Ana içeriğe atla

Kartpostallar da Mazi Olmuş,Ciddi Ciddi...

Kart kampanyamızı hatırlıyorsunuzdur.İşte ben de bu gün kartları bir an önce alıp/göndereyim diye,  buranın büyük diyebileceğim (küçük bir il için büyük kitap evi deyimi ne kadar doğru bilemiyorum) kitap evi/kırtasiyeleri gezdim ve kartpostal aradım.Aradım diyorum çünkü sorduğum da genelde tebessüm ederek ''Bulmanız biraz zor, artık kart satılmıyor''cevabıyla karşılaştım.Anlayacağınız göndermek için kartpostal bulamadım arkadaşlar.Artık başka şehirlerde bulursam atarım sizlere...Eğlenceli yazıların olduğu şaka kartları olurdu önceden, onlardan bile bulamadım... Ya inceden sinir oldum  beni sanal kart göndermek zorunda bırakan düzene :) Kartpostal bildiğiniz nostalji olmuş da haberimiz yok..Bu derece mazi olduğunu tahmin etmiyordum.Neyse bulurum bir yolunu atarım ben size en nostaljisinden kartpostal ;)
Kendim mi yapsam kartpostalları acaba! Hımm ben bununla bir ilgileneyim,haberdar ederim yine sizleri;)

Yorumlar

Adsız dedi ki…
En güzeli kendin yapman galiba,eskisi kadar çok satılmıyor evet kartpostal maalesef,inşallah bulursun ama biraz daha ara vakit var nasılsa,başka şehirlere sordur :)


Gelibolu17
Newbahar dedi ki…
90 lı yılların sonunda iyice kayboldu tüm iyi dilekler...
Çocukken kırtasiyeden aldığımız kartları hemen o akşam yazar, zarflarına koyar, ertesi gün postaneden atardık. Hatta yetmezdi yine yine alırdık.
Kartlar gelirdi bayramlarda ve yılbaşlarında, pullarını ayrı, kartı ayrı saklardık.

Şimdi cep ve internet geldi olanlar oldu. Kimsenin kimsede adresi kalmadı. Sadece mail adresi ve telefona gönderilen hazır uyduruk mesajlar.
Adsız dedi ki…
O zamanları hatırlatmak çok hoşunuza gidiyor. Aman ne iyi. Bakmayın şakaydı sadece. Ne kadar özlediğimi anlatamam. Keşke demekle yetiniyorum sadece. Ama bazı eski kitapçı ve kırtasiyelerde bulunabiliyor..
Pabuc dedi ki…
Gelibolu17,
bi an dedim olmayacak bu böyle alayım elime kağıt kalem Gelibolu17 'ye mektup yazayım daha kolay olacak :D Kitap evindekiler de tuhaf tuhaf baktılar yüzüme her kapıdan eli boş döndüm yaaa :)
Pabuc dedi ki…
Newbahar ,
eskiye dair bir şeyleri canlı tutmaya çalışsak da mümkün değil ,işte bu gün aradım durdum ama nafile..Talep olmayınca satış da olmuyor :/

/Adsız,
evet illa ki bir yerlerde vardır ama burası küçük bir yer bulmak zor ki bu gün olabilecek yerleri gezdim tebessümle karşıladılar sadece,bulamazsınız diyerek..
Adsız dedi ki…
Yardımcı olmak isterim. Nerede yaşıyorsunuz ?
Pabuc dedi ki…
Yalova
Elif Ayvaz dedi ki…
Kuşadası'nda her yerde manzaralı kartpostal satılıyor turistler için. İlginizi çekerse yollayabilirim.
Pabuc dedi ki…
Elif Ayvaz,
teşekkürler :) Kart ben göndermek istiyordum ama dediğm gibi bulamadım malesef..Belki İstanbula gidince alırım (fırsatım olursa) yine de teşekkürler çok incesiniz..

