Ana içeriğe atla

Sıkmayın Canımı Ya ! (of ne asabi bi başlık oldu:P )

Canım istediği zaman hayata (ve tüm dünyaya ) pembe gözlüklerle bakmamı kim engelleyebilir..?

İnsanlar o kadar alışmışlar ki başkalarıyla ilgili yorum yapmalara (ki buna halk arasında atıp tutmak da denir) kendilerine bakmayı unutmuşlar...Banane demeyi unutmuşlar ya da bananeye daha farklı bi anlam yükleyerek onu ''Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın'' yapmışlar...Ona bile ''tamam''dicem ama biz hem o yılana bu lafı demişiz hem de o yılan hakkında da atıp tutmaktan geri durmamışız ...Allah aşkına biz ne tuhaf insanlarız...

Başkalarıyla ilgili konuşmak ne kolay değil mi? Birini gözünüze kestirin ve kusurlar bulun bire bin katıp konuşun durun...Hatta aşın ,hiç tanımadığınız belki de bir iki defa sohbetini duyduğunuz (ki sohbetine katıldığınız bile demiyorum) kişiler hakkında bile olur olmaz konuşun zanlarda bulunun...Peki neden yapın bunu?  Onlar size benzemediği için !! Sizin gibi yaşamadığı, sizin gibi düşünmediği  için yapın ...Bunu yaparken karşı tarafı tanımaya çalışmayın ama  sürekli zanlarınızla hareket edin ki yanılma payınız fazla olsun...

Aslına bakılırsa kolay sinirlenen biri değilimdir...Ama biri benimle ilgili tanımadan yorum yaptığı zaman biraz kızıyorum...Çoğu zaman buna da gülüp geçiyorum ama sinir de olduğum oluyo...Ya ben canım istediği gibi konuşurum, yazarım, giyinirim, düşünürüm bundan kime ne? Ben kimsenin şahsına hakaret etmem ,dinine laf etmem, sen neden böylesin şöylesin gibi şeyler de söylemem (ki sormadığı sürece karşı taraf )milletin nerde kiminle ne yaptığı da umrumda değildir yani birinci dereceden beni ilgiliendirmeyen hiç bişey umrumda değildir...Olur olmaz kişisel yorumlar yapmayı da sevmem (ki esprili konuşurum ya da yazarım bu da karşı tarafın samimiyetine ve tepkisine bağlıdır biraz) onun için insanların olur olmaz tepkileri beni şaşırtıyor..Banane demeyi bilmiyor musunuz kardeşim...Sanane benden mesela...Sanane benim düşüncemden karakterimden...Ben canı istediği gibi konuşan biriyim (ki din konusu dışında bu) canım isterse sevimli olurum, canım isterse gıcık biri olurum, canım isterse ağır takılırım ,canım isterse de uzun sohbetlerde bulunurum,bazen şımarırım bazen somurturum bazen de küçük Emrah moduna girerim kime ne ? Ve ben bunları eşime dostuma yaparım (altını çizerek okuyun lütfen eşime dostuma dedim) onlara da bu hallerimi sıkmadan gösteririm ,onun dışındakiler çok da umrumda değil cidden ...Bunların hepsini yapabilecek potansiyel de çene de yürek de var ben de ;)

İster olumsuz olurum ister mutluluk rüzgarlarıyla dağılırım...Kimse benimle ilgili (bilip bilmeden atıp tutsun istemem) kimse beni sevsin diye de estradan gayret sarfetmem...Kendim gibi olurum, beni kendine yakın hissedenler sevgi duyarlar yakın hissetmeyenler de uzaktan bakar ve 'hımm'' der giderler...Bu kadar kolay...

