Ana içeriğe atla

Kararlı ama Karışık Duygular!

 Bu sıralar blog yazılarımı geçiştiriyorum (tamamen bilinçli) onun içindir ki yazmamak için sadece aklımdaki cümleleri dağınıkta olsa (yazıyomuş gibi olsun diye) harf sırasına göre serpiştiriyorum bloğuma...Reel hayatımda aynen böyle bu aralar..dostlarım aramamamdan şikayet ediyor bense hayattan bir garip sıkılmamdan...Herşeyden sıkılmışım ne iştir anlamıyorum...Bir insan kıştan bu kadar mı nefret eder bilemiyorum ki...Kışın kimlik değiştiriyorum, yaptığım tek şey kış ayları bitsin diye gün saymak oluyor...Sabret şu kadar ay kaldı sabret şu kadar gün kaldı , sık dişini güneşli günler yakındır...v.b. Sanırım kışın doğmamdan kaynaklanan bi travma;) Bilemiyorum bildiğim bi şey varsa o da kışı sevmiyorum....(bi yandan da korkuyorum aceba bir kış günü mü ölecem Allah korusun !)
 Enteresan bi yapım var ,moralim bozukken ufacık bi sebep bulup hiç sıkılmamış gibi olabiliyorum bi an...Canımı sıkan her neyse unutuyorum sanki hiç yaşanmamış gibi..Ki benim iç çatışmalarımı dışardan birinin anlaması da zordur (eğer birikmiş halde gelip başımın etini yemiyorsa sıkıntı yaptığım durumlar)Bu halimi seviyorum aslında...İnsanlar tarafından sürekli bunalım halinde kararsız bir insan olarak algılanmak hoşuma gitmez...Hayat zaten olabildiğince çekilmez  bir de bunların yanında ben çekilmezlik katmak istemem insanlara...

 Bir de kararlı halimi severim (kararlı olmak sabit fikirli olmak adına değil) Örneğin alış verişe çıkacağım zaman ne alacaklarım ve ne tarz bişey alacağım aklımda şekillidir...Sürekli dolaşmaktansa girdiğim yerlerde aklımdaki tarza yakın bişeyler olup olmadığını sorarım böylelikle satıcılarında boş konuşmalarını çekmek zorunda kalmam onlarda sırf satış yapmak amacıyla bir sürü ürünü tezgaha dökmek zorunda kalmazlar...Hım bir de kararsızlarla alış verişe çıkmaktan nefret ederimmmm....İnsanın olmayan sinirlerini zıplatırlar tansiyon hastası ederler insanı ıyy...Şunu mu alsam bunu mu alsam...Söylersin ''şunu al'' bu sefer der ki ''ayy aceba bunu mu ''alsam...içinden ''ikisinide al kafana çal '' dersiniz de sırf kibarlıktan ''hangisine için ısındıysa onu al'' dersiniz...Tüm gezi boyunca ''Ya Sabır '' çekmenizde yanınızakar kalır...
 Sanırım geçen gün en sevdiğim arkadaşımın azcık canını sıktım...Bir kaç eşya beğenmemiz lazım bakıyoruz arkadaş öyle şeyler gösteriyor ki ben kaşlarımı küçük Emrah gibi yaparak bakıyorum gösterdiği eşyalara...Bu durum her girdiğimiz mağaza da böyle oldu ve sonunda dedim ki:''Ö.... seninle ne zamandır görüşmüyoruz senin zevklerine bi haller olmuş tanıyamıyorum seni :P'' Güzel arkadaşım ''neden öyle diyon yaaa'' ile geçiştirdi beni :)) Birbirimizi çok seviyoruz ama fazla bi zevklerimiz uymuyor napalım :) Ne yapsın o deli değil ki gayet doğal beğenileri var ;) O da alışmıştır benim tüm düşüncemi hönk diye söylememe...Beni hala seviyorsa alışmış demektir :)

  Neyse (ki nefret ettiğim bi kelimedir ''neyse '')yazımı sonlandırma zamanı geldi..SEvgi ve huzur yakanızdan hiç düşmesin iyi olma yolunda ilerleyen dostlar..

 Not: Resmi gönderen kişiye teşekkür...

Yorumlar

Ness dedi ki…
Aynı ben aynı aynı :p

pabuuuuuç canımdan bezdim ben bu kış dolayısıyle.. Kız bu yazıda ağlanırmı gözlerim doldu böhüüüü :/

şu kararsızlara gelince bir kaşık suda boğasım var :) oha abarttım ama evet gıcık oluom bende. Hele hele saatlerce alışveriş merkezi dolaşanları hiç anlamıom :)

Eh neyse :p uzun yorum oldu ama valla ilk okuduğumda gözlerim doldu şimdi daha iyiyim :)
Urfa Tutkunu dedi ki…
Blogcular birbirlerini mimleyip "kendini tanıt" diyorlar. Biz de seni alfabeyle tanıyoruz sevgili papuç :) Okumak çok keyifli gerçekten.
Pabuc dedi ki…
@Ness,
ağlayın diye yazmamıştım ama bu br itiraftır ben de bazen okuduğum yazılarda gözyaşlarımı tutamam...Gözyaşı bizim özgürce kullandığımız çok güzel bir nimet...Güzeldir ağlamak...tıpkı gülmek gibi...

Bir keresinde ismi lazım değil biriyle alışverişe gitmiştim tam bir saat 2 kazak konusunda kararsız kalmıştı onu mu alsam bunu mu alsam diye(ki öyledi işyeri sahibi bizi kovacak diye korktum yeminle) neyse aldı bi tanesini...(ki almasa ben cinnet geçirecektim) ve inanırmısın ertesi gün benden habersiz gidip değiştirmişti o kazağı :)))Dedimki sakın kazara bile sakın alışverişe giderken beni çağırma hayatta gelmem seninle :))

Bizden uzak olsun böyleleri..

Not : Al işte uzun yorum ben buna derim :)SEvgilerle ...Rabbim her daim güldürsün seni...
Pabuc dedi ki…
@Urfa Tutkusu,
yorumları farklı yazılara bırakmışsın :) ama olsun ziyanı yok her iki yorumun içinde çok teşekkürederim...Sağol varol inşaallah..
iç ses... dedi ki…
arada ufak farklar olsada sen beni anlatmışsın hee.
ben itiraf ediyorum kışın çok kez travma geçirdim soba maşası ve kömür küreği ile :( bide bizim ev kuytudaydı kış normalde 7-8 ay ise bizim evde 9-10 ay sürerdi biz mahsun kırmızıgül gibi güneşi göremeden yaz biterdi :)
o zamanlar hep güneşli bir evimiz olsun diye dua ederdim şimdiki evimdede güneşten midem bulanıyor artık.bana ortası haram galiba.
yazı güzeldi bu arada hüzünle ve zevkle okudum.
ramazan dedi ki…
"sevgi varlığın temelidir"
yüreğini sevgiye aç,sıkıntılardan kurtulursun.
Pabuc dedi ki…
@iç ses...demekki birbirimize yakın kişilikleriz bu ne hoş :)...Güneş giren eve doktor girmez derlermiş atalarımız (anlamakta zorlandığım atasözlerinden biridir :P)

Yorum için tşk ederim..Yinede güneş iyidir ya insana yaşama enerjisi veriyor..Soğuktan çok daha iyidir (bence tabiii) sevgiler...
Pabuc dedi ki…
@ramazan hocam,
sevgi dolu biriyimdir emin olun..ama hayat bazen sebepsiz de insanı kendinden uzaklaştırıyor sanırım..o zaman daha bi içinize dönmeye sorgulamalara başlıyorsunuz...

Size katııyorum 'sevgi varlığın temelidir '' elinize sağlık...teşekkürler..
sekeral dedi ki…
kışa laf söyletmem arkadaş.. beğenmiyosan git sıcak diyarlara : ))
neymiş, kışmış da ondan canı sıkılmışmış!! ayıp oluyo ama...

latife canım üstte dile getirdiklerim, takılayım da ortamdaki gergin havayı dağıtayım dedim ama olmadı galiba.. neyse artık..
Pabuc dedi ki…
@sekeral,
ilk dikkatimi çeken şey yorumdaki tarih oldu neredesin ki sen zamanı bizden önde yaşıyorsun :) Gelecekten seslenen insan sekerel :P greenwich sonrası insan :P Geleckte neler olacak söylesene sekeral ;)

hım tamam gergin havayı dağıttın mutlu ol ;) Selam sana geleceğin insanı ;)
Adsız dedi ki…
Ben kışı çok severim ya, hele sisli,puslu havalara bayılırım. Anlayacağın kışı yaza tercih ederim :)) Bence senin durumunun kışla alakası yok, insana bazen böyle şeyler olur. Zamanla geçer... Kararsızları ben de sevmiyorum ama gel gör ki ben de çok kararsız biriyim. O yüzden çok sık alışverişe gitmem, illa yumurta kapıya gelecek anca o zaman giderim.
Pabuc dedi ki…
@ruhumunheykeli,
kışı sevebilrsin ama benim önyargım var kışa karşı ;) Beni güneşin o güzelliğinden mahrum ediyor 6 ay ...Bide ekolojik dengenin bozulmasındanmıdır nedir daha bi uzun geçmeye başladı kışlar ya hu..ooff offfff!

Hımm alış veriş konusunda da senden bi ricam var lütfen zor biriysen yanına kimseyi alma giderken ;) Oynama kimsenin ruh haliyle :)) (şakaaa )
mit dedi ki…
Yay burcu bu kız yay :) Koyusundan hemde...
Pabuc dedi ki…
hahahah evet malesef öyleyimm..Benim gibi yay düşman başına ;)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mektubum Var!

   Yine  yıllar  öncesine  geri   dönüp bi anımı yazacam annemin de  bu yazımı okuyacağını bile bile:) Hoş belki de bunca zaman sonra annem bile unutmuştur  bu olayı ,onun için ona da bi hatırlatma olur:))    Lise yıllarıyla ilgili bir yazım vardı hatırlayanlar olur aranızda işte yine aynı dönem içirisinde ben böyle aklım bir karış havada evden okula ,okuldan eve gidip gelirken gözüm bişey görmezken evdeki aile cemaatinden kopup aklımı fikrimi bir  kişiye odaklamışken farkedememişim hal ve hareketlerimdeki (sanırsam olumsuz) değişiklikleri...Odamdan çıkmamalar ,gizli telefonlar , herşeyin ben bilirim havaları ve beni sevenlere karşı ukala davranışlar almış başını gitmiş (hala hatırlamıyorum o derece kendimde olmama hali yani:)  her zaman derim aşk başa gelince akıl yıllık izne çıkar bu doğaldır:P) Benimle iletişim kurmaya çalışan anneme artık nasıl davrandıysam kadıncağızın demekki canına tak etmiş ki  sitem edeceğine ve didişeceğine  bana 4 sayfalık mektup yazmış ve defterimin için

Bir Bakar mısınız?

Bu bir kamuoyu yoklamasıdır ;) Blog yazılarını ara sıra ya da sürekli okuyan kaç kişi olduğunu merak ediyorum.Tamam farkındayım çok meraklıyım ama her şeyin temelinde merak yok mudur ;) Yazma konusunda kabiliyetli değilim malum ama bu yazmayı sevmememi gerektirmez dimi yani ;) Seviyorum yazmayı,okumayı uf bir de konuşmayı :) Neyse konu kim vurduya gitmesin lütfen sayfamı tıklayan herkes cevaplasın sorumu.Blog yazılarımı okuyor musunuz, okumuyorsanız blogumu neden açıyorsunuz kaardeşim? :)) 500'e yakın blogu izlemeye almışım bir o kadarı da benim blogumu izliyor görünüyor.Kaç kişinin gerçekten yazılarımı takip ettiğini merak ediyorum. . Yorum yazmadan geçmeyiniz kırılırım bilesiniz ;)

Gereksiz Bilgi ;) Bakalım Kim Ne Burcu !!!

  Tamam ya ne kızıyorsunuz bu kadar meraklıyım diye ;) Dünkü postla bi tezat oluşturmuş olabilir bu post ama merak işte..Yazacak konum kalmadığı için değil :) Sakın aklınıza öyle bişey gelmesin...Ben, herkes kendi özelliklerini (birileri uydurup yazmış) öğrensin diye böyle bişey yaptım..!! ;) Okuyun bakalım ''Aynı ben, aynı ben !'' diyecek misiniz ? :) ASLAN ERKEK:   Yufka yüreklidirler. O canı pahasına bile dişisini korur. Karizmatiktir. Kelimenin tam anlamıyla ''dişi''lerden hoşlanırlar. Aslanlar evlerine, ailelerine çok bağlı tiplerdir fakat bir gözleri de hep dışarıdadır. Eşlerinin çalışmayıp evde oturmasını isterler. Onlar sanki baba olmak için yaratılmışlardır ASLAN KADIN: Her zaman bakımlı, zarif, dikkatlidirler. Çok pratik, işlevsel bir zekaya sahiptirler. Gece hayatını severler. Yaşam zevkleri pahalı olur. Kendisine olan güveni son derece gelişmiştir. Özgürlüklerine düşkündürler. Erken çocuk sahibi olmaya pek yanaşmazlar. YENGEÇ ERKEK