Ana içeriğe atla

güzel iki yüzlülükler

   Bi insan çok ciddi olmamalı çok da gayri ciddi(buna cıvık da deniyo )olmamalı zira çekilmez oluyo her ikiside...Burdan çıkaracağımız sonuç şu;insan akıllı olmalı nerde ne zaman nasıl davranacağını bilmeli...Çünkü hayat çok ciddi takılacak kadar sıkıcı olmamalı herşeyi dalgaya alacak kadar da basit görülmemeli...
  Şimdi bu konu nerden mi aklıma geldiii ..blog yazılarından aklıma geldi ve ordan yola çıkarak yazmaya başladım..oldum olası boş espri yapan insanlara gıcık olmuşumdur (bu buyuduğum ortam da esprinin alasını gördüğüm için olabilir)onun için basit esprileri kaldıramıyor bunyem :))Bir çok insan tanıdığınız zaman artık kimin nasıl karaktere sahip olduğunuda anlamaya başlıyorunuz konuşmasından yazmasından bazen de hareketlerinden...Bazen herkes kendini saklayacak farklı maskeler takarak girer insanların arasına..ama er ya da geç onun nasıl biri olduğu anlaşılır maske bile saklayamaz onu...Kimi herşeyi dalgaya alır gibi görünür yaaa ,asılda öyle değildir mesela..hiç de görünmeye çalıştığı gibi vurdum duymaz değildir tam aksi hayatı gayet ciddiye alır doğruyu yanlışı bilir bildiği gibi de yaşar yaşamaya çalışır(buna ikiyüzlü kişi de diye bilirim ama kötü anlamda değil)...heh işte böyle insanların esprileri de güzel oluyor zekice mantıklı ...offf benim yazmak istediğim bu değildi konu sapmaya başladı:)) Diyeceğim şu ki bu ortamda da(blog kardeşliği:P) sanki yazdıklarından farklı insanlar var gibi gibi:)) bana öyle geliyor ..mesela burda yazdığının tersine belki de gördümüzde şaşıracağımız kadar ağır başlı kişilikler olabilir gibi gibi:)) msn de insanları bi ihtimal tanıyorsunuz burda ise herşey tahminden ibaret ...bunlarda bnim burdakilerle ilgili tahminlerim işte..
   Bu arada yazmaya başlarken aklımda bambaşka konu vardı bir de yazdığıma bak :))) Sevgiyle kalınnn bi zahmet :)

Yorumlar

mit dedi ki…
Beni mi kastediyorsun yoksa? :)
Pabuc dedi ki…
içlerinde sen de olabilirsin :))
çöl sürgünü. dedi ki…
ne yazık hayat böyle DBP hayatımızda tanıdıgım dedigimiz fakat bir türlü çözemedigimiz hatta şaşırıp kaldıgımız kişiler okadar çogaldıki.insan özü bir olmalı,yüregi kadar dışı,dışı kadar yüregi tam olmalı.Ha sen blogculara takılmışsın,bu da başka bir konu.Aslında yaptıgın eleştiri dogru,yanlış demyorum fakat bir gerçek varki,insanların ne istedigi yada neleri okumak istedigidir.Kimse kimseyi zorla bir konu yada bloktaki tutum ve yazılardan yada kişinin konu aldıgı yaklaşımdan ön yargılı olamaz ki.Ben senin blogunda yaklaşımını espirini ve neler anlatmak istedigini okurken inan severek tat alarak okuyorum,başka bir blogta daha farklı bir tat ve dil anlatımıyla yaklaşım buluyorum.insanlar çeşit çeşit duygu ve düşüncelerini anlatırkende dil yada ima şekilleri uslupları,yaklaşımları da öyledir.Kimi hayata küfreder,kimi alaya alır,kimi ciddiye.Asıl önemli olan anlatış şekli degil ne anlatmak istedigini anlamaktır.Ben,sen,o farketmez.tanımak diyorsun aslında kimlik olarak sa bu nefarkeder ki bi insanın kimligi adı,nerden oldugu,mesebi,yaşantısı ne farkederki.anlamak,anlaşmak önemli degilmidir.yazılan yada okunanların tanımadıgımız kişinin içinden gelen özü,içi,fikri degilmidir?Eger o yakınlıgı o içi hssedebiliyorsak kim olursa olsun tanıtmıştır kendini düşüncelerinde yazılarında ,espirilerinde,ciddiyetinde.Ve ben seni kimligini bilmesemde yüzünü görmesemde tanıyorum.tanıyorum çünkü yazılarında merhametin kadar güzel bir yürek taşıdıgınıda biliyorum.Hayata bakışını,hayatttan beklentilerinide.Kızdıgın ,sevindigin anlarıda..işte bu sensin Dbp:)güzel bir paylaşımdı.işte harbi olmak,içten olmak bu:)sevgiyle kal.
Pabuc dedi ki…
yorumunuza tüm kalbimle katılıyorum sonda yazdığınız güzel şeyler için de teşekkürler..yazımda anlatmak istediğiminde anlaşılmış olması beni ayrıca mutlu etti..Burda ya da reel de güzel insanların varlığını bilmek ya da hissetkem çok çok güzel..Sevgiyle huzurla kalın inşaallah..
bi dost dedi ki…
ımm, iyi huylu ikiyüzlülerden olabilirim, ama boş espri de yaparım kalite espri yapamam, sonra bi de normal hayatta daha (hatta bayaa) suskunum, soğukkanlıyım çok samimi olana kadar falan filan.. herşeye rağmen sev beni :D
Pabuc dedi ki…
yok sizin adınızı yazmayacam kararlıyım:)) zaten benim yazılarını takip ettiğim insnalar belli ordan da kim oldukları öğrenile bilir:)) msn dekileri de yazmam anlamsız olur kimse bilmiyor onları da:) ama ben sanal manal hepinize değer veriyorum:)
mit dedi ki…
Ben de gerçek hayatta bayağı bir suskunumdur aslında. Espirilerimi ise sadece hak eden dostlarıma saklarım. Herkesle muhattap olmam. Ama konu blog ortamına ve yazmaya gelince tam bir gevezeyim. Yazmayı seviyorum, yazarken düşünmeyi, araya ince espriler serpiştirmeyi de çok seviyorum. Gerçek hayatta beni görsen gerçekten şaşarsın yani :) Ama arkadaşlık sınırlarını aşıp dostluk semalarına çıkarsak o ayrı. O zaman blogdaki benle başbaşa bulursun kendini. Ondan sonra da susturamazsın :) Pişman olursan karışmam :)