Bak bu kadar sinir bi konuda yazıyorum ama sinirlenmedim...Dedim ya umursamamayı öğrenmeye başladım...Sözün özü şu ''Ben kimsenin  oldurmaya çalıştığı kişi değilim olmayacam da'' onun için beğenmeyen uzaktan baksın yanıma yaklaşmasın başka ihsann istemem..Yormayın beni yaa ...Herkes kendine baksın kardeşim...Kim mükemmel ki başkalarına kusur bulmaya kalkışıyor..Ve bir hatırlatma, blog sahibi bendeniz (Papuç) olduğuna göre canım istediği gibi de yazarım ;) İsteyen okuuur istemeyen bakmaz bile yazılarıma...Benim değerverdiklerim ben de dedeğerli kalsın yeterlidir bana...Zorla kendimi sevdirecek değilim kimseye..(ki zaten sevilecek bi yanım da yok)

Bitti...;)

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Siz kesinlikle hastasınız, benden söylemesi, söylemedi demeyin sonra!
Adsız dedi ki…
Merak etmeyin, benim aynalık bir halim yok çok şükür. Ama gerçekten sizin, hemde boy aynasına, bakmanız gerek. Siz de durumunuzun farkındasınız gibi geliyor, lakin kabullenmiyorsunuz. Yazılarınız sizi ele veriyor, benden söylemesi.
Unknown dedi ki…
Bu adsız yorumcu biraz takmış durumda galiba ama benin tavsiyem değer vermediğin birinin yorumlarınada çok değer verme
boşver seni sevenlerde var yetmez mi?
Yesari dedi ki…
Adsız;

sen gerçeksen çok sağlıklı bir profil segiliyorsun.. cidden bak.. hiç hoşlanmadığın, "hasta" olarak nitelendirdiğin birinin blogunu üşenmeden açıp, tüm yazdıklarını okuyorsun.. sonra üstüne bir de yorum yapıyorsun.. Allah herkese seninki gibi bir akıl sağlığı nasip etsiN!!!!!

ya çok mutsuzsun ya da kendinden nefret ediyorsun , seç birini adsız.. kolay değil mi kimliğin olmasan ahkam kesmek burda.. çok da kendine güvenli bir profil çiziyorsun.. nazar değmesin.. maşallahh..
Adsız dedi ki…
selamun aleykum papucc:)

oncelikle deger vermek ve sevmekle ilgili konuya soyle uzaktan cemkirmek istiyorum:)canim arkadasim zaten senin blogunu akli basinda(bastirarak yaziyorum AKLI BASINADA)biri begenirse izler takip eder yorum yapar,begenmeyende cekip gider ,muhatap dahi olmaz.hem sevgi bizim sadece dilimizde olan degil yuregimizden akip gelen bisey.seni sevmesek,yorumlarini yazilarini samimi bulmasak ne isimiz varki.birileri sevmiyor,ama suluk gibide yapismis birakmiyor!rahman hidayet etsin.

turkiyeyi cagdasla==lastirmak icin insanlarin ozel hayatlarina kadar mudahale bile ediyolar.birilerinin hersyeine mudahale etmek mi acaba ozgurluk,cagdaslik falan filan oluyo:)

ben bu insanlari anlamiyorum.hem birinin arkasindan herseyi de,hemde gel sofrasina otur:)amaca saglam mi bunlar?

insanlarimizin cogunda var yukarda yazdiklarin.etrafimizda o kadar cokki.sen onlari gormezsin bile.onlar senin adini,giyim tarizini herseyini cok iyi bilirler.tipki magazinciler gibi takip ederler.

ben yinede sana takma kafana ,yazmana bile gerke yoktu.gercekten insan olan birisi ,kendi tarzinda olmayan bir bloga yapismaz(sahsen ben oyleyim).

kiz yoksa sen esra elonu tarzindami giyiniyosun:)o kadinin yazilari guzelde,hala kendini sevmedim:))))

bide acaba ben sen tarafindan hani eisn olamamda,dostun grubunda miyim?

:))))

arkadasim gul,eglen,bosver.degmez insanogluna.nankordur.

rahmana emanet ol.seni TEK DOSTUMUZA emanet ediyorum.hayirli gunler diliyorum.
Adsız dedi ki…
selamun aleykum,

bide senin pembe gozluklere laf yetistiremedim:)

senin pembe gozlugu cikartirim,hayata kendi gozlerinle bakarsin:)bak hersey bu kadar basit:)
Yesari dedi ki…
ahh keşkee..millet akıllıya haster ben deliyee.. arıza yorumcularım yok benim.. iyi olur.. haddini alır gider..
MaSaL dedi ki…
sıkmayın papucumuzun canını yaa alla allaaa
Biz seni herhalinle seviyoruz papuç(:
Ne yap artık biliyo musun ?
Adsızların yorumlarını okumadan sil :)))

Mutlu günler :))
Pabuc dedi ki…
canım @bahar gelsin neden gülümsedin demicem eminim ''yine celallenmiş papuç''demişsindir ;)

Birde @Adsız demişsin ya ''söylemedi deme'' diye söz veriyom demedi demicem :P Uzaktan teşhi için teşekkürederim..Benden size bi tavsiye HASTA olduğunu düşündüğünüz insanların bloglarından uzak durun Allah korusun hastalık bulaşıcı olabilir :P neyse..

