Ana içeriğe atla

Elmayı Sevmem Enginarı Yememin ''E''si


En sevdiğim harflerden biri... Şu güzelliğe bak, şu asalete bak ,ne güzel de duruyor be mübarek :)) Neden bu kadar abarttığımı anlamışsınızdır heralde..Neyse mütevazi ol Papuç şimdi ukalalık yaptığın için kafana taş yağacak :P

Elime kocaman bir merdane alıp nerde kadınlara sarkıntılık eden hanzo varsa, yere tüküren ayu varsa, sıra beklerken sabredemeyip itekleye itekleye ön saflara geçmeye çalışan uyanık olduğunu sanan arıza varsa kafasında hamur açmak  isterdim (ben ve hamur açmak hımm yazarken bile komik geldi:P)


Eskiden çamurdan kap kacak yapıp onu kuzine sobada pişirip evcilik oynardık...Benim okul dışında doğru dürüst arkadaşım olmadı çocukluğumda (ortaokula kadar) sadece bi A....vardı ki onun yanına gidecem diye ne yollar katederdim bir de komşumuzun oğlu K.... vardı.Ne günlerdi beee (çocukluğumu hatırladıkça öleceğim geliyo aklıma ne alaka demeyin...geçen zamanı düşününce ürküyo insan)

Ebedi hayatta yüzün gülsün istiyorsan, bu dünyada edebinle yaşamayı bileceksin... Özlü söz gibi oldu ya huu ! :)


Elif kaşlarını çatar,
Gamzesi sineme batar.
Ak elleri kalem tutar,
Yazar Elif, Elif deyi... Çok severim bu şiiri çookkk :)

El öpmekten nefret ediyorum...Büyüklere ,alimlere sevgim saygım sonsuz ama el öpmeyi hiç mantıklı bulmuyorum...Bunu söylemekle ayıp etmemişimdir inşaallah...


El şakalarından da nefret ederimmmmmmm (kendimi huysuz şirin gibi hissettim bi an :P ) Şakanın uzaktan olanı makbuldür benim açımdan ;)

Emin olmadığım kişilerle asla kendim gibi olmam...Beni gerçekten tanımalarına izin vermem...( bulunmaz hint kumaşlarını sevmediğimi bilirsiniz, kendimi de asla öyle görmem ama birinden emin değilsem ne diye dostluk rüzgarları estireyim ki!)

Engin Noyan'ın konuşma şekline bayılıyorum (sonra hemen ayılıyorum ) Kendisini çok sempatik buluyorum ...Allah ondan razı olsun diyorum...

Eşitlikten bahsedenlerin insanların okumalarına( bi şekilde ) engel olmak için ellerinden geleni yapmalarından da nefret ediyorum...Özgürlükten eşitlikten anladığınız sadece size aitmiş gibi görmenizden mi ibaret ? Eşitlik insanları okul kapılarından döndürmekle mi oluyor ? Çok sinirleniyorum onun için kısacıkda olsa değineyim dedim bu konuya...








Yorumlar

EL ÖPMEK'le ağız mundar olmaz derler papuçç. Sen büyüyünce öptürme sakın elini torunlarına :D bir gören olurda mazalah
EL ALEM neder sana sonra :))

SEvgiler...
mit dedi ki…
Enginarı ben de hiç sevmem. Hayatta ağzıma sürmem demek isterdim hatta ama müdürün eşi her an enginar yapar da yollar korkusuyla diyemiyorum :)

Hazır elin değmişken Elif Şafak'tan da bahsetseydin ;)
Pabuc dedi ki…
@SÖZÜN ÖZÜ,
yazdığın sözü hiç duymadım duysam da benim için bişey ifade etmiyor...Saygının en güzelini yaparım insanlara el öpmesem de...Yaşlandığımda da kimsenin karşımda eğilip elimi öpmesine izin vermeyecem (alzaymır olmadıysam ve bu laflarımı unutmadıysam inş)
Pabuc dedi ki…
@mit,
sütlaçla ilgili de bi söz yazdım harflerin birine ;)

Ve bi post a bi ELif yeter ;)
Profösör dedi ki…
*El öpmek bir gelenektir. Ama fasid bir örf değildir. Örf de edilli şeriyyedendir. El öpmenin ve öptürmenin mecburiyeti yoktur. Gerektiğinde el öpülür ve öptürülür. (bir kadının cemali ay parçası kvdar güzel ve çekici olup, fitne ve fesada neden oluyorsa dört mezhebe göre o kimse yüzünü örtmelidir. denmiştir.)

