Ana içeriğe atla

Taktığın örtünün bilincinde ol...

  Korkmayın kesinlikle başörtüsü sorunlarından bahsetmeyecem;başörtülüler yıllarca okullarına gidemediler okullarını yarı da bırakmak zorunda kaldılar ,özgürlükleri ellerinden alındı onlara haksızlıklar yapıldı hiç demeyecem:)Gerek yok çünkü ..Yıllardır bunu herkes söylüyor zaten bir de bana gerenk yok:)Benim konum başörtüsünü laf olsun diye takan kendilerine herangi bir isim bulamadığım şahıslar...Açık ya da kapalı bir çok insan benim bu yazacağım konuyla ilgili rahatsızlık duymuştur..
   Kapalı insanların ne giyindikleri beni hiç ilgilendirmiyo,herkes istediği gibi giyinebilir(Kur'an'ın tarif ettiği ölçüler dahilinde)ama eğer kapandıysanız da ona göre davranmalısınız yanlış mıyım? yok değilim buna eminim...O ölçüde hayatın her dalında yer alırsınız..Nebilim spor yaparsınız istediğiniz işte çalışabilirsiniz(!),istediğiniz faliyette bulunabilirsiniz....
   ..Benim sinir olduğum bir konu var bu başörtüsüyle ilgili..Hani insanlar başörtüsü simge diyorlar ya evet bence de başörtüsü bir simgedir ama dinini yaşamaya çalışan bayanların giyim tarzı seçiminin bi simgesi...Bunun bilincinde kapalı olan kişilerin sayısı çok ama bir de ne için kapalı olduğunu bilmeyen insanlar var...ya da şöyle söyleyeyim ben onların neden kapalı gezdiklerini merak ediyorum..kimler mi bunlar..Parklarda erkek arkadaşlarıyla öpüşen bayanlar,plajlara başörtüleriyle gelip mayosuyla denize giren bayanlar,başörtüsü takıp mankenlerden daha çok makyaj yapıp dizlerde nerdeyse mini denilecek boyutta eteklerle topuklu ayakkabılarıyla salına salına yürüyen bayanlar..v.b bunların sayısını arttırabilir..Ben bu bayanları anlamıyorum kardeşim ne diye kafanıza o başörtüsünü bağlıyorsunuz ..biliyorsunuz ki bu ülkede dindar (gibi görünen)insanların yaptıkları hatalar gerçekten dindar olan insanların suçlanmasına neden oluyo!!Bakın kesinlikle yanlış anlaşılmak istemiyorum bu tür şeyleri sadece açık insnalar yapıyor gibi algılanmasın lütfen, ben yapılan hataların islamı gerçekten yaşamaya çalışan insanları da karaladığını düşündğüm için bunları yazıyorum..yoksa açık insanlardan da dinini çok güzel yaşamaya çalşanlarımız var...Ne demek istediğimi anladığınızı düşünüyorum...Bunları görmeden bilmeden yazmıyorum bizzat bunlara şahit olmasaydım belki de ben de derdim ki:''ya bazı insanlar müslüman kızlara çamur atmak için bunları yapıyor''  ama yok inanın ben bunları bizzat görüyorum ve üzülüyorum...hadi diceksiniz ki aile baskısı olduğu için bunlar başlarını örtüyo bu baskı o bayanın erkek arkadaşıyle gezmesine baskı uygulamıyor da başını örtmesine mi uyguluyor..Düşüncelerimde yanlış mıyım bilmiyorum bir bilen elbet okur bu yazıyı ve yanlışımı söyler bana...Ama ben böyle saygısızlığa kendini bilmezliğe sessiz kalamıyorum..Ya kapanmış bir bayan göbeği açık kıyafetle gezer mi bu nasıl zihniyet kardeşimm...Şeytan diyo öylesini görünce git yanına çek başörtüsünü ..he sonra da gazeteye manşet yaparlar bir bayan''başörtülü bir bayana saldırdı'':)))) rezil olmak var işin ucunda...Hele bir de Reha Muhtar'ın diline düştümmü vay benim halime:)))Neyse konu dağılmasın ben kızgındım ve kızgınlığımı sizinle paylaşıyordum:))
   İşte böyle ,bu konuya da birazcık değindim ve bitiriyorum..Eğer ki bu konuda yanlış düşünüyorsam bir bilen kişi beni bilgilendirsin...Yoksa yakın zamanda Show Ana Haberde görüşürüz:))Şaka bir yana cidden insan bu tip ikiyüzlülüklerden tiksiniyor ...Nasıl istiyorsan öyle yaşa kardeşim niye başörtüsünü alet ediyorsun olaya:P Ya mini eteğini çıkar pantolon ya da uzun etek giy ya da başörtünü çıkar istediğin kıyafetle gez ...Hımm doğru ya sen bunun ikisini de bir arada yapabiliyordun değil mi:P:P dalgınlık işte unutmuşum...
  Sağlıcakla kalın dürüst yaşamaya çalışan (güp)güzel insanlar...