Ayrıca "?" arkadaşımızın dediği gibi, seni görmesemde senin içinin ve dışının bir olduğunu, değerli bir insan olduğunu biliyorum. Ve seni ve yazılarını da çok seviyorum. Sende sevgiyle kal bari... :P
Pabuc dedi ki…
Beni tanımadığınız halde bu kadar güzel şeyler yazmanız çok güzel bişey çok teşekkür ederim...yok yani biraz enaniyet sahibi olsam nerdeyse şımaracam da:))
Bir de insan karşısındakini de kendi gibi bilirmiş sizler de iyisiniz ki beni iyi görüyorsunuz:)sağolun var olun..
Bir de ben dostum diyeceğim insanların konuşmasından hatta sürekli konuşmalarından:)) sıkılmam bu da böyle biline:))(sadece küçük bi kuzenimiz var onun konuşmasından bazen yoruluyorum yanından kaçmak zorunda kalıyorum itiraf edeyim:D)
İnş blog dostluğu kurarız sizlerle de..Sağlıcakla kalın bi zahmet:))

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mektubum Var!

   Yine  yıllar  öncesine  geri   dönüp bi anımı yazacam annemin de  bu yazımı okuyacağını bile bile:) Hoş belki de bunca zaman sonra annem bile unutmuştur  bu olayı ,onun için ona da bi hatırlatma olur:))    Lise yıllarıyla ilgili bir yazım vardı hatırlayanlar olur aranızda işte yine aynı dönem içirisinde ben böyle aklım bir karış havada evden okula ,okuldan eve gidip gelirken gözüm bişey görmezken evdeki aile cemaatinden kopup aklımı fikrimi bir  kişiye odaklamışken farkedememişim hal ve hareketlerimdeki (sanırsam olumsuz) değişiklikleri...Odamdan çıkmamalar ,gizli telefonlar , herşeyin ben bilirim havaları ve beni sevenlere karşı ukala davranışlar almış başını gitmiş (hala hatırlamıyorum o derece kendimde olmama hali yani:)  her zaman derim aşk başa gelince akıl yıllık izne çıkar bu doğaldır:P) Benimle iletişim kurmaya çalışan anneme artık nasıl davrandıysam kadıncağızın demekki canına tak etmiş ki  sitem edeceğine ve didişeceğine  bana 4 sayfalık mektup yazmış ve defterimin için

Bir Bakar mısınız?

Bu bir kamuoyu yoklamasıdır ;) Blog yazılarını ara sıra ya da sürekli okuyan kaç kişi olduğunu merak ediyorum.Tamam farkındayım çok meraklıyım ama her şeyin temelinde merak yok mudur ;) Yazma konusunda kabiliyetli değilim malum ama bu yazmayı sevmememi gerektirmez dimi yani ;) Seviyorum yazmayı,okumayı uf bir de konuşmayı :) Neyse konu kim vurduya gitmesin lütfen sayfamı tıklayan herkes cevaplasın sorumu.Blog yazılarımı okuyor musunuz, okumuyorsanız blogumu neden açıyorsunuz kaardeşim? :)) 500'e yakın blogu izlemeye almışım bir o kadarı da benim blogumu izliyor görünüyor.Kaç kişinin gerçekten yazılarımı takip ettiğini merak ediyorum. . Yorum yazmadan geçmeyiniz kırılırım bilesiniz ;)

Gereksiz Bilgi ;) Bakalım Kim Ne Burcu !!!

  Tamam ya ne kızıyorsunuz bu kadar meraklıyım diye ;) Dünkü postla bi tezat oluşturmuş olabilir bu post ama merak işte..Yazacak konum kalmadığı için değil :) Sakın aklınıza öyle bişey gelmesin...Ben, herkes kendi özelliklerini (birileri uydurup yazmış) öğrensin diye böyle bişey yaptım..!! ;) Okuyun bakalım ''Aynı ben, aynı ben !'' diyecek misiniz ? :) ASLAN ERKEK:   Yufka yüreklidirler. O canı pahasına bile dişisini korur. Karizmatiktir. Kelimenin tam anlamıyla ''dişi''lerden hoşlanırlar. Aslanlar evlerine, ailelerine çok bağlı tiplerdir fakat bir gözleri de hep dışarıdadır. Eşlerinin çalışmayıp evde oturmasını isterler. Onlar sanki baba olmak için yaratılmışlardır ASLAN KADIN: Her zaman bakımlı, zarif, dikkatlidirler. Çok pratik, işlevsel bir zekaya sahiptirler. Gece hayatını severler. Yaşam zevkleri pahalı olur. Kendisine olan güveni son derece gelişmiştir. Özgürlüklerine düşkündürler. Erken çocuk sahibi olmaya pek yanaşmazlar. YENGEÇ ERKEK