*Rahmetli babam samimi ol ama, laubali olma derdi bize.

*Engin Noyan'ı bizde seviyoruz. İhlaslı ve edebli bir ustadır. etik e estetik değerleri bir arada yorumlayabilen nadir kardeşlerimizdendir.

*Özgürlük ve eşitlik kavramlarına biz yabancı gözüyle bekerız. İslam adaleti emreder. Adalet varsa hak ve hukuk vardır. Ahlak ve seciye vardır. Bel ve bereket vardır. Hoşgörü ve anlayış vardır. Kardeşlik ve yardımlaşma vardır. Saadet ve ünsiyet vardır. Zenginlik ve refah vardır.
Adsız dedi ki…
selamun aleykum papuc,

gene dokturmussun bakiyorum da.su e harfini bende seviyorum.hem kendi hemde kizimin isimlerimizin bas harfi:)cumle kurmaya bayiliyorum,rus corpasi gibi oluyor cumle:)

engin noyani onceleri hic sevmezdim,gulmesinden konusmasindan nefret ederdim.ee sonucta muslumandi.3 sene once sevmeye basladim.m islamogluyla programi vardi,benim hosuma giderdi:)

el opmeyi kaldirsak diyorum,bayramda elini nereye surdukleri belli olmayanlarin elini opuyorum ve igreniyorum.hele hele kaynana tarafi igrenc buluyorum.nefret karsilikli:)) bana yuklenmen gelin diye,geleni doverim valla:)

uniler konusunda basortululeirnde sucu var.neden basinizi actinizki,direnseydiniz:) yada cok mecbur kalinca saclarinizi kazitip uniye oyle girseydiniz.ortuk yoksa iki teli napayim(ailesinin baskisiyla universite okuyanlari ayri tutuyorum).

papuc gitmeden sana bide el sakasi yapayim.nanik nanikkkkkkkk:))))
iç ses... dedi ki…
mesajlarını yazarken Alfabeye göre gitmemene çok sevindim.yetişemiyorum kardeşim :)
bende sokağa tükürenlerden çok ama çok tiksinip nefret ediyorum.

el öpmekle ilgilide çok sevdiğim bir sözü yazmak isterim..

öpmek
ellerime uzanan dudakları tepeyim
Allah diyen gel seni ayağından öpeyim.

Necip Fazıl kısakürek
Pabuc dedi ki…
@Profösör,
Güzel yorumunuz için teşekkürler efendim..
İslamiyet adaleti emreder öyle güzel söyemişsiniz ki...Bu durumda islamiyetin uygulamada ötelere atılması da adaletsizliği getiriyor maesef..

Sevgi ve saygılar..
Pabuc dedi ki…
@Anlayamazsin,

E harfini adımdan dolayı seviyorum ;)
Engin Noyan 'ı eskiden sadece sempatik bulurdum şimdi ise Allah için çok seviyorum ..Samimi buuyorum çünkü...

Anlayamazsın, universite okudun mu biliyorum ama 'direnseydiniz''lafı bana biraz ağır geldi...Direnmediklerini söyleyemez hiç kimse ki buna direnmek de denmez haklarını istediler ama her kapı kapandı yüzlerine..Şimdi ise malum Başbakan eşlerine bile kapılar kapanıyorsa okullardan atılan insanların haklarınıda birileri ödeyecek bu dünya da olmasa da öbür dünya da İnşaallah ödeyecekler...Başını açıp okuluna devam edenler de açmayıp okulu yarıda bırakanlar da canımız bizim..Onları mağdur edenler utansın...Bu dünyanın adaleti yoksa Allahın adaleti var...Bir gün herkes yaptığının karşılığını bulacak ...

Sevgiler canım delü kardeşim :)
Pabuc dedi ki…
@iç ses...,
ara da harfleri karıştırıyorum hatta bazı harfleri bi postta yazacam (bıktım ya hu pes ediyorum :P)

Üstadın sözleriyle verdiğin örnek için teşekkürler ellerin dert görmesin..Rabbim ondan da senden de razı olsun...SEvgiler...
Pabuc dedi ki…
hahahahah çok güldümmmm
yaşasın kötülük...Sen misin benim Yorum değildir yayınlama dediğim yorumu yayınlayan :))))))))))))

Not:Umarım çok kızmazsın ....Ama sen istedin bunu...ben de sana yayınlama demiştim sen yayınladın :))))

Kötü insan Papuç ;)
Adsız dedi ki…
selamun aleykum,

papuc ben universite okumadim,orta 3un bitmesien bir ay kala,parasizliktan okuldan alindim canim benim:))hayatta en iyi bildigim sey para denen putun ned kadar igrenc oldugudur.

ben fazla hak veremiyorum.(ailesinin baskisiyla okuyanlari ayri tutuyorum).ALLAHIN emri bir yanda,diger yanda ise dunyalik egitim diye bakiyorum.keske birlik olabilseydikte,is taa gataya kadar gelmeseydi.

bekliyoruz hesap gununu insALLAH.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mektubum Var!

   Yine  yıllar  öncesine  geri   dönüp bi anımı yazacam annemin de  bu yazımı okuyacağını bile bile:) Hoş belki de bunca zaman sonra annem bile unutmuştur  bu olayı ,onun için ona da bi hatırlatma olur:))    Lise yıllarıyla ilgili bir yazım vardı hatırlayanlar olur aranızda işte yine aynı dönem içirisinde ben böyle aklım bir karış havada evden okula ,okuldan eve gidip gelirken gözüm bişey görmezken evdeki aile cemaatinden kopup aklımı fikrimi bir  kişiye odaklamışken farkedememişim hal ve hareketlerimdeki (sanırsam olumsuz) değişiklikleri...Odamdan çıkmamalar ,gizli telefonlar , herşeyin ben bilirim havaları ve beni sevenlere karşı ukala davranışlar almış başını gitmiş (hala hatırlamıyorum o derece kendimde olmama hali yani:)  her zaman derim aşk başa gelince akıl yıllık izne çıkar bu doğaldır:P) Benimle iletişim kurmaya çalışan anneme artık nasıl davrandıysam kadıncağızın demekki canına tak etmiş ki  sitem edeceğine ve didişeceğine  bana 4 sayfalık mektup yazmış ve defterimin için

Bir Bakar mısınız?

Bu bir kamuoyu yoklamasıdır ;) Blog yazılarını ara sıra ya da sürekli okuyan kaç kişi olduğunu merak ediyorum.Tamam farkındayım çok meraklıyım ama her şeyin temelinde merak yok mudur ;) Yazma konusunda kabiliyetli değilim malum ama bu yazmayı sevmememi gerektirmez dimi yani ;) Seviyorum yazmayı,okumayı uf bir de konuşmayı :) Neyse konu kim vurduya gitmesin lütfen sayfamı tıklayan herkes cevaplasın sorumu.Blog yazılarımı okuyor musunuz, okumuyorsanız blogumu neden açıyorsunuz kaardeşim? :)) 500'e yakın blogu izlemeye almışım bir o kadarı da benim blogumu izliyor görünüyor.Kaç kişinin gerçekten yazılarımı takip ettiğini merak ediyorum. . Yorum yazmadan geçmeyiniz kırılırım bilesiniz ;)

Gereksiz Bilgi ;) Bakalım Kim Ne Burcu !!!

  Tamam ya ne kızıyorsunuz bu kadar meraklıyım diye ;) Dünkü postla bi tezat oluşturmuş olabilir bu post ama merak işte..Yazacak konum kalmadığı için değil :) Sakın aklınıza öyle bişey gelmesin...Ben, herkes kendi özelliklerini (birileri uydurup yazmış) öğrensin diye böyle bişey yaptım..!! ;) Okuyun bakalım ''Aynı ben, aynı ben !'' diyecek misiniz ? :) ASLAN ERKEK:   Yufka yüreklidirler. O canı pahasına bile dişisini korur. Karizmatiktir. Kelimenin tam anlamıyla ''dişi''lerden hoşlanırlar. Aslanlar evlerine, ailelerine çok bağlı tiplerdir fakat bir gözleri de hep dışarıdadır. Eşlerinin çalışmayıp evde oturmasını isterler. Onlar sanki baba olmak için yaratılmışlardır ASLAN KADIN: Her zaman bakımlı, zarif, dikkatlidirler. Çok pratik, işlevsel bir zekaya sahiptirler. Gece hayatını severler. Yaşam zevkleri pahalı olur. Kendisine olan güveni son derece gelişmiştir. Özgürlüklerine düşkündürler. Erken çocuk sahibi olmaya pek yanaşmazlar. YENGEÇ ERKEK