Ana içeriğe atla

MeCBuR!!!


İyi biriyim ,kimseye ispatlamak zorunda değilim,
Sevgi doluyum ama herkesi sevmek zorunda değilim,
Bilmediklerim çok ,herkesin bildiklerini bilmekle yükümlü değilim,
Konuşmayı seviyorum ama herkesle sohbet etmek zorunda değilim,
Hesap vereceğim güne kadar hatalarımla ilgili özürden öte kimseye hesap vermek istemiyorum.
Kendimle barışığım ama kendime laf söyletmek istemiyorum,
Eleştiriye açığım ama değer vermediklerimin eleştirilerini dikkate almak zorunda değilim.Uyumlu giyinmek zorunda bile değilim...Çatalı sol elime alıp bıçağı sağ elime almak zorunda hiç değilim...Bana uydurma ve saçma gelen hiç bir kuralı uygulamak zorunda değilim..Birileri istiyor diye doğrularımı içimde saklamak zorunda hiç değilim.
Yalan söylediğini anladığım birine inanıyormuş gibi davranmak zorunda da değilim.
Hiçkimse değil zaten ,bana özgü seçimler değil bunlar..Kimse bizi sevmek zorunda değil, bizim düşüncelerimizi paylaşmak zorunda değil, bizimle zaman geçirmek zoruna değil, bizim isteklerimizi yerine getirmek zorunda değil,bizim gibi giyinip bizim gibi gezmek zorunda da değil, bizim okuduklarımızı okuyup bizimle aynı partiye oy atmak zorunda da değil...Aynı dine mensup olmak zorunda da değil aynı şarkıları dinleyip aynı içecekleri yudumlamak zorunda da değil...
Bir tek şey de zorunluluğum var SAYGILI olmak..Savunmanız gereken doğrunuz varsa bunu uygun dille yaparsınız...Onun dışında asla saygısızlık yapamazsınız kimseye ;dininden ,dilinden, mezhebinden ,işinden ,yaşam ,tarzından, yediğinden, içtiğinden ,düşüncesinden dolayı...Benimsemiyorsanız ya susarsınız ya da mekanı terkedersiniz asla saldırıya geçmezsiniz...
Baze sinirden ağlayacak olsanız bile ya terkedersiniz ortamı ya da sessizce dinler sakince savunmanızı yaparsınız...!!
Not:Mesela ben şu an yazıya uygun resim koymak zorunda değilim ,onun için önce gülümseyin sonra okuyun diye bu resmi seçtim;)



Yorumlar

üryan dedi ki…
Bir tek şey de zorunluluğum var "SAYGILI olmak..Savunmanız gereken doğrunuz varsa bunu uygun dille yaparsınız...Onun dışında asla saygısızlık yapamazsınız kimseye ;dininden ,dilinden, mezhebinden ,işinden ,yaşam ,tarzından, yediğinden, içtiğinden ,düşüncesinden dolayı...Benimsemiyorsanız ya susarsınız ya da mekanı terkedersiniz asla saldırıya geçmezsiniz..."

emin misin sevgili papuç;

ortalık ene-l hakk olmayı kavrayamamış (haşa)kendini Onun yerine koyabilecek kadar edepsiz insanlarla doluyken mi?

seni , yargılayıp, cehenneme koyanların olduğu, Allahın bile belki de ben bu kadar melek yaratmamıştım dediği bu çağda; sen saygı diyorsun demek..

hep derim; senin hayal gücüne bayılıyorum..
Pabuc dedi ki…
Seni yargılayıp cehenneme koyanların olduğu dünya da karşına geçip Senin Peygamberinle alay eden insalar da oluyor...Ben hayata başkalarının davranışlarına göre bakmıyorum ki...Ona bakarsan Peygamberi alay edenlerin sonradan iman edip 5 vakit namaz kıldıklarını da biliyorum..Kötüler tezatlıklar olacak ama biz kimi örnek aldığımıza dikkat edecez...
Ya varsın bizi cehennemlik ilan ettsinler onlara mı verilmiş Cennetn Cehennemin anahtarı ki ciddiye alayım onları :)

Hayal gücüm iyidir ama doğruları yazmama engel değil bu :)
Antipatik Yazar dedi ki…
Haklısın papuç ;)
ramazan dedi ki…
Biz ,kendimiz olalım yeter. Herkes kendine baksın. Her işe maydonoz olanlara da fazla değer vermemeli.
Güzeldi.
Sevgiler.
mit dedi ki…
Aslında zorunlu olduğumuz başka şeyler de var. Saygılı olmak bunlardan sadece biri... Mesela yerine getirmemiz gereken ama hep itina ile ertelediğimiz "asıl vazifelerimiz" var... Bunları yerine doğru şekilde getirebiliyorsak zaten iyiyizdir demek. En azından O'nun nazarında... Önemli olan da bu değil mi zaten?

Sevgiler...
Pabuc dedi ki…
@Antipatik Yazar ,
teşekkürler Çaki ;)
Pabuc dedi ki…
@ramazan hocam,
Zaten herkes kendiyle ilgilense (iyi kötü doğru yanlış yapmaları konusunda) başkalarıyla ilgilenecek zaman bulamaz diye düşünüyorum<<SEvgi ve saygı bizden de size efendim...
Pabuc dedi ki…
@mit,
kesinlikle haklısın...Ona karşı vazifelerimizi yerine getirdiğimiz an zaten hiç bir sorun kalmayacak...Ama kendi kusurlarını görmeyen ama tam tersi sürekli başkalarıyla ilgilenen öyle çok insna var ki..Sanırım televole kültürü işimize geldi de sindirdik bu çirkinlikleri içimize..Kusur bulmaktan kusurlarımızı göremez olduk ..
Evet önemli olan O'nun nazarında iyi olabilmemiz..Güzel(ki hatırlatma açısından hoş) yorumun için teşekkürler güzel yürek..
Zihni Yıldız dedi ki…
Özü itibari ile doğru önermeler bunar. "Şahsiyet" sahibi her insanın bu şekilde düşünme hakkı var. Amma ve lakin düşüncelerin sunuluş biçimi biraz kekre. Öz bize ait ama kab yabancı. "Birey"i ön plana çıkaranlar da bu kabı kullanıyor. Dikkat etmek lazım. "zorunda değilim" dir ama bunu ifade tarzımız böyle olmamalı diye düşünüyorum. İnşaalah ne demek istediğimi aktarabilmişimdir.
Saygılarımla...
Pabuc dedi ki…
@Yol ve Yolcu,
yorum ve uyarı için teşekkürler..
Guzeldı arkadasım!
haklısın yerden ,zırveye kadar
Insan ıstemedıgı seylerı zorakı yapmamalı, yapıyorsa zaten özsaygısını kaybetmek uzeredır!

SEvgıler
Pabuc dedi ki…
@SÖZÜN ÖZÜ,
senin de hak verenlerin çok olsun :))

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mektubum Var!

   Yine  yıllar  öncesine  geri   dönüp bi anımı yazacam annemin de  bu yazımı okuyacağını bile bile:) Hoş belki de bunca zaman sonra annem bile unutmuştur  bu olayı ,onun için ona da bi hatırlatma olur:))    Lise yıllarıyla ilgili bir yazım vardı hatırlayanlar olur aranızda işte yine aynı dönem içirisinde ben böyle aklım bir karış havada evden okula ,okuldan eve gidip gelirken gözüm bişey görmezken evdeki aile cemaatinden kopup aklımı fikrimi bir  kişiye odaklamışken farkedememişim hal ve hareketlerimdeki (sanırsam olumsuz) değişiklikleri...Odamdan çıkmamalar ,gizli telefonlar , herşeyin ben bilirim havaları ve beni sevenlere karşı ukala davranışlar almış başını gitmiş (hala hatırlamıyorum o derece kendimde olmama hali yani:)  her zaman derim aşk başa gelince akıl yıllık izne çıkar bu doğaldır:P) Benimle iletişim kurmaya çalışan anneme artık nasıl davrandıysam kadıncağızın demekki canına tak etmiş ki  sitem edeceğine ve didişeceğine  bana 4 sayfalık mektup yazmış ve defterimin için

Bir Bakar mısınız?

Bu bir kamuoyu yoklamasıdır ;) Blog yazılarını ara sıra ya da sürekli okuyan kaç kişi olduğunu merak ediyorum.Tamam farkındayım çok meraklıyım ama her şeyin temelinde merak yok mudur ;) Yazma konusunda kabiliyetli değilim malum ama bu yazmayı sevmememi gerektirmez dimi yani ;) Seviyorum yazmayı,okumayı uf bir de konuşmayı :) Neyse konu kim vurduya gitmesin lütfen sayfamı tıklayan herkes cevaplasın sorumu.Blog yazılarımı okuyor musunuz, okumuyorsanız blogumu neden açıyorsunuz kaardeşim? :)) 500'e yakın blogu izlemeye almışım bir o kadarı da benim blogumu izliyor görünüyor.Kaç kişinin gerçekten yazılarımı takip ettiğini merak ediyorum. . Yorum yazmadan geçmeyiniz kırılırım bilesiniz ;)

Gereksiz Bilgi ;) Bakalım Kim Ne Burcu !!!

  Tamam ya ne kızıyorsunuz bu kadar meraklıyım diye ;) Dünkü postla bi tezat oluşturmuş olabilir bu post ama merak işte..Yazacak konum kalmadığı için değil :) Sakın aklınıza öyle bişey gelmesin...Ben, herkes kendi özelliklerini (birileri uydurup yazmış) öğrensin diye böyle bişey yaptım..!! ;) Okuyun bakalım ''Aynı ben, aynı ben !'' diyecek misiniz ? :) ASLAN ERKEK:   Yufka yüreklidirler. O canı pahasına bile dişisini korur. Karizmatiktir. Kelimenin tam anlamıyla ''dişi''lerden hoşlanırlar. Aslanlar evlerine, ailelerine çok bağlı tiplerdir fakat bir gözleri de hep dışarıdadır. Eşlerinin çalışmayıp evde oturmasını isterler. Onlar sanki baba olmak için yaratılmışlardır ASLAN KADIN: Her zaman bakımlı, zarif, dikkatlidirler. Çok pratik, işlevsel bir zekaya sahiptirler. Gece hayatını severler. Yaşam zevkleri pahalı olur. Kendisine olan güveni son derece gelişmiştir. Özgürlüklerine düşkündürler. Erken çocuk sahibi olmaya pek yanaşmazlar. YENGEÇ ERKEK