  En dip not:Yazıda kullandığım güzel resmin bu bahsettiğim insanlarla uzaktan yakından alakası yoktur nette gördüm çok hoşuam gitti yazıma ekledim..yoksa bahsettiğim kişilerle ilgili de çok sayıda resim var nette onları bloğumda  reklam etmek istemedim..bu da biline..

Yorumlar

ramazan dedi ki…
Bence burda bir açmaz var.İnanç temelinde bir açmaz bu.inançları tarifimizle,yapılandırmamızla ilgili bir açmaz.
Bunu çok alanda görüyoruz.Din adına bize gösterilen çok sayıda görüntünün, aslında dinle yakından uzaktan ilgisi olmadığını birazcık düşünebilen beyinler anlıyor.Anlıyor da ,çoğu zaman söylediklerinden yanlış anlaşılıyor.
Din inançtır.Göstermelik objeler değil.Dış görünüşüne bakılıp insanların inançları anlaşılamaz.Anladığını sananlar yanılır.Onu ancak yaradan bilir.
Peygamberimizin bu günkü dünyada yaşamasını ne kadar çok isterdim.Sanıyorum ki,bugün bize dayatılan din ile uzaktan yakından ilgisi olmazdı bize göstereceklerinin.
Çağında aklın almayacağı değişiklikleri yapmış bir nebinin,günümüzde yapabileceklerini merak ediyorum doğrusu.Kimse O'nu anlayamadı.Herkes O'ndan çıkar sağlıyor-mazallah-.
Sevgiler.
mit dedi ki…
Haklısın. Benim de sinir olduğum bir konu. Hele geçen gün Alsancak'ta rastladığım bayan... Gözlerim yuvalarından uğradı. Bu nasıl rezilliktir kardeşim? Hani derler ya altı tophane üstü şişhane... İşte aynen öyleydi. Sanki kafasını photoshopla değiştirip yerine başörtülü bayan yerleştirmişler gibi :)
Pabuc dedi ki…
Hocam din inançtır buna amenna...ama din bir yaşam şeklidir de...Bunu Kur'an-ı Kerimden biliyoruz..Rabbim yaşamımızın nasıl olacağını bize anlatmıştır..Sadece iman edin sonra hayatınıza istediğiniz gibi devam edin dememiş..Tabiki iman kalpte saklıdır ama amel eden iman doğrudur...Yaşamımız ve kalbimiz bir olmalı Müslüman o zaman gerçek müslmandır...Bilgisi olan dostlar bunu çok daha güzel açıklar ...Dış görünüşe göre tabiki insanların imanını anlamamız mümkün değil ama zaten bir müslümanın anlaşılma derdi de yoktur..İmanı olan insan o doğrultuda yaşar ve yanlış anlaşılmalara da sebep olmaz..kimsenin kimsenin imanın da gözü yok zaten:) sadece birazcık bilinçli olsunlar yaptıkları hatalar nelere malolur biraz düşünsünler yeter...Sevgiler hocam her daim sağlıcakla ve huzurla kalın inşaallah...
Pabuc dedi ki…
@mit Allah seni gldürsün emii...bak sayende onlar için bi isim buldum fotoşop bayanlar:P
Quaresma7 dedi ki…
Biz de naçizane birşeyler karalayalım o zaman..