@SEVGİ,
walla da yeter benim sevdiklerim beni sevsin yeter ;) herkes sevse nolcak ki başım göğemi erecek :))

@Yesari,
yorum yazmazsın yazmazsın yazınca da hakkını verirsin :))Zeki insansın wesselam...

@Anlayamazsın,
ya çıkarmam bn pembe gözlükleri böyle iyiydi ya hu :P Ama senin için arada bir çıkaracam gözlükleri ve kara gözlükler takacam :))

@MaSaL,
yaw ne seviyonuz beni ben hastaymışım :( ben de bilmiyordum hasta olduğumu bu gün öğrendim ..doktor teşhis koymuş ühüüüü :)Onların yazılarını yayınlıyorum ki kendilerini önemli hissetsinler ;)
Pabuc dedi ki…
@Anlayamazsin,
son yorumun için çooooooook teşekkürederim duygular düşünceler karşılıklı..ve istediğin şey için söz veriyorum canım...Allah'a emanetsin tüm güzel isanlarla birlikte inşaallah..
nadarû dedi ki…
Kendin gibi olabilmek. Çoğu insan bunu başaramadığı için maskeyle gezmek zorunda kalır...Uzun zamandır fırsat buldukça(her ne kadar yorum yapmaya fırsatım olmasa da)yüzümde ufak da olsa bir tebessümle, bir şeyleri hatırlamış olarak ayrılıyorum sayfanızdan Sevgili Papuç..Hep derim, her insan ayrı bir alem, her kalp ayrı bir frekans...Önemli olan insanların birbirine hoşgörüyle yaklaşabilmeleridir, aynı frekanslarda olmasalar bile. Bunu başarabilmek herkesin karı değil elbet..Nefs denen olgu, "hep ben".."hep ben"... ve "hep bana" der, durur..Şu benlik duygusunu, şu suizanlarımızı bir kenara bırakıp, karşımızdakine daha sevgi ve hoşgörüyle yaklaşabilseydik inanın herşeye daha bir farklı g/özlerle bakar duruma gelirdik diye düşünüyorum..

İnşaallah bunu başarabiliriz sevgili Papuç...İnşaallah bundan böyle de herşey gönlünüzden geçtiği gibi olur...yüreğinizi ferah tutun siz....

Baki muhabbet ile..

sevgiler...
Adsız dedi ki…
sevilmeyenin kusuru göze batmamalı. sevilenin kusuruda kusur olmamalı.. babamın bana olan hiç bir iltifat"eşekoglueşek"demesi kadarki memnuniyet gibi memnuniyet vermemiştir bana ;) rabbim her daim sevilenin eleştirisine nail eyleye..

hem ne üzülüyorsun ki.. belki rabbimin işidir.. kişinin kendindeki yanlışlarından boğulup gitmesi için sendeki halleri kusur gibi gösterip onu bu halden kurtarışıdır:) ;) yani ortada kusur denen bir şey yoktur aslında. herşey düzenine göre programlanılmıştır olamaz mı?
eyvalllah

baştaki atsızla ilişkisi olmayan biri
iç ses... dedi ki…
vallahi papuç bu yazdıkların hayatın gerçekleri olmuş artık.kabullenmekmi lazım acaba :(
sanaldakiler neysede reeldekiler insanı çok huzursuz ediyo.ne diyelim Allah ıslah etsin.
sende takma kafana.günahını alıyolar hem bak işede yarıyolar ne güzel :)
Pabuc dedi ki…
@name-i nur,
güzel yorumunuz için teşekkürler..Söylediklerinize katılıyorum bişey eklemek istiyorum ben bunu reelimde de çok dile getiriyorum (hatamıdır bilmem) gerçek anlama değer vermediğim insanların söylemleri benim için önem teşkil etmiyor kendilerini yormalarına gerek yok..İyilik ve doğruluk bakışım bir pencereden onun dışında iyi olma doğru olma dışında amacım da yok..kimseden beklentimde yok her insan gibi yani..Ben O'nun huzurnda kusurlu kötü olmayayım gerisi zaten bi şekilde yoluna girer...Saygılar efendim her insan bir alem o şüphesiz ama keşke herkes bunun farkına olabilse...
Pabuc dedi ki…
@Adsız,
kusur hata ve benzeri şeyler insanlar için var önemli olan hatadan dönebilmek ..doğru olan örnek olabilmek alay edip aşağılamak değil(bence)...