Şu yazımızdan dolayı kart gönderecektim http://kararli.blogspot.com/2012/09/etkinlige-katlmlarnz-bekliyorum.html
Elif Ayvaz dedi ki…
Görmemişim bu etkinliği. Katılmak isterdim ama ev taşımaya uğraşıyorum şu ara Kuşadası'nda. Öğrenciyken bile çok zor bir iş.
Ama dediğim gibi ihtiyacınız olursa bana ulaşın.
Pabuc dedi ki…
Teşekkürler Adaş,
Var ol....

kolay gelsin..
cem dedi ki…
renkli yazıcıdan çıktı alıp yapabilirsin. Ben de hiç akla gelmeyen bir şey söyledim şimdi, heh tebrikler bana :))
Erkan Şen dedi ki…
Unicef, Kimse Yok Mu, Kızılay gibi yardım kuruluşlarının kartlarını kullanmanı tavsiye ederim. Hem böylece kart göndermiş olduğun kişilere de olumlu bir başka mesaj daha vermiş olursun. Ayrıca yardıma ihtiyacı olanlara da yardım etmiş olursun.

Unicef örneği : http://emagaza.unicefturk.org/index.php?p=product_list&cid=1


Kimse Yok Mu örneği : http://www.kimseyokmu.org.tr/sayfa62-projeler-kartpostal-kardesligi.htm

Benden sadece hatırlatması. Detaylı araştırması senden.

Selam ile...
Erkan Şen dedi ki…
...ve ayrıca Tema gibi kuruluşlar da var:

http://www.tema.org.tr/HaberEk/2011/kartpostal-katalog-R3.pdf
gelibolu17 dedi ki…
Pabuç,
olur valla neden olmasın sen en iyisi bana mektup yaz,bende cevabını yazarım sana....Yıllardır mektup almadım hem,geçen yıl çok şirin ufak bir not dışında tabikide....

Aaaa bizde kart bulamıyosak mektup yazarız yeterki gönderecek adres olsun elimizde :)
Olmadı dumanlada haberleşiriz dermişim...

Acele cevap kestane kebap beklerim :)
Yoksa mektup etkinliğimi yapsak?
Pabuc dedi ki…
@cem,
öyle yapayım evet evet ..off elimde 2 yazıcı var ikisi bozuk,neyse sanki üzerime vacipmiş gibi almaya başladım..Saylık olsun yaa göndermesem de olur yani ;)

/Erkan Şen,
teşekkürler tavsiyeler için..Dikkate alacğım..

/Gelibolu17,
ben ve mektup yazmak aslında zevkli de olur ama ahhh tembelliğin gözü kör olsun :/ Ya nasip bakalım ne olacak..
Volkan DENİZ dedi ki…
Kartpostalların mazi olduğu yıllar oldu. :)
Anlamını da yitirdi zaten. Bir etkinlik yapmışsın güzel ama o etkinlikten sadece o dönemi yaşayanlar belki bir şey anlar ki zaten onların anlamasına gerek te yok. Gördüğüm kadarı ile herkes özlemle yad ediyor zaten.
Çok gerçekçi yaklaştım olaya. Haklısın ama sen de görüyorsun ki artık olay tamamen turistik boyutta kalmış..
bence çektiğin yada çekeceğin fotoğraflardan yaşadığın bölge ile ilgili kartpostalları kendin yap. Evdeki printera ihtiyacın yok. Baskı evleri ya da fotoğrafçılar bile yapar bu işi. Çok da maaliyetli olmaz. Hem böylece yeni bir hareketinde öncüsü olursun...
Kolay gelsin :)
Pabuc dedi ki…
/Volkan DENİZ,
Yorumu okuduktan sonra aklıma gelenleri yazıyorum:

Vay be adama bahele bir kayboluyor bir geliyor, bir fikir atıyor ortaya ve ''hımmmm ne kadaaa güzel bir fikir''bu dedirtiyor.Bak bunu deneyeceğim ,güzel fikirleri faliyete geçirmek lazım ki fikir sahipleri de eserlerini görsünler :)))

Ben bununla da bir ilgileneyim bakalım güzel bir şeyler çıkacak mı..Sen ara ara uğra buralara nutukçu :)
Erdi Karadeniz dedi ki…
Yok valla ben İstanbul'da da belirli yerlerde oluyormuş. Henüz o yerleri keşfedemedim ama bulucam ilk fırsatta :)
Pabuc dedi ki…
Erdi,
Sen İstanbul'da bulamadıysan benim Yalova'da bulamamam gayeet normalmiş :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mektubum Var!