Şöyle bir örnekle başlayayım. Misal vakit namazı, cuma namazı kılmayan bir kişi ramazanda oruç tuttuğunda akşamları teravih namazına gittiğinde ayıplanır. İşte efendim denir ki; namaz kılmıyorsan oruçta tutma kardeşim. Ya da daha ekstra bir örnek vereyim. Eşcinsel erkek ya da bayanlar, hayatı boyunca zina etmiş bir adam ya da içki içen kumar oynayan bunu alışkanlık haline getirmiş bir kişi... Namaz kıldığında, oruç tuttuğunda ayıplanmaya başlıyor. Yok yapmıyorum demesin kimse.. Sabahında oruç tutup akşamını meyhanede geçiren insan görseniz ayıplamaz mısınız sorun kendinize? Bu genel manada dini bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor işte.. Kişi dünya üzerindeki (imanlı) en günahkar insan olabilir ve bu kişi oruç tutuuğunda ahiret günü oruç borcundan kurtulmuş olacaktır. Ve din kimsenin tek elinde olmadığı için sen eşcinselsin oruç tutma sen zinakarsın namaz kılma diyemeyiz. Başörtüsü ya da giyinme şeklide bununla açıklanabilir ancak. Nur Suresinin 33. Ayet meali bayanların nasıl giyinmesi gerektiğini anlatıyor. (yanlış hatırlıyor olabilirim ama Nur Suresinde bu ayet) Dinimize göre bir kadının görünebilecek yerleri; konuşabilmek için ağzı, nefes alabilmek için burnu, görebilmek için gözleri ve tutabilmek için elleridir. Setr-i avret denilen eyrler burasıdır. Erkekler içinde göbekle diz kapağı arası... Şimdi başını kapatmış bir bayan arkadaşın göbeği açık.. Aynı şekilde göbeğini kapatmış bir arkadaşın başı açık.. Setr-i avret kapanmadığı için birbirinden farkı yoktur bu ikisinin. Ama üstteki örnekler gibi, ne kadar kapatırsan dinin emrini o kadar yerine getirmiş oluyorsun. Baş örtün takılı, üzerinde vucüt hatlarını belli etmeyecek elbise mevcut ama yalın ayakla terlik giyip dışarı çıkıyorsun? Aynı şekilde setr-i avret tamamlanmadığı için Allah affetmediği sürece günah defterine işlenecektir...

Bu yorum yazının tamamını kapsamıyor farkındayım.. Bunun dışındaki bölümde 'riya'ya giriyor. Yani gösterişe.. İşte başım kapalı diye, din üzerine sansınlar beni manasına.. Çocukken biz de yaptık.. işte annem, babam, dedem beni namaz kılıyor görsünler, namaz kıldığımı bilsinler diye göstere göstere önlerinde namaza durmalar, Anne seccade nerede? gibi sorular..:)

Aslına bakarsan bu konuya girmen doğru değil. Kalplerde olanı Allah bilir deriz ya. Orada kopuyor olay. Bir bayanın kendisine dini bütün denmesi için çarşaf giymesindense, evet kapanmak Allah'ın emridir ama başımı bir türlü örtemiyorum, Allah affetsin demesi daha makbüldür.

