırttı beni :P

..Ve evet çok şükür daha iyiyim karabiber ve bal işe yaradı :))
Puzzle. dedi ki…
hıımm dedim sana yararayacak.vizite almadım:)yeterki canlar sagolsun.ayrıca burda olmam neden şaşırtı istenmektenmi istenmemektenmi dergah kapısı her kese açıktır bilesiniz:)pauç
Pabuc dedi ki…
@PAZZLE, dergah kapısı derken :))))

evet doğrudur burası olumsuzluklar kapısı değildir :)Saygılar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mektubum Var!

   Yine  yıllar  öncesine  geri   dönüp bi anımı yazacam annemin de  bu yazımı okuyacağını bile bile:) Hoş belki de bunca zaman sonra annem bile unutmuştur  bu olayı ,onun için ona da bi hatırlatma olur:))    Lise yıllarıyla ilgili bir yazım vardı hatırlayanlar olur aranızda işte yine aynı dönem içirisinde ben böyle aklım bir karış havada evden okula ,okuldan eve gidip gelirken gözüm bişey görmezken evdeki aile cemaatinden kopup aklımı fikrimi bir  kişiye odaklamışken farkedememişim hal ve hareketlerimdeki (sanırsam olumsuz) değişiklikleri...Odamdan çıkmamalar ,gizli telefonlar , herşeyin ben bilirim havaları ve beni sevenlere karşı ukala davranışlar almış başını gitmiş (hala hatırlamıyorum o derece kendimde olmama hali yani:)  her zaman derim aşk başa gelince akıl yıllık izne çıkar bu doğaldır:P) Benimle iletişim kurmaya çalışan anneme artık nasıl davrandıysam kadıncağızın demekki canına tak etmiş ki  sitem edeceğine ve didişeceğine  bana 4 sayfalık mektup yazmış ve defterimin için

Bir Bakar mısınız?

Bu bir kamuoyu yoklamasıdır ;) Blog yazılarını ara sıra ya da sürekli okuyan kaç kişi olduğunu merak ediyorum.Tamam farkındayım çok meraklıyım ama her şeyin temelinde merak yok mudur ;) Yazma konusunda kabiliyetli değilim malum ama bu yazmayı sevmememi gerektirmez dimi yani ;) Seviyorum yazmayı,okumayı uf bir de konuşmayı :) Neyse konu kim vurduya gitmesin lütfen sayfamı tıklayan herkes cevaplasın sorumu.Blog yazılarımı okuyor musunuz, okumuyorsanız blogumu neden açıyorsunuz kaardeşim? :)) 500'e yakın blogu izlemeye almışım bir o kadarı da benim blogumu izliyor görünüyor.Kaç kişinin gerçekten yazılarımı takip ettiğini merak ediyorum. . Yorum yazmadan geçmeyiniz kırılırım bilesiniz ;)

Gereksiz Bilgi ;) Bakalım Kim Ne Burcu !!!

  Tamam ya ne kızıyorsunuz bu kadar meraklıyım diye ;) Dünkü postla bi tezat oluşturmuş olabilir bu post ama merak işte..Yazacak konum kalmadığı için değil :) Sakın aklınıza öyle bişey gelmesin...Ben, herkes kendi özelliklerini (birileri uydurup yazmış) öğrensin diye böyle bişey yaptım..!! ;) Okuyun bakalım ''Aynı ben, aynı ben !'' diyecek misiniz ? :) ASLAN ERKEK:   Yufka yüreklidirler. O canı pahasına bile dişisini korur. Karizmatiktir. Kelimenin tam anlamıyla ''dişi''lerden hoşlanırlar. Aslanlar evlerine, ailelerine çok bağlı tiplerdir fakat bir gözleri de hep dışarıdadır. Eşlerinin çalışmayıp evde oturmasını isterler. Onlar sanki baba olmak için yaratılmışlardır ASLAN KADIN: Her zaman bakımlı, zarif, dikkatlidirler. Çok pratik, işlevsel bir zekaya sahiptirler. Gece hayatını severler. Yaşam zevkleri pahalı olur. Kendisine olan güveni son derece gelişmiştir. Özgürlüklerine düşkündürler. Erken çocuk sahibi olmaya pek yanaşmazlar. YENGEÇ ERKEK