Ana içeriğe atla

Korku

Bıktım, sıkıldım, bunaldım, yoruldum......................
Şımarıklık değil...
Kibir değil...
Boşluk hali değil...
Memnuniyetsizlik değil...
İnsanlardan uzaklaşma isteği değil...
Cevabının sadece ben de saklı olduğu,
Bir değişim hali ...
...
Korkuyorum...
İçime döndükçe dışarıdan uzaklaşmaktan ...!
Bu da geçer değil mi!!!!
Umutlarım tut ellerimden.... Lütfen ihtiyacım var...!

Yorumlar

tozlu sandık dedi ki…
bizi bu sıkıntılardan kurtaracak tek yol biliyorum. O da Allah'a dua etmek.... Sevgiyle kal.....
cecil dedi ki…
en karanlık "an" şafak sökmeden az önce ki "an" mış pabuç....
Degerlı blog sahabı;

ıcıne donmekten korkma arkadasım, dısarıda degıldir derdının çaresı, yıne senın özündedır dermanı,
Umutların sana ısık olsun ınsallah,
Evet dıgerlerı nasıl geçıyorsa,
bu da geçer!

SEvgıler
Antipatik Yazar dedi ki…
Sıkma canını! Allah’a dua et!
Pabuc dedi ki…
@tozlu sandık,
aslında bu sıkıntımın bazen kötü bişey olmadığını da düündüğüm oluyor..Dışa bu kadar bağımlı olmazsam benli kendimi ve Yaatanımı daha iyi tanımaya başlarım diye düşünüyorum...Ama etraftan kopuk görünmek dedikodulara malzeme olmasa...;)

@cecil,
inşaallah hemşo...İnşallah..!! Delirmeye başlangıç olmsında ..

@SÖZÜN ÖZÜ,
''eğlenceli''butonu için teşekkür ;)
Çok güzel söylemişsin ...''..yine senin özündedir dermanı'' Sağolasın..İnşaallah geçenler hayırlarla noktalansın...Hepimiz için tabi...

@Antipatik Yazar,
Başka çarem mi var!! Sağol güzel tavsiyen için...
tozlu sandık dedi ki…
Sevgili pabuç.... zaten hep şunu deriz aman etraf ne der!!!! Allah bildiği gibi yapsın onları..... Onlar yüzünden içimizden geldiği gibi davranamıyoruz zaten!!! Boş ver sen onları dön kendi içine bak sınanıyorsun sende işte çelişkilerinin farkındasın ama sanki bi ordasın bi burda.....
üryan dedi ki…
Korkuyorum...
İçime döndükçe dışarıdan uzaklaşmaktan ...!
Bu da geçer değil mi!!!!
Umutlarım tut ellerimden.... Lütfen ihtiyacım var...!


bende...
Pabuc dedi ki…
@tozlu sandık,
şöyle bir şey;insan okudukça düşündükçe gerçeklere bir adım daha yaklaşıyor ama bu seferde yaşadığı otamın ya da hayatı paylaştığı insanlarn öğrendiklerinden doğru bildiklerinden çok farklı olduğunu görmeye başlarsınız...Gerçekle yaşananlar arasında bi çelişki ya da hafife alma olayı...neyse :)

@üryan,
ben Kanal D 'de Çok güzel hareketler bunlar'ı ma da izliyorum iyi kafa dağııyor sen de dene ;) Bak reklam arasında gelip yorum bile yazıyorum.Bazen bile bile gerçekleri yok sayıp saçma sapn şeylerle kendimi kandırıyorum (ara sıra olmak kaydıyla hoşumada gidiyor bu )..Gel beraber izleyelim /gülelim;)
Profösör dedi ki…
Med vakti deniz, nizam köpürüyor. Evet ruhunda gil gitler yaşıyor olabilirsin. Arkasından çarşafu gibi bir deniz, sükunet ve huzur seni bekliyor olacaktır.
Adsız dedi ki…
selamun aleykum

sebebini tahmin edebiliyorum.bugun anneler gunu.annene e hediye almadin o yuzden boylesin:))

bilince banada bir hediye alirsin artik.bende anneyim :))

biz senden bikmadik,sen neden biktin anlamadim.bugun senin mesajini da dort gozle bekledim.bloguan baktim bisi yazmamisin.acaba noldu dedim?gondere gondere de bu banalim hikayesini gonderdin.ben sana kac kere diyecem.su dertlerine bas tekmeyi,cekme onlari:))degmez.sadece kendini yipratirsin.