En son yine şunu yazmak istiyorum. Kişi başı açık gezsin, göbeği açık gezsin, zinayı meslek haline getirsin, her gün meyhanede sabahlasın, aklına gelebilecek herşey.. Her ne olursa olsun, bunları meşru görmedikçe (yani bunlar günah değildir ya da bunlar Allah'ın yasakladığı şeylerden değidlir) demedikçe imanı sabittir. Ve en önemlisi cennet herkese yetecek kadar geniştir. (Bunlar sana ithafen değil, ortaya yazdım;)
Pabuc dedi ki…
hiç beni suçlar şekilde yazmanıza gerek yok çnkü ben suçlamaları kabul etmeyecem..çünkü sizin yazdıklarınız tersi bişey yazmadım yazımda..insanları cennetlik ya da cehennmelik diye de yadırgamadım ki böyle bişeyi yapacak biri değilim..Benim dediğim şu, bir insan başörtüsü takıyorsa bunun bilincinde olmalı..pazardan metrelik kumaş alıp kafasına öylesine takmadığını bilsin..İster kabul edin ister etmeyin başörtülü bi kız parkta sevgilisiyle öpüşemez kardeşim..sonra o nun yüzünden''bunlar hep böyle ,zaten başlarındaki örtü aile baskısı yüznden takıyorlar''oluyo...Nasılsa başörtüye ya da dine saygısı yok o zaman sokakta insanlara açık alanda o işi yapacaksa lütfen başörtüsünü çıkarsın... ona karışan yok..
Saygılar...ayrıca uzunca yorumun için tşk
♥ŞANSLI♥ dedi ki…
Canım tabiki doğru söylüyorsun.Ama ben denize mayoyla giren,göbeği açılan insanların aile baskısıyla kapandığını düşünüyorum.Çünkü o baş örtüyü takmak hiç kolay bir şey değil.Yazın sıcağında veya başka bir zaman.Öpüşen insanlara gelince bu sadece nefis meselesi.Nefsine yenik düşüyor bu da kapalılar için değil hepimiz için geçerli.Hiç birimizin yapmaması gerekiyor bunu:)Bir de başını kapayıp modern giynmeye çalışan bir topluluk var.Vücut hatları belli olan.Ben onlara hak veriyorum.O kadar albenili şeyler varki bu dünyada ne yapsınlar.Topluma ayak uyduruyorlar.Çokta yakışıyor gençlere.En azından biz açıklardan bir adım ilerdeler.Allah için bir şeyler yapmaya çalışıyorlar.Dediğim gibi baş örtü takmak hiç kolay bir şey değil!
Sevgiler...
bi dost dedi ki…
kısa bi yorum yapcam çok uykum var.. kimin ne yaptığı umrumda değil ama halka açık yerlerde yapıyosa, başındaki örtünün hakkını veremiyosa, bi de diğer örtülülere laf getirecek şekilde davranıyosa yazık ona..
Pabuc dedi ki…
Arkadaşlar, @ŞANSLI ve yılın bidost'u...Kimin ne yaptığı zerre miktarı beni de ilgilendirmiyor...demek isterdim ama müslüman mslmandan mesuldur diye bu kadar büyük bi laf diyemiyorum.Ayrıca tamam hadi özgürlük var biliyorum bunun için ses etmiyeyim diyorum...Tek bi konuda buna da ses etmeden geçemiyorum..yazımın bir yerinde belirttim 'başörtüsün'çıkardıktan sonra canı ne istiyorsa onu yapma özgürlüğüne zaten sahip hatta ok daha özgürce takılabilir ona kim ne karışa bilir..netekim görüyorum tüm Avrupa özgürce sokaklarda takılıyo:P ama başında başörtüsüyle bunu yapmasın kardeşim çünkü o başındaki örtü islami temsil ediyo sen istesen de istemesende...Onun bu yaptığı sadece kendini değil başındaki örtüsü olan tm genç kızlara malediliyo...

Salıcakla kalınız...Ortada bir yanlışlık varsa İslami herangi bişey bunda kullanılmamalı bu ufak ya da büyük yanlışlık ola..Yoksa tabiki herkes günah işleme özgürlüğüne sahiptir...banane yani..ben o tarafa bakmam olur biter:P
Unknown dedi ki…
valla güzel söylemişsin imzamı basıyorum altına
ama bir maruzatım var sen bana niye uğramaz oldun son iki yazıma yorumlarını bekliyorum zaten çok sık da yazmıyorum
http://sensizyildizlarabakamam.blogspot.com/2009/09/ask-kisa-bir-golgeliktir-dunyada.html
Pabuc dedi ki…
:)) okudum okudum ,yorum bile yaptım..
BENİM GÖRÜŞÜM; YENİ NESİL BAŞ ÖRÜTÜSÜ' NÜ ARTIK SÜS OLARAK KULLANIYO..gERŞEK ÖRTÜLÜ KİŞİLER NENELERİMİZ DİR..BEN BAŞ ÖRTÜSÜ KULLANMIYORUM AMA İNSANLARI TAHRİK EDECEK ŞEKİLDE DE GİYİNMİYORUM BENCE ÖRTÜNME BUDUR..dİZDEN YUKARI BELDEN YUKARI VE AŞŞAĞI AÇIK GİYİNMEK DAR GİYİNMEMEK LAZIM..bUNLARI YAPIPTA BAŞINI ÖRTÜYORSA ANLAMLI DEĞİLDİR..FAZLADA SÖZE GEREK YOTUR..BU KONU TARTIŞMAYA AÇIK BİR KONUDUR..hERKZİN AYRI GÖRÜŞLERİ OLABLİR SENDE KENDNCE GÖRÜŞLERİNİ PAYLAŞMIŞSIN TEBRİK EDİYORUM SENİ KALEMİNE SAĞLIK..
Quaresma7 dedi ki…
:)t Ne suçlaması yahu? Kesin beni suçlayacak diye ön yargıyla okudun herhalde yorumu. Ya da okumadın çünkü "(Bunlar sana ithafen değil, ortaya yazdım;)" diye not düştüm yazının alına.