   Yine  yıllar  öncesine  geri   dönüp bi anımı yazacam annemin de  bu yazımı okuyacağını bile bile:) Hoş belki de bunca zaman sonra annem bile unutmuştur  bu olayı ,onun için ona da bi hatırlatma olur:))    Lise yıllarıyla ilgili bir yazım vardı hatırlayanlar olur aranızda işte yine aynı dönem içirisinde ben böyle aklım bir karış havada evden okula ,okuldan eve gidip gelirken gözüm bişey görmezken evdeki aile cemaatinden kopup aklımı fikrimi bir  kişiye odaklamışken farkedememişim hal ve hareketlerimdeki (sanırsam olumsuz) değişiklikleri...Odamdan çıkmamalar ,gizli telefonlar , herşeyin ben bilirim havaları ve beni sevenlere karşı ukala davranışlar almış başını gitmiş (hala hatırlamıyorum o derece kendimde olmama hali yani:)  her zaman derim aşk başa gelince akıl yıllık izne çıkar bu doğaldır:P) Benimle iletişim kurmaya çalışan anneme artık nasıl davrandıysam kadıncağızın demekki canına tak etmiş ki  sitem edeceğine ve didişeceğine  bana 4 sayfalık mektup yazmış ve defterimin için

Bir Bakar mısınız?

Bu bir kamuoyu yoklamasıdır ;) Blog yazılarını ara sıra ya da sürekli okuyan kaç kişi olduğunu merak ediyorum.Tamam farkındayım çok meraklıyım ama her şeyin temelinde merak yok mudur ;) Yazma konusunda kabiliyetli değilim malum ama bu yazmayı sevmememi gerektirmez dimi yani ;) Seviyorum yazmayı,okumayı uf bir de konuşmayı :) Neyse konu kim vurduya gitmesin lütfen sayfamı tıklayan herkes cevaplasın sorumu.Blog yazılarımı okuyor musunuz, okumuyorsanız blogumu neden açıyorsunuz kaardeşim? :)) 500'e yakın blogu izlemeye almışım bir o kadarı da benim blogumu izliyor görünüyor.Kaç kişinin gerçekten yazılarımı takip ettiğini merak ediyorum. . Yorum yazmadan geçmeyiniz kırılırım bilesiniz ;)

Gereksiz Bilgi ;) Bakalım Kim Ne Burcu !!!

  Tamam ya ne kızıyorsunuz bu kadar meraklıyım diye ;) Dünkü postla bi tezat oluşturmuş olabilir bu post ama merak işte..Yazacak konum kalmadığı için değil :) Sakın aklınıza öyle bişey gelmesin...Ben, herkes kendi özelliklerini (birileri uydurup yazmış) öğrensin diye böyle bişey yaptım..!! ;) Okuyun bakalım ''Aynı ben, aynı ben !'' diyecek misiniz ? :) ASLAN ERKEK:   Yufka yüreklidirler. O canı pahasına bile dişisini korur. Karizmatiktir. Kelimenin tam anlamıyla ''dişi''lerden hoşlanırlar. Aslanlar evlerine, ailelerine çok bağlı tiplerdir fakat bir gözleri de hep dışarıdadır. Eşlerinin çalışmayıp evde oturmasını isterler. Onlar sanki baba olmak için yaratılmışlardır ASLAN KADIN: Her zaman bakımlı, zarif, dikkatlidirler. Çok pratik, işlevsel bir zekaya sahiptirler. Gece hayatını severler. Yaşam zevkleri pahalı olur. Kendisine olan güveni son derece gelişmiştir. Özgürlüklerine düşkündürler. Erken çocuk sahibi olmaya pek yanaşmazlar. YENGEÇ ERKEK