Ana içeriğe atla

Nasıl Bir Meraksa Artık :)

  Bu aralar bi meraklıyım bi meraklıyım sormayın gitsin ;) Bakın yine eleştirileri göz önünde bulundurarak bir şey sormak istiyorum (tamamennn meraktan) kimin hangi şehirde olduğuna dair bir yazım  olmuştu (şurada) bir zamanlar..şimdi aynı soruyu tekrar etmek istiyorumm...http://kararli.blogspot.com'u kim hangi şehirden izliyor ...1 yıllık süre içerisinde az çok kimin hangi şehirden bloğumu izlediğini biliyorum...Program sağ olsun ;) 
  Mesela;Ankara'dan bloğumu ziyaret eden bir kaç kişiyi biliyorum,Trabzon'dan bir kişi , İzmir'den bir kişi , İstanbul'dan bir kaç kişi, Sakarya'dan bir kişi...Fakat İzmir,İzmit,Diyarbakır,Belçika ve diğer İstanbullu'lar Ankaralı'lar ve Antalyalı'lar merak konusu...Ciddi ciddi merak ediyorum...Nedenini merak edenler için söylüyeyim ,bloğumu bir gün içinde bir çok kere ziyaret eden (ki buna onlarca defa da diyebiliriz) arkadaşları merak etmeden yapamıyorum :)
  Baharın etkisinden midir bilinmez bir merak hali sardı Pabuç'u ;)

Yorumlar

đerkenαя dedi ki…
Esselamü aleyküm...

Denizli'nin kızı seni izlemekte Pabuç :)

Sevgiler..
Newbahar dedi ki…
Bende Denizliliyim ama Ordudan izliyoruuuummm:))
mit dedi ki…
Günde 2-3 kez çat kapı blogunuza giren İzmirli ben oluyorum efendim. Yani o bir İzmirlinin dışındakiler de ben olabilirim. Saygılar :)
Pabuc dedi ki…
@derkenar,
senin Denizli'den olduğunu tahmin etmiştim (ilk defa bi tahminim tuttu) :) Sevginin en samimisi de bizden sana ..

@Newbahar,
Evt Ordu da var bu aralar söylediğin iyi oldu :)

@iki dirhem bi çekirdek,
komşu :)

@mit,
biliyorum zaten o bahsettiğim bir İzmirli sendin :))) Bizden de saygılarrrr:)
Kaçak Çay dedi ki…
Batmanlıyım ama bir hayli olan Ankaralının içindeyim.
ilhan dedi ki…
Aha radara yakalandım! Sakarya'dan gelen ziyaretçi benim ama Sakarya'lı değilim, çok şükür :)
Pabuc dedi ki…
@Ervelenno,
Ankaralı çok ziyaretçim var :) hoşgelmişsin..

@iLhan,
sakarya hım...memleketim Sakarya..
hjhlp dedi ki…
ben de antalya'danım :) ama genelde rss'den okuduğum için başka antalyalılar da vardır kesin.
Pabuc dedi ki…
@muhaber,
sizi biliyorum ben de dier Antalyalıları merak ettim ;)
bilge dedi ki…
Ben izmirden bilge izlemeye devam edeceğim sevgiler...
Pabuc dedi ki…
@bilge,
teşekkürler hoşgelmişsin...
murat dedi ki…
ortakaradeniz, genelde tokat ,samsun değişebilir. sitenin müdavimlerindenim. papuc çok farklı konuları değinmen ve sitenin görsel olarak çizgi film animasyonlarına benzemesi ilgimi artırmasına sebeb , çocuk yanıma hitab ediyor herhalde...
Pabuc dedi ki…
@murat,
Samsun olarak geçiyor blog girişlerin :) bunun dışında ''müdavim'' dediğine göre iyi bişeydi bu ..Fakat çizgi filme benzettiğin için bir alaymıydı iltifatmıydı ayırdedemedim ;) Onun için bir şey demiyorum :) Sağolasın...
murat dedi ki…
direk tanımadığım, samimi olmadığım insanlarla alay etmek gibi bir huyum yoktur. sadece ne gördüysem ve bu görsellik bende nasıl bir izlenim bırakmış onu söyledim. benim açımdan iltifat ama sen sitenin nasıl bir imaj vermesini istiyorsun, o senin bileceğin bir durum...
tozlu sandık dedi ki…
Ben de İZMİRRRRRR!!!!!!!
Pabuc dedi ki…
@tozlu sandık,
İzmir, İstanbul ve Ankara ilk 3 de :)
ruhumun pusulası dedi ki…
Ben de güzel İzmir'den izliyorum... Sevgiler...
hoşaf dedi ki…
ben balıkesirliyim ama istanbuldan takip ediyorum, yazın belki balıkesirden de takip etmeye başlarım:)ama belki.
Profösör dedi ki…
Dostluk sorumluluğu..
ilhan dedi ki…
Şu an nerede oturuyorsunuz peki? Klasik Sakaryalı'ya benzemiyorsunuz çünkü :)
Pabuc dedi ki…
@ruhumun pusulası,
bu gün öğrendim ki tüm İzmir beni okuyormuş ;) Çok mutlu oldum çok ...