Ama bu sefer gerçekten suçlayacağım çünkü dini tek eline almaya çalışıyorsun."Başörtüsünü takıp o şekilde davranamaz" ne demektir? Ne islamı tek başına o kişi ya da taktığı türban temsil ediyor ne de sen temsil ediyorsun. Sürekli kendi kafandakileri tekrar etmektense şu birkaç soruya cevap ver o zaman senin düşüncelerini kabul edeyim.

Başörtüsü takan kişi davanışlarını taktığı baş örtüsüne göre nasıl belirleyecek?

Bunun bir sınırı var mıdır? Bu sınırı kim koyuyor?

Yani bayan başörtüsü kullanıyorsa;göbeğini, bacağını açmaması senin için yeterli mi?

Ya da başörtüsü takan namaz kılmak zorunda da diyor musun?

Başka bir konu üzerinde sorularıma devam edersem. Kişi her gece meyhanede sabahlıyor ve 5 vakit namazını da kılmak istiyorsa bunu yapabilmeye hakkı yok mudur?

Bu soruya 'hakkı vardır' diye cevap verebiliyorsan. Bu kişi namaz kılarak islamı temsil etmiyor mu? O zaman neden namaz kılıyorsa ona göre hareket etmesini istemiyorsun?

Allah-ü Teala insanlara günah işleme hakkı vermiştir. Bu dünyada dinini seçmede özgürlük, davranışlarını seçmede özgürlük ve ibadet edip etmemede özgürlük hakkı tanımıştır. Tabiki büyük günde isteyen cennete, isteyen cehenneme gitsin demeyecektir ama bu dünyada kişi dini zorunlulukları yerine getirip getirmeme konusunda özgürdür. Peki Allah (c.c) insanlara bu özgürlüğü vermişken, setri avret bölgesini söylemiş ama dileyen kapatır, dileyen kapatmaz, dileyen istediği kadarını kapatır, diyebileceğimiz bir irade vermişken insanların bu hakkını elinden alabilecek konumda olduğunu düşünüyor musun?

Son son son ve en önemlisi..

Bir bayan mini etek giyiyorsa başını örtmesin. Baş örtüsünü takmaya hakkı yoktur. Nasıl giyiniyorsa öyle davransın. Takarsa onu çeker çıkarırım gibi ağzımı açık bırakacan şeyleri söyleme hakkını kim nereden alıyor? Ayet midir, hadis midir, Şeyhül İslam fetvası mıdır?

Peki nerede Mü'min nezaketi, hoşgörüsü, anlayışlılığı?

İslam ne senin tek elinde, ne başörtüsü takarak İslamı rezil ettiğini düşündüğün bayanın. Ne de hiçbir günahı olmayan başörtüsünün...
Pabuc dedi ki…
sen ne yapmaya çalışıyorsun anladım ki umrumda da değil...Ben mini etek giyenler başını örtmesin demedim..başında başörtüsü varsa mini etek giyemez bi insan...hem mini etek hem başörtüsü aynı anda nasıl oluyor seninkide nasıl bi mantık anlamadım..neyse yazımı okumadığın ya da canının istediği gibi okuduğunu görüyorum...
Ayrıca evet diyorum başörtüsü takanlar namaz kılmalı(tıpkı başı açık olduğu halde 5 vakit namazını kaçırmayanlar gibi)bu namaz konusunun başörtyle bağı yok şehadet getiren herkes namaz kılmak zorun da var mı itirazın...varsa da yazma zaten
LoveMeorLeaveMe dedi ki…
sana katılıyorum, insan sinir oluyor böyle şeyleri görünce. ama şunu unutmamak gerek, günahlar da sevaplar da insanlar içindir. kimse dört dörtlük müslüman değil. bence bizim sorunumuz banane demek. islama göre müslümanlar birbirini uyarmalı, hatalarını birbirine söylemeli. ama bizde bu yok. herkes naparsa yapsın ben karışmam diyoruz. halbuki ben o plajdaki kadına gidip yapığının yanlış olduğunu söyleyebilecek bi müslüman olmalıydım. demek ki biz de hatalıymışız değil mi?