yalovadasin ve her adini dusunup duydugumda,orada cok olmayi istedigimi biliyormusun.sana bir yer tavsiye etsem oraya gidermiydin?kendini bile unutacagin bir yere?bak o zaman hersey degisirdi diye dusunuyorum?
Pabuc dedi ki…
@Profösör,
Muhteşem bir benzetme varolunuz..Aynen dediğiniz gibi...Rabbim inşaallah bu şaşkınlık halimden hayırlısıyla çıkmamı ve doğru yolda bir adım daha ilerlememi/zi nasip etsin...
Pabuc dedi ki…
@Anlayamzsin,
ben de sizden bıkmadım /bıkmam da...Ben belki de kendimde bıktım bilmiyorum canım benim...Kendi kandırmalarımdan bıkmış olabilirim...

Dünya küçüktür inşaallah seni Yalova da misafir edebilirim ...Tavsiye edeceğn yer sakın ola şehir mezarlığı olmasın zira mezarlık bize çok uzak ve ben ölümden/mezardan çok ama çok korkuyorum...

Yorumun tebessüm oldu varolasın dlü kardeşim benim...
tozlu sandık dedi ki…
:) Ne demek istediğini gayet iyi anlıyorum neden dersen... Kuran-ı Kerim'i okumaya bir ay oldu başlayalı ve çelişkiler insanlar gelgitler şimdi daha fazla yaşıyorum...Doğru yoldasın emin ol keşifettikçe daha da güzelleşiyor... Allah seni yolundan uzaklaştırmasın....
Adsız dedi ki…
selamun aleykum,

mezarlik olarak tavsiye ettigim mezarliklar zincirli kuyu ve karaca ahmet mezarligi.onlarida kendime ozel olarak sakliyorum.vefat edince ''oy piti piti ''oyununu soyleyerek kismete hangisi cikarsa oraya defnetsinler beni,ama beni seni degil:))

mezarlik hic aklima gelmemisti sana tavsiye edecek.

imkanderi tavsiye edecektim.yakindaysan ziyaret edebilirsin.(yardim et demiyorum,icimde kotu bir niyette yok,belirtmek isterim.sen bunaldin bende kel olarak tavsiye veriyorum).en azindan ziyaret etme imkanin varsa ziyaret edebilirsin.bak o zaman kendini cok mutlu hissedecen.ben olsam ceker kolundan giderdik.

rabbim herseyin hayirlisini versin.hayirlisiyla banada oralari nasip etsin.amin:))
Pabuc dedi ki…
@Anlayamazsin,
imkander :S ??

Hepimiz iiçin herşeyin hayırlısı inşaallah...Senden de Allah razı olsun inşaalah...

@tozlu sandık,
burda bi aile oldukya en iyisi Kuran Meali okuma günleri yapaım :) Okuduğumuz surelerden bir ayet bile olsa paylaşız..

Söylediklerine katılıyorum...her gün birşey öğrensek/uygulasak bize dünyada yeter heralde..Sevgiler..
Adsız dedi ki…
selamun aleykum.cikis yaptim simdi kim hesabtan girecek.tembel insanim ben:))

imkander.org.tr adresine bakarsan daha iyi anlarsin.simdi elime yuzume bulastiririm ben,anlatamamda:)ama inanki,gercektende cok guzel bir dernek.iyiki var.onun basinda da nuray canan bezirgan ve hani bir ara rusyaya surgun edilecektide son anda gonderilmeyen cecen komutan ve onun kizi var.oyle guzeki takip etmesi:))

sen adrese bakarsan anlarsin.

cok guzel birsey tavsiye ettigimi dusunuyorum:))(kibir basti aniden)))

cokguzel hareketlere devam.bende seviyom su programi.
Pabuc dedi ki…
@Anlayamazsin,
burayı araştıracam söz..(ilk fırsatta)
Adsız dedi ki…
selamun aleykum.

esim beni kermes,cami ,toplanti,etkinlik konularda asiri SIKTIGI icin,evde kukuman kuslari gibi oturuyorum.senin gidecegini en azindan arastiracagini dusundugum icin tavsiye ettim.internet sitesinde yeteince bilgi var.nuray canan ve mucahid komutanin kiziyla facebookta rabbim karsilastirdi,onlar beni buldu(surekli facebook diyorum,yanlis anlama,adres istemeyecem,))))iyiki karsilasmisim.

rabbim insALLAH onlarin yaninda olmayi banada nasip eder.rabbime emanetsin.samimiyetine guvendigim bir avuc insanin arasindaki papuc:))hayirli gunler
Pabuc dedi ki…
wealeykumselam..
@Anlayamazsin,
beni yanlış anlamayacağınız düşünerek bişey söylemek istiyorum..Evet söz verdğim gibi orayı bulup gidecem (inşaallah) ama yardım kuruluşları, cmaatler, cemiyetlerle ilgili kafamda hep şüpheler olmuştur...Daha içlerinde bulunmadığım için de olabilir...ve bir gün inşaallah yardımın hakkının verildiğini düşündüğüm bir kuruluşta çalışmak(yardım amaçlı) istiyorum...tabi işte budur dediğim kuruuşu bulursam ...Seni haberdar ederim gidip ordakilerle iletişime geçersem...Allaha emanet kal..
Adsız dedi ki…
selamun aleykum:)

papuc ben senin endiselerini cok iyi anliyorum.kardeslerimiz bileziklerini,belki son kuruslarini agisliyor bazi adilerde onu ceplerine indiriyor.

benim dedigim dernek acilali daha 2 bile olmadi.arastirinca goreceksin insALLAH.onlar ne gucluklerle actilar.nuray abla yavrusu hasta olan 6 ay nezarette bekleyen cecen anneyi ziyarete gidip,poilislerimiz tarafindan dovuldu esiyle beraber.yardim ettikleri insanlar ise kafkasyada cihad etmis,ya bir azasi yitirmis gazi ve aileleri yada sehid esleri ve cocuklaridir.resimlere bile videolara bile dayanamiyor insan izlerken.kardeslerimiz barakalarda yasiyor maalesef.

ben bu bilgileri seninde bilgin olsun diye yaziyorum.yardim et demiyorum,diyememde.cunku ben yardim konusunda once kendimden baslamaliyim.

cemaatlere karsi ayni endise bende de var.hepsi koltuk pesinde.maalesef adi cokca duyulmus,muhafazakar diye nitelendirilen ve kadinlara bakildigin,erkeklere bakildiginde hepsi kendi havasinda.ve bir suru sey
ben seni cok iyi anliyorum bu konuda emin olabilirsin.benimki sadece kardesce tavsiye:))

iyiki seni tanimisim gii:)

rahmana emanetsin.hayirli gunler diliyorum.
Pabuc dedi ki…
@Anlayamazsin,
bu konuda çok uzun sohbetler edebiliriz...Ben bazen bu tür konularda fikrimi söylediğimde yanlış anlaşıabiliyorum ki bu da pek umrumda değil artık..Rabbim benim içimiz bilsin niyetimi bilsin yeterlidir...

Ben de seni iyiki tanımışım tabiki de :) sen benim delü kardeşim oldun :)Kendine bi gmail adresi alsan da sohbette edebilsek ...Yorumlardan konuşuyoruz zor oluyor :)
Adsız dedi ki…
selamun aleykum.burada konusmasi zor oluyor gercektende,halimde ortada malum:))

gmail ne demek hala tam olarak bilmiyorum.e mail gibi bir sey sanirim.

ama alamam,biliyorsun.

simdilik buradan idare edecez artik.ozel mesajlarla devam edecez yine bir suur.insALLAH gmail alirimda rahatca uzun uzun konusuruz.

yukardaki yazdiginada katiliyorum.insanlarin degil rahmanin ne dedigi onemli.cunku biz insanlarin dusunceleri gercekleri gordukce,yasadikca degisiyor surekli.rabbimiz bizi hak yoldan ayirmasin ve dogru olani dogru yerde soylemeyi nasip etsin.

senin dusuncelerine(bazen)katilmasam bile ,karsimdakinin farkli fikrine saygi duymak bile guzel.ama sunuda biliyoruz ki hala insanlarimiz farkli dusuncelere acik degiller.

rahmana emanetsin.birazdan gezmeye cikacaz.cikmadan oncede sana kucak dolusu sevgilerimizi(3 salaksorler olarak))))yolluyoruz.hayirli gunler diliyorum.
mit dedi ki…
Her gecenin ardından bir güneş doğarmış. Rabbim içindeki sıkıntıyı hayırlara çıkarsın inşallah. Sonuçta hayırlısını, doğrusunu, güzelini o bilir, biz bilmeyiz. Allah'a emanetsin.
Pabuc dedi ki…
@Anlayamazsin,
yorulmak /bıkmak yok yorumlaşmaya devam ;)

SEvgili kardeşim...önemli olan gönüller bir olsun ..dimi...
Pabuc dedi ki…
@mit,
Allah razı olsun...Yaptığın dualar 2 misli olarak sana geri dönsün inşaAllah...
Profösör dedi ki…
Nefs yok edilmez. Hristiyanlıkta vardır nefsi yok etme. Nefis ancak tersiye edilir. Nefsi terbiye vardır. Nefis yok edilirse insan da yok olur. Kimlik de yıok olur. Kişilik de yok olur. En ağır iş nefis terbiyesidir. Bu mücadele cihat kavramı içinde yer alır. En büyük cihat nefise karşı yapılır. Onu öldürerek değil; onu terbiye ederek.
Pabuc dedi ki…
@Profösör,
çok haklısınız..Allah nefs ile mücadelemizde yar ve yardımcımız olsun..Çok zor bir yol bu...Bir gün yendiğinizi sanıp diğer gün onun kölesi olarak görüyorsunuz kendinizi..Allah affetsin...

Saygılar..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mektubum Var!

   Yine  yıllar  öncesine  geri   dönüp bi anımı yazacam annemin de  bu yazımı okuyacağını bile bile:) Hoş belki de bunca zaman sonra annem bile unutmuştur  bu olayı ,onun için ona da bi hatırlatma olur:))    Lise yıllarıyla ilgili bir yazım vardı hatırlayanlar olur aranızda işte yine aynı dönem içirisinde ben böyle aklım bir karış havada evden okula ,okuldan eve gidip gelirken gözüm bişey görmezken evdeki aile cemaatinden kopup aklımı fikrimi bir  kişiye odaklamışken farkedememişim hal ve hareketlerimdeki (sanırsam olumsuz) değişiklikleri...Odamdan çıkmamalar ,gizli telefonlar , herşeyin ben bilirim havaları ve beni sevenlere karşı ukala davranışlar almış başını gitmiş (hala hatırlamıyorum o derece kendimde olmama hali yani:)  her zaman derim aşk başa gelince akıl yıllık izne çıkar bu doğaldır:P) Benimle iletişim kurmaya çalışan anneme artık nasıl davrandıysam kadıncağızın demekki canına tak etmiş ki  sitem edeceğine ve didişeceğine  bana 4 sayfalık mektup yazmış ve defterimin için

Bir Bakar mısınız?

Bu bir kamuoyu yoklamasıdır ;) Blog yazılarını ara sıra ya da sürekli okuyan kaç kişi olduğunu merak ediyorum.Tamam farkındayım çok meraklıyım ama her şeyin temelinde merak yok mudur ;) Yazma konusunda kabiliyetli değilim malum ama bu yazmayı sevmememi gerektirmez dimi yani ;) Seviyorum yazmayı,okumayı uf bir de konuşmayı :) Neyse konu kim vurduya gitmesin lütfen sayfamı tıklayan herkes cevaplasın sorumu.Blog yazılarımı okuyor musunuz, okumuyorsanız blogumu neden açıyorsunuz kaardeşim? :)) 500'e yakın blogu izlemeye almışım bir o kadarı da benim blogumu izliyor görünüyor.Kaç kişinin gerçekten yazılarımı takip ettiğini merak ediyorum. . Yorum yazmadan geçmeyiniz kırılırım bilesiniz ;)

Gereksiz Bilgi ;) Bakalım Kim Ne Burcu !!!

  Tamam ya ne kızıyorsunuz bu kadar meraklıyım diye ;) Dünkü postla bi tezat oluşturmuş olabilir bu post ama merak işte..Yazacak konum kalmadığı için değil :) Sakın aklınıza öyle bişey gelmesin...Ben, herkes kendi özelliklerini (birileri uydurup yazmış) öğrensin diye böyle bişey yaptım..!! ;) Okuyun bakalım ''Aynı ben, aynı ben !'' diyecek misiniz ? :) ASLAN ERKEK:   Yufka yüreklidirler. O canı pahasına bile dişisini korur. Karizmatiktir. Kelimenin tam anlamıyla ''dişi''lerden hoşlanırlar. Aslanlar evlerine, ailelerine çok bağlı tiplerdir fakat bir gözleri de hep dışarıdadır. Eşlerinin çalışmayıp evde oturmasını isterler. Onlar sanki baba olmak için yaratılmışlardır ASLAN KADIN: Her zaman bakımlı, zarif, dikkatlidirler. Çok pratik, işlevsel bir zekaya sahiptirler. Gece hayatını severler. Yaşam zevkleri pahalı olur. Kendisine olan güveni son derece gelişmiştir. Özgürlüklerine düşkündürler. Erken çocuk sahibi olmaya pek yanaşmazlar. YENGEÇ ERKEK