Tabiki eleştiriler olacak (ki insani ölçülerde olanı makbuldür) hatalarımızı görebilelim...Hepimiz insan olabilme idrakiyle en iyi şekilde yaşamını sürmeye çalışanlarız ...herşeyden ders almakta yarar var...Saygılar...
Pabuc dedi ki…
@iç ses...,
biliyorum canım reelde de çok fazla var böyleleri, ben de eleştirde bulunurum tek farkla benden böyle bir şey istendiği zaman yaparım bunu ki bu da genelde en yakın dostlarım tarafından istenen bişey olur..ben de aynı şekilde hatalarımın söylenmesini isterim onlardan..bunun dışında etrafımdakiler bilir ki ne dedikodular ne de egolarını tatminedici eleştiriler umrumda değil..Sevgiler canım...Her daim bilinçli doslarla karşılaşman duasıyla...
Profösör dedi ki…
Hem eleştiririz, hem de eleştiriliriz. Bir dost ancak sevilir. Niye burdayız ki?
Pabuc dedi ki…
@Profösör,
Allah razı olsun...Dostlar tarafndan eleştirilmekde boynumuz kıldan ince..
♥ŞANSLI♥ dedi ki…
Merhaba tatlım!
Kendini üzme bu konularda!muhakkak yüzüne gülen,arkandan konuşanda olacaktır.İnsanın insana yaptığını hayvanlar birbirine yapmıyor.Ben senin blogunu severek okuyorum.Senin dobralığını seviyorum canım.Yola devam.
Sevgiler...
Pabuc dedi ki…
@ŞANSLI,
sevgiler saygılar karşılıklı emin ol..SEvgiler..
Dalgaları Aşmak dedi ki…
Sıkı can kolay çıkmazmış şeklinde iğrenç bir laf edeyim:))iğğğğğğ

Güzel ve çok samimiydi sevgiyle kucaklıyorum..
Adsız dedi ki…
Asabi şirine papuç :)) Sürekli gülücükler dağıtmak, nereye kadar? Arada bir böyle sinirlenip dengeyi korumak lazım... Ama harbiden iyi sinirlenmişsin, bu şahıs her kimse damarına basmış anlaşılan :))
Pabuc dedi ki…
@ruhumunheykeli,
belli bir şahıs için yazılmış bir yazı değildi inan...ama yorumlarda da yazıda kasdettiğim insnalardan birinin bulunması tevafuk oldu...Ben sadece umrumda değiller demek için yazmıştım ;) Ben asabi felan değilim ya hu :)
Adsız dedi ki…
ne hoş bir yazıydı bu böyle pabuç:)sinirlenmen bile bu denli ruhu gülümsetiyorsa, sen hep sinirlen böyle:)sinirli halini bu kadar güzel ifade eden biri, acaba sözlü ifadede nasıldır diye de düşündürdü beni;) belkide hayranlıklarının göstergesidir tüm bunlar..hani hayata olumlu bakmayı öğrenip öğretiyordun ya. kişiye de olumlu bakmayı içermiyor mu? hayata olumlu bakmak?
eminim ki istediğin gibi konuşmandır seni sevimli kılan..
eyvallah
Pabuc dedi ki…
Adsız(en son adsız yorumcu yani;) ),
sevimli mi? Ben kim sevimlilik kim ama bana iyi (yürekle gözle)bakan herkes ,ben de sevilecek bi yan bulur:)insanlara herşeye rağmen olumlu bakmaya çalışıyorum (bunun için uğraşım var) ama tanımadığım insanların benimle ilgili atıp tutması hoşuma gitmiyor işte...beni gerçekten tanıyorsa gelsin eleştirsin başüstünde yeri olur ama ama ama zanlarla konuşursa ben de çenemi tutamıyorum işte ;) Yorum için teşekkürler...