bi diğer yandan da şunu da söylemeden geçemem, başı açık kadın Allah'a karşı geliyo demektir. bunun lamı cimi yoktur eminim buna sen de inanıyosun. ama işte kadın daha kendi başı açıkken, başörtüsünü takıp kısa etek giyen kıza nasıl yanlış yaptığını söylesin? o kadın demez mi senin başörtün bile yok diye. yani mesela herkesin kendi sokağını temizleme meselesi. o zaman eminim böyle tuhaf şeylerle karşılaşmazdık.
sevgiler..
erkan bal dedi ki…
her düşünce kendi burjuvasını yaratır ve her moda olan yozlaşır eninde sonunda. bu konuda bir yazım vardı bulursam okumanızı isterim. ancak hoşgörmek gerek. herkes idealist olarak aynı yerde ve konumda değil. nasıl başörtüsü yüzünden sıkıntı çeken insanlar varsa başını açmak için çırpınan ama aile baskısından bunalan genç kızlar da var. sanırım en güzeli insanları birey olarak kabullenip devlet dahil hiçbir kurum veya kişinin baskı uygulamaması. o zaman insanlar samimi olarak inançlarının veya inançsızlıklarının gereğini yapabilirler....
Pabuc dedi ki…
@The İ.O yazınızı memnuniyetle okurum tabiki ..yorum için teşekkrederim...Ve bişey daha söylemek istiyorum inançsızlıklarını insanlar rahatlıkla söyleyip istediği gibi davranabiliyorlar ..bu benim nacizane fikrim...Sağlıcakla ve sevginin en hasıyla kalın...
H;M dedi ki…
Nasıl istiyorsan öyle yaşa kardeşim niye başörtüsünü alet ediyorsun olaya"..
Yazının özeti burada yatıyor evet ilk düşünüldüğünde haklılık payı olsada genel değerlendirmede "tesettür" denilen emri salt başörtüsü ile sınırlandırmakta yanlıştır. Tesettür kadın için vücud hatlarını belli etmemek şeklinde özetlenebilir. Fakat kadın ve erkek için iş sadece tesettürü tam sağlamakta da bitmiyor eğer temsil olarak nitelendiriliyorsa müslüman emir ve yasaklardan, haya ve edebe uzanan çizgide yürüken dikkatli olmalıdır.
Yazınızdaki serzenişe dönersek, bahsettiğiniz olaylar ve bahsettiğiniz giyim şekli dine akla ve ahlaka uygun değildir. Fakat diğer uygun düşmeyen nokta, o kimseye isnad edilen yanlışı başka bir yanlış ifadeyle nitelendirmektir. hani bazılarının bir sözü var " ya sev ya terk et" diye sizin kızgınlığınız da bunu gibi müslümansan adam gibi ol yoksa hiç bulaşma. Yanlış kere yanlış. Quaresma nın dediği gibi:Her ne olursa olsun, bunları meşru görmedikçe (yani bunlar günah değildir ya da bunlar Allah'ın yasakladığı şeylerden değidlir) demedikçe imanı sabittir".. Yalnız bu durum tek başına o fiili işleyeni mesul tutmaz bunda hepimizin suçu var vebali var ve bu vebalden bana kardeşim düzgün örtün düzgün yaşa diyerek kurtulamayız. Şimdi bahsettiğiniz şekilde yaşayanların hiç mi anası babası, eşi, erkek kardeşi yok vardır. Fakat bu şekilde alışan kimselerin ilk adımlarında uygulamayı ve müslümanlığı büyüklerinden bu şekilde öğrendiği gerçeğide var maalesef. Bugünün müslüman aileleri çocuğunu modern yetiştirmek gibi bir hezeyan uğruna, bir çok kursa eşşek yüküyle para verip gönderirken, asıl olan kimliği olacak olan dini için bir elham bir kul huvellahu'yu yeterli görmektedir. Siz belki şanslısınız dini yaşama konusunda riayete riayet edenler vardı çevrenizde ya da bun dinin asıl sahibi her şeyi Efendimiz (s.a.V) :Büyük Melek, Şanlı Peygamberi selamladıktan sonra: "Sana Mekke ve Taif'den reva görülen kötü muameleler Allah-ü Teala'nın malumudur. Bu sebeple vereceğin emri ifa için Dağlar Meleğini de benimle yolladı. Kendisine istediğini emredebilirsin" dedi.