@bad-ı esrar,
inşaallah diyeyim :)

@Profösör,
Alah razı olsun..

@iLhan,
burda bir acımasızca yargılama mı sesdim Sakaryalı'lara karşı :) Yoksa ben mi yanlış anladım...Demek klasik Sakaryalı diye de bi tabir var...Bi açıklasanız nasıl oluyor :)
Burcu dedi ki…
papucumun Trabzon takipçisii benimmm:)))
Pabuc dedi ki…
@burcu (curcumm ),
biliyom canım benim :) İlk ve tek Trabzonlu izleyicim :)
cem dedi ki…
resmen izleniyoruz yani...
Pabuc dedi ki…
ne alaka!!
cem dedi ki…
pöfff....
Pabuc dedi ki…
iyi misin sen !! (soru olarak alma öylesine bi cümle işte)
cem dedi ki…
resmen izleniyoruz yani den sonra iki nokta üst üste ve kapa parantez koymalıydım, şöyleki :) .. sanal dünya tabi, her şeye müsait..


iyiyim iyiyim sağol.. her neyse..
ilhan dedi ki…
Kesinlikle var :) Acımızca değil, tecrübeyle sabit. Ama tabiki bu şehirdeki herkes öyledir demiyorum, yanlış anlaşılmasın. Ekşisözlükte epey iyi açıklamışlardı bir ara adapazarı ya da sakarya başlığı altında.
Pabuc dedi ki…
@iLhan,
mesela! ne gibiymiş Sakaryalılar merak ettim..ne fena insanlarmışız biz yaa..Bildiğim bi kötü özellik trafik de canavardır Sakaryalı şoförler..
cecil dedi ki…
gerek yok heralde benim şehir belirtmeme :)) toprağım benim .. her bulduğum fırsatta tıklıyorum ...
đerkenαя dedi ki…
Pabuç, başka bi yazındada belirtmiştik zaten memleketlerimizi unuttun heralde :) Nerden anladın Denizli'li olduğumu bakim? :)
Adsız dedi ki…
selamun aleykum.

memleketimi soylemesem?:)bu vahsi halimle nereli oldugumdan herkes anlar diye dusunuyorum:)

ankaraliyim,ama suan holladanin Amsterdam ilinde yasamaktayim:)ben baskent cocugu olsam gerek,dogustan bir baskent sevdasi dusmusum:))

saka bir yana.ben seni hergun izliyorum.devamli izleyicilerindenim.demekki sadece yurt icinde degil,unun yurt disina hoplamis:))

biz seni hep boyle sorularinla,her telden calmanla seviyoruz.farkinda misin?:))
Pabuc dedi ki…
@Anlayamazsin,
Aleykumselam...öncelikle geçmiş olsun canım..Ben aslında ileti gönderecektim ama tembellikten geciktirdim yoksa aklımdaydı senin bu kayboluşun..

Senin nereli olduğunu biliyorum :) ee ne de olsa sen benim Delü kardeşimsin bilmem lazım :)

Allaha eanetsin canım...Her konuda Rabbim yardımcın olsun...
Antipatik Yazar dedi ki…
Papuç biliyorsundur muhakkak! İSTANBUL
Pabuc dedi ki…
Bilmiyordum ..Bildirdin sağol:)
ilhan dedi ki…
Gerçekten farketmediniz mi? İşte bazıları: Her şeye dapdar bir kalıbın içinden bakmaları. Yobaz olmaları. Farklı olana tahammülleri olmamaları. Buna rağmen inanılmaz çelişkili durumları bünyelerinde barındırmaları. Başını kapatıp, diz civarı etek giyip(ya da transpran kıyafet ya da kot pantolon), yüze de ağır bir makyaj yapmak mesela. Tabi bu da "Adapazarı Kapalısı" gibi bir deyimin icat edilmesine vesile olmuştur.
Pabuc dedi ki…
@iLhan,
bir şehrin insanlarını yobaz olarak sıfatlandırmanızı kınıyorum...Yorumda yazmış olduğunuz özelliklere nereye gitseniz raslayabilirsiniz...Nasıl olurda böyle şehrin tamamını içine alan genelleme yapabildiğiniz inanamıyorum...Etrafımızdaki bir kaç olumsuz iletişimle bi şehri itham etmek!!! Bana garip geldi...''Adapazarı Kapalıları'' diye bir deyim hiç duymadım fakat bilirim oranın kapalılarını haklılık payınız olabilir ama ben yine de genellemeye gitmekten kaçınırım...


Neyse ne diyelim...Umarım ekmeğini yediğiniz şehrin iyi insanlarıyla da karşılaşırsınız da bir daha genelleme yaparken bir kez daha düşünürsünüz...

Saygılar...
ilhan dedi ki…
Beni kınamanızı da ben kınıyorum. Çünkü ortada kınanacak bir şey yok.

Bunun böyle olduğunu gören, söyleyen sadece ben değilim ki! Buraya başka şehirlerden gelen üniversiteli gençliğe bir danışın isterseniz?

Birkaç tane olumsuz şey olduğunu nerden çıkardınız ayrıca? 1991 yılından beri bu şehirde oturuyorum ben. 19 sene boyunca insan karşılaşmayınca da "Yok ya böyle değildir, yok yok 19 sene de geçti ama yine de bu şekilde düşünmeyeyim" diyemiyor insan.

Her şehirde tabiki böyle bir şey yok. Burada kadın ya da erkek farketmez yolda yürürken size sert bir şekilde çarpıp üzerinize çıktığında özür dilemeyi bırakın, dönüp bakmıyor bile. Fakat hep eleştirilen her milletten olan İstanbul'da bir insan size yanlışlıkla dokunsa bile nasıl özür dileyeceğini şaşırıyor, mahcubiyetini yüzünden okuyorsunuz.
cem dedi ki…
sakarya' nın böyle bir durumu olduğu doğrudur fakat İstanbul' da size biri çarpınca nasıl özür dileyeceğini şaşırıyor olması da ilginç.. ya ben ve benim bir çok arkadaşım pek ezik, pek korkak gözüktüğümüzden neredeyse tepemize çıkacaklar ama aldırmadan yoluna devam ediyorlar ya da işin içinde başka bir iş var...
Pabuc dedi ki…
@gereksiz adam,
belki size çarpıp sonra da özr dilemeyen kişiler Sakaryalıdır...
cem dedi ki…
ihtimal tabi, her memleketten olabilir...

..ayrıca ben böyle şehirsel tartışmaları pek sevmemekteyim. biz böyle ülkeyi bölgelere, bölgeleri illere, illeri ilçelere, onu mahallelere, sokaklara v.s. bölmeye pek meraklı bi milletiz... karşı mahallenin yolları kötü, insanları kötü v.s... toplamda bizim işte bu ülke, orası da ötesi de... varsa bi çarpıklık (ki çok var) ülke olarak değerlendirmek lazım..

sadece daha geçenlerde istanbul' da bi arkadaşım ''bu şehir çok beter, adam tepeme çıktı hiçbir şey yokmuş gibi devam etti yoluna'' dedi.. onun sohbetini yaptık uzun uzun... örnek bu olunca atlamak istedim.. yoksa dediğim gibi o şehir bu şehir bağlamaz beni...
Sazan dedi ki…
Ben sürekli gezmekteyim bu ara, seni okumaya Madrid'te başladım, İstanbul'da devam ettim, şimdi Ankara'da takipteyim... Muhtemel İzmir'den bağlanacağım haftaya ve bir kaç ay sonra başka bir gurbet elden... Sözün özü; her zaman her yerde takipteyim :) Sevgimle...
Pabuc dedi ki…
@Sıradan bir sazan,
takip edilecek kadar samimi yazıyorsam ne mutlu bana ..sağolunuz..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mektubum Var!

   Yine  yıllar  öncesine  geri   dönüp bi anımı yazacam annemin de  bu yazımı okuyacağını bile bile:) Hoş belki de bunca zaman sonra annem bile unutmuştur  bu olayı ,onun için ona da bi hatırlatma olur:))    Lise yıllarıyla ilgili bir yazım vardı hatırlayanlar olur aranızda işte yine aynı dönem içirisinde ben böyle aklım bir karış havada evden okula ,okuldan eve gidip gelirken gözüm bişey görmezken evdeki aile cemaatinden kopup aklımı fikrimi bir  kişiye odaklamışken farkedememişim hal ve hareketlerimdeki (sanırsam olumsuz) değişiklikleri...Odamdan çıkmamalar ,gizli telefonlar , herşeyin ben bilirim havaları ve beni sevenlere karşı ukala davranışlar almış başını gitmiş (hala hatırlamıyorum o derece kendimde olmama hali yani:)  her zaman derim aşk başa gelince akıl yıllık izne çıkar bu doğaldır:P) Benimle iletişim kurmaya çalışan anneme artık nasıl davrandıysam kadıncağızın demekki canına tak etmiş ki  sitem edeceğine ve didişeceğine  bana 4 sayfalık mektup yazmış ve defterimin için

Bir Bakar mısınız?

Bu bir kamuoyu yoklamasıdır ;) Blog yazılarını ara sıra ya da sürekli okuyan kaç kişi olduğunu merak ediyorum.Tamam farkındayım çok meraklıyım ama her şeyin temelinde merak yok mudur ;) Yazma konusunda kabiliyetli değilim malum ama bu yazmayı sevmememi gerektirmez dimi yani ;) Seviyorum yazmayı,okumayı uf bir de konuşmayı :) Neyse konu kim vurduya gitmesin lütfen sayfamı tıklayan herkes cevaplasın sorumu.Blog yazılarımı okuyor musunuz, okumuyorsanız blogumu neden açıyorsunuz kaardeşim? :)) 500'e yakın blogu izlemeye almışım bir o kadarı da benim blogumu izliyor görünüyor.Kaç kişinin gerçekten yazılarımı takip ettiğini merak ediyorum. . Yorum yazmadan geçmeyiniz kırılırım bilesiniz ;)

Gereksiz Bilgi ;) Bakalım Kim Ne Burcu !!!

  Tamam ya ne kızıyorsunuz bu kadar meraklıyım diye ;) Dünkü postla bi tezat oluşturmuş olabilir bu post ama merak işte..Yazacak konum kalmadığı için değil :) Sakın aklınıza öyle bişey gelmesin...Ben, herkes kendi özelliklerini (birileri uydurup yazmış) öğrensin diye böyle bişey yaptım..!! ;) Okuyun bakalım ''Aynı ben, aynı ben !'' diyecek misiniz ? :) ASLAN ERKEK:   Yufka yüreklidirler. O canı pahasına bile dişisini korur. Karizmatiktir. Kelimenin tam anlamıyla ''dişi''lerden hoşlanırlar. Aslanlar evlerine, ailelerine çok bağlı tiplerdir fakat bir gözleri de hep dışarıdadır. Eşlerinin çalışmayıp evde oturmasını isterler. Onlar sanki baba olmak için yaratılmışlardır ASLAN KADIN: Her zaman bakımlı, zarif, dikkatlidirler. Çok pratik, işlevsel bir zekaya sahiptirler. Gece hayatını severler. Yaşam zevkleri pahalı olur. Kendisine olan güveni son derece gelişmiştir. Özgürlüklerine düşkündürler. Erken çocuk sahibi olmaya pek yanaşmazlar. YENGEÇ ERKEK