NOT:Adsızlar adlarını yazsa ne hoş olur ...dimi ?
zühre dedi ki…
ne olduuuuuu sana pabucum kim cıldırttı kim ne dedi sana .buhale gelmen için .canım ben bu yazıyı okuyuncaya kadar öfken geçmiştir yazılarına devam et biraz geç olsa bile okumaya çalışıyom benim beynim geceleri çalışmaz gündüz leride anca uyanır kal sağlıcakla.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mektubum Var!

   Yine  yıllar  öncesine  geri   dönüp bi anımı yazacam annemin de  bu yazımı okuyacağını bile bile:) Hoş belki de bunca zaman sonra annem bile unutmuştur  bu olayı ,onun için ona da bi hatırlatma olur:))    Lise yıllarıyla ilgili bir yazım vardı hatırlayanlar olur aranızda işte yine aynı dönem içirisinde ben böyle aklım bir karış havada evden okula ,okuldan eve gidip gelirken gözüm bişey görmezken evdeki aile cemaatinden kopup aklımı fikrimi bir  kişiye odaklamışken farkedememişim hal ve hareketlerimdeki (sanırsam olumsuz) değişiklikleri...Odamdan çıkmamalar ,gizli telefonlar , herşeyin ben bilirim havaları ve beni sevenlere karşı ukala davranışlar almış başını gitmiş (hala hatırlamıyorum o derece kendimde olmama hali yani:)  her zaman derim aşk başa gelince akıl yıllık izne çıkar bu doğaldır:P) Benimle iletişim kurmaya çalışan anneme artık nasıl davrandıysam kadıncağızın demekki canına tak etmiş ki  sitem edeceğine ve didişeceğine  bana 4 sayfalık mektup yazmış ve defterimin için

Bir Bakar mısınız?

Bu bir kamuoyu yoklamasıdır ;) Blog yazılarını ara sıra ya da sürekli okuyan kaç kişi olduğunu merak ediyorum.Tamam farkındayım çok meraklıyım ama her şeyin temelinde merak yok mudur ;) Yazma konusunda kabiliyetli değilim malum ama bu yazmayı sevmememi gerektirmez dimi yani ;) Seviyorum yazmayı,okumayı uf bir de konuşmayı :) Neyse konu kim vurduya gitmesin lütfen sayfamı tıklayan herkes cevaplasın sorumu.Blog yazılarımı okuyor musunuz, okumuyorsanız blogumu neden açıyorsunuz kaardeşim? :)) 500'e yakın blogu izlemeye almışım bir o kadarı da benim blogumu izliyor görünüyor.Kaç kişinin gerçekten yazılarımı takip ettiğini merak ediyorum. . Yorum yazmadan geçmeyiniz kırılırım bilesiniz ;)

Gereksiz Bilgi ;) Bakalım Kim Ne Burcu !!!

  Tamam ya ne kızıyorsunuz bu kadar meraklıyım diye ;) Dünkü postla bi tezat oluşturmuş olabilir bu post ama merak işte..Yazacak konum kalmadığı için değil :) Sakın aklınıza öyle bişey gelmesin...Ben, herkes kendi özelliklerini (birileri uydurup yazmış) öğrensin diye böyle bişey yaptım..!! ;) Okuyun bakalım ''Aynı ben, aynı ben !'' diyecek misiniz ? :) ASLAN ERKEK:   Yufka yüreklidirler. O canı pahasına bile dişisini korur. Karizmatiktir. Kelimenin tam anlamıyla ''dişi''lerden hoşlanırlar. Aslanlar evlerine, ailelerine çok bağlı tiplerdir fakat bir gözleri de hep dışarıdadır. Eşlerinin çalışmayıp evde oturmasını isterler. Onlar sanki baba olmak için yaratılmışlardır ASLAN KADIN: Her zaman bakımlı, zarif, dikkatlidirler. Çok pratik, işlevsel bir zekaya sahiptirler. Gece hayatını severler. Yaşam zevkleri pahalı olur. Kendisine olan güveni son derece gelişmiştir. Özgürlüklerine düşkündürler. Erken çocuk sahibi olmaya pek yanaşmazlar. YENGEÇ ERKEK