Bunun üzerine dağlardan sorumlu melek, selam ve hürmetlerini arz ederek konuşmaya başladı: "Emret; Kuaykan ve Ebu Kubeys dağlarını şu isyankar insanların üzerine devireyim. Sana tabiyim."Peygamberimiz şöyle buyurdular:"Hayır! Ben alemlere rahmet olarak gönderildim. Bunlar zalim. Fakat nesillerinden temiz müminler gelebilir. Ben buna duacıyım." diyorsa bizede bu ölçüden kıl kadar ayrılmamak düşer. Bu yüzdendir ki daha kendimiz olmamış kusur içinde yüzerken, Efendimiz'in işaret ettiği " nesillerinden temiz mümin gelme ihitimal üzerine" bir şeyler söylememek gerekir.. Olur ki yarım yamalak giyimli şakın müslümanlardan oldukça sağlam müslümanlarda çıkabilir ama bunun içinde en azından bir tohum gerekir, o tohumda imandır. Yerdiğimiz müslümanlar o imana sahip oldukça, başörtünüde at imanınıda at demek oldukça tehlikelidir. Çünkü bu lafı söyleyenin imanınıda tehlikeye sokar. Gittiniz kavga ettiniz, o kimsede "yeter tamam örtmüyorum örtünüzde, dinizde sizin olsun dese, ne yapacaksınız. Çünkü bu kelimelerle o kimse dinden çıkmış olur e ona kızgınlıkla yada bilerek sebep olan kimsenin hali ne olur, o vebali nasıl çeker, çekersiniz düşündünüz mü hiç?düşündük mü.. Uzun oldu ama günahkarlıkta birbirimizden pek farkı olmayan bizlerin bazı hallerde bizden daha az amelde bulunuyor diye kimseye rest çekme hakkı yoktur . Akıllı müslüman bunu yapmaz. Çünkü kimse İslam'a zarar veremez, kendisine verir. Sanıyorsanız müslüman kadınların tamamı kemalat derecesinde örtünürse iş düzelir herkes islamı sever yanılıyorsunuz. Peygemberi gördüğü halde inamyanların yaşadığı bu fani dünyada bu dinin her zaman sevmeyeni, herşeye bahene bulanı olacağı gibi, her müslümanda dört dörlük olamayacaktır; kısaca, dua edip ibret alıp dine sarılmalı, müslümanın dediği anda kalan hallerinide araştırıp ayıplamamlıyız insanların.. Dua ile...
Pabuc dedi ki…
@karakalem güzel yorumunuz için çok teşekkürederim...Allah razı olsun açıklamanız içn
erkan bal dedi ki…
ataerkil bir toplumuz ve şahsen insanların inanç konusundaki düşüncelerini bloglar kadar özgürce söyleyebildiğine inanmıyorum. aileler, topluluklar insan zihni üzerine ipotek koymaya çalışıyor. güzelce yönlendirmenin dışında. bu da bazen ters tepiyor. bir topluluk biliyorum potalarında eritebildikleri gençler çok hoş oluyorlar ama bir koparlarsa o gruptan hem dini bilgisi olan hem de için için din düşmanı kesilebiliyorlar... dikkatli olmak lazım.
diğer konu beni de rahatsız etmekle birlikte modadır efendim alışın. türbanla göbek de atılacak. mini etekle de giyilecek. che şapkasıyla bar pawyon gezildiği gibi. ama bunun inancı gereği tercihini belirlemiş kişilere zararı olacak olmayacak o da bir başka konu..
Pabuc dedi ki…
@The İ.O alıştık efendim alıştık..biz toplumca nelere alıştık bi buna mı alışamayacaz..yorum için teşekkrler...
Butterfly_FASHION_ dedi ki…
abla cok haklisin bende sinir oluyorum öyle kizlari gördükce..moda olmus artik kisa diz alti kisa etekler, kapali bayanlarin coguda corapsiz yada ten rengi corap giyiniyorlar..ya madem giyineceksin rengli corap giyin,dimi!bende sinir oluyorum ama bazilari zorla kapali olduklarindan kaynaklaniyor olabilir..
sevgiler..
chyrkyn dedi ki…
ben BAŞÖRTÜSÜNÜ KİMSE KİRLETMESİN diyorum.başka da bir şey demiyorum.insanlar,örnek teşkil ediyorsa davranış ve duruşlarına dikkat etmek yükümlülüğü var.ben şunları duymaktan bıktım "sizinkiler,böyle yapıyor ama "
Pabuc dedi ki…
Farklı şeyler söylemiyoruz..
Kul dedi ki…
Güzel ve yerinde tesbitlerdi..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mektubum Var!

   Yine  yıllar  öncesine  geri   dönüp bi anımı yazacam annemin de  bu yazımı okuyacağını bile bile:) Hoş belki de bunca zaman sonra annem bile unutmuştur  bu olayı ,onun için ona da bi hatırlatma olur:))    Lise yıllarıyla ilgili bir yazım vardı hatırlayanlar olur aranızda işte yine aynı dönem içirisinde ben böyle aklım bir karış havada evden okula ,okuldan eve gidip gelirken gözüm bişey görmezken evdeki aile cemaatinden kopup aklımı fikrimi bir  kişiye odaklamışken farkedememişim hal ve hareketlerimdeki (sanırsam olumsuz) değişiklikleri...Odamdan çıkmamalar ,gizli telefonlar , herşeyin ben bilirim havaları ve beni sevenlere karşı ukala davranışlar almış başını gitmiş (hala hatırlamıyorum o derece kendimde olmama hali yani:)  her zaman derim aşk başa gelince akıl yıllık izne çıkar bu doğaldır:P) Benimle iletişim kurmaya çalışan anneme artık nasıl davrandıysam kadıncağızın demekki canına tak etmiş ki  sitem edeceğine ve didişeceğine  bana 4 sayfalık mektup yazmış ve defterimin için

Bir Bakar mısınız?

Bu bir kamuoyu yoklamasıdır ;) Blog yazılarını ara sıra ya da sürekli okuyan kaç kişi olduğunu merak ediyorum.Tamam farkındayım çok meraklıyım ama her şeyin temelinde merak yok mudur ;) Yazma konusunda kabiliyetli değilim malum ama bu yazmayı sevmememi gerektirmez dimi yani ;) Seviyorum yazmayı,okumayı uf bir de konuşmayı :) Neyse konu kim vurduya gitmesin lütfen sayfamı tıklayan herkes cevaplasın sorumu.Blog yazılarımı okuyor musunuz, okumuyorsanız blogumu neden açıyorsunuz kaardeşim? :)) 500'e yakın blogu izlemeye almışım bir o kadarı da benim blogumu izliyor görünüyor.Kaç kişinin gerçekten yazılarımı takip ettiğini merak ediyorum. . Yorum yazmadan geçmeyiniz kırılırım bilesiniz ;)

Gereksiz Bilgi ;) Bakalım Kim Ne Burcu !!!

  Tamam ya ne kızıyorsunuz bu kadar meraklıyım diye ;) Dünkü postla bi tezat oluşturmuş olabilir bu post ama merak işte..Yazacak konum kalmadığı için değil :) Sakın aklınıza öyle bişey gelmesin...Ben, herkes kendi özelliklerini (birileri uydurup yazmış) öğrensin diye böyle bişey yaptım..!! ;) Okuyun bakalım ''Aynı ben, aynı ben !'' diyecek misiniz ? :) ASLAN ERKEK:   Yufka yüreklidirler. O canı pahasına bile dişisini korur. Karizmatiktir. Kelimenin tam anlamıyla ''dişi''lerden hoşlanırlar. Aslanlar evlerine, ailelerine çok bağlı tiplerdir fakat bir gözleri de hep dışarıdadır. Eşlerinin çalışmayıp evde oturmasını isterler. Onlar sanki baba olmak için yaratılmışlardır ASLAN KADIN: Her zaman bakımlı, zarif, dikkatlidirler. Çok pratik, işlevsel bir zekaya sahiptirler. Gece hayatını severler. Yaşam zevkleri pahalı olur. Kendisine olan güveni son derece gelişmiştir. Özgürlüklerine düşkündürler. Erken çocuk sahibi olmaya pek yanaşmazlar. YENGEÇ